UFC Norfolk: Deiveson Figueiredo besegrar Joseph Benavidez via TKO

Anton

Deiveson Figueiredo tog hem segern över Joseph Benavidez under UFC: Norfolks huvudmatch. Trots att flugviktstiteln borde ha stod på spel, vägde Figueiredo in över gränsen för viktklassen. Bältet har därmed inte tilldelats en ny innehavare.

Det blev ingen titel för Joseph Benavidez (28-6) under hans andra försök på flugviktsguld. Efter en rafflande första rond tog det knappa två minuter in i den andra för brasilianaren Deiveson Figueiredo (18-1) att avsluta 35-åringen. Dock tilldelas inte Figueiredo bältet då han vägde in över vitklassgränsen. Oturligt för både Figueiredo och organisationen fick han stå som en ”halv” vinnare i oktagonen vid galans slut. Om något så visade brasilianaren prov på att han utan tvekan besitter det som krävs för att bli krönt mästare i divisionen, om än bara vikten faller på plats.

Rond 1:

Dan Miragliotta är tillbaka igen och överskådar titelmatchen. Deiveson Figueiredo börjar genast i sakta mak följa efter en rörlig Joseph Benavidez runt oktagonen. Något avvaktande inledningsvis är det Benavidez som delar ut de första slagen när han förlitar sig på sin snabbhet. En vänsterspark från Benavidez fångas upp av brasilianaren som tar ner sin motståndare på canvasen. Väl där jagar Figueiredo frenetiskt en submission via armbar, och tycks nästan ha låst in den vid ett tillfälle när amerikanens arm vrider sig illa. Dock lyckas Benavidez överleva och tar sig upp på fötter igen. Efter att de formellt försökt exponera varandras benmärg ändras bildmatchen till en mer intensiv slagkamp. Benavidez är den som initierar slagutväxlingarna medans Figueiredo fokuserar på kontringsslag. Amerikanen studsar in mot sin motståndare med tunga slagkombinationer på 2-3 slag, vilket besvaras av enstaka uppercuts av brasilianaren. Dock visar Figueiredo på god stryktålighet, och tycks inte ha några större bekymmer med de attacker från Benavidez som landar fint. Benaviez försöker sig på en nertagning som lätt stoppas upp av Figueiredo, och de två klinhar upp mot buren. Efter att de separerat och återvänt till mitten av oktagonen blir slagutväxlingarna allt mer vårdslösa när de två svingar tungt mot varandra. Trots att Benavidez tycks vinna i sammandrabbningarna med en högre frekvens av slag, är Figueiredo i lika god form som vid matchens inledning. Rond ett avslutas med en formidabel höger krok från Benavidez mot Figueiredos kind, som följs upp av en våldsam slagutväxling.

Rond 2:

Den andra, och det skulle visa sig den sista, ronden inleds med att de två möts i mitten av oktagonen. Benavidez kommer ut och arbeta fint med många fintar när han står framför sin slagstarke motståndare. Återigen är det den tre år äldre Benavidez som kontrollerar det höga tempot i matchen med sin rörlighet. Figueiredo får in en rak höger som får god träff på amerikanen. Flertalet slagutväxlingar i mitten av oktagonen äger rum de två emellan. Benavidez är den som matchen igenom har haft precisionen på sin sida, men Figueiredo kan stoltsera med en imponerande haka som tycks oberörd av amerikanens slag. knappa två minuter in i andra ronden stöter de in i varandras huvuden, vilket skapar ett stort jack på Benavidez. Blodet börjar flöda från flugviktaren, som lämnar ett djuprött spår efter sig på canvasen. Märkbart störd av incidenten börjar han backa upp, vilket Figueiredo kapitaliserar på och börjar jaga efter. Ett tungt kroppsslag från högern följs upp av en våldsam höger från samma näve mot hakan på Benavidez. Amerikanen dimper ner i canvasen där tre brutala hammerfists delas ut av Figueiredo, och Dan Miragliotta hoppar över de två för att stoppa matchen. Deiveson Figueiredo förklaras segraren via TKO en minut och femtiofyra sekunder in i andra ronden och får handen höjd i Norfolk, Virginia. Dock står han fortfarande utan bälte.

-2
Dana Sad
Dana Happy
neil magny ufc liverpool
UFC Vegas 57: Resultat och höjdpunkter från nattens gala
kimura
Hett
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2
UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight
kimura
Hett
Alexander-Gustafsson-UFC
Tränaren berättar varför Alexander Gustafsson återvänder till lätt-tungvikt
kimura
Hett
Weili Zhang Mackenzie Dern
Mackenzie Dern vill fightas mot Weili Zhang om interimtiteln
kimura
Hett
Jared Cannonier Israel Adesanya
38-årige Jared Cannonier inte orolig för åldern inför Israel Adesanya-mötet
kimura
Hett