Nyheter

UFC Norfolk resultat: Inget bälte för segraren Deiveson Figueiredo i Virginia!

Av

Anton

01/03/2020
UFC Norfolk

Ett rafflande huvudkort ägde rum under lördagsnatten i Virginia. Alla av de fem matcherna såg ett avslut, inklusive titelmatchen i flugvikt som avslutade galan. Dock blev det inget bälte för segraren Deiveson Figueiredo, då han missade viktgränsen för flugviktklassen.

UFC: Norfolk har nu gått av stapeln i Norfolk, Virginia. En händelserik gala där åtta av de tolv matcherna fick ett avslut ägde rum under lördagsnatten, som summerades upp med en potentiell titelmatch i flugvikt. Den tidigare titelutmanaren Joseph Benavidez (28-6) tog sig an den våldsamme, näst intill obesegrade brasilianaren Deiveson Figueiredo (18-1) i galans huvudmatch. Tänkt som en titelmatch var det bara Benavidez som skulle kunna vandra hem från oktagonen med ett bälte runt midjan, då Figueiredo missade viktgränsen för flugviktsklassen. Dock gick det inte amerikanens väg i Norfolk, då han trots en fin insats fick se sig blödande och knockad redan i andra ronden. En överlycklig Figueriredo fick armen höjd, om än utan bälte, för att avrunda galan.

Co-Main

I co-main matchen steg två kvinnor in i oktagonen. Felicia Spencer (8-1) tog sig an fransyskan Zarah Fairn dos Santos (6-4) i ett kortlivat fjäderviktsmöte. Tre minuter och trettiosju sekunder in i första ronden hamrade amerikanskan sig sin väg till segern på marken. I en viktklass som saknar en rankning visade Spencer upp en god förmåga att hantera en betydligt längre motståndare, och kunde utnyttja sin grappling för att få den större Fairn dos Santos på fall. UFC har en mästarinna i divisionen, dubbelmästaren Amanda Nunes (19-4). dock har inte mycket skett i viktklassen sedan hon knockade forna bälte-innehavaren Cristiane ”Cris Cyborg” Justino (22-2, 1 NC) den tjugonionde december 2018. Om UFC planerar att återuppliva damernas fjädervikt, är Felicia Spencer ett gott tillskott för organisationen.

Kontroversiellt stopp

Utöver huvudmatchen och co-main var det allt som allt ett huvudkort rikt på avslut. Ett något så kontroversiellt ett ägde rum i den tredje matchen på kortet under lätta tungviktsmötet mellan moldaven Ion Cutelaba (15-5, 1 NC) och ryssen Magomed Ankalaev (13-1). Domare Kevin MacDonald stoppade matchen endast trettioåtta sekunder in i första ronden, då en vinglig Cutelaba försökte besvara Ankalaevs framfart. Med moldaven fortfarande på benen och svingande sina armar steg McDonald in, och valde till Cutelabas stora förtret att avsluta föreställningen. Om än Cutelaba hade fått motta ett par ordentliga slag mot huvudet, visade han sig med sin argsinta reaktion vara klar i huvudet nog för att energiskt skälla ut MacDonald. Denna match kommer troligen bli ett samtalsämne ett tag framöver, och möjligtvis en fläck på Kevin MacDonalds annars så goda prestationer som tredje man i oktagonen.

Nedanför följer den sammanställda listan på de matcher som ägde rum under UFC: Norfolk samt utgången.

Huvudkort:

Viktklass Metod Rond Tid
Catchweight (57.8 kg) Deiveson Figueiredo besegrar Joseph Benavidez TKO (slag) 2 1:54
Fjädervikt (Damer) Felicia Spencer besegrar Zarah Fairn TKO (armbågar och slag) 1 3:37
Lätt Tungvikt Magomed Ankalaev besegrar Ion Cuțelaba KO (huvudsparkar och slag) 1 0:38
Fjädervikt (Damer) Megan Anderson besegrar Norma Dumont KO (slag) 1 3:31
Catchweight (67.8 kg) Grant Dawson besegrar Darrick Minner Submission (RNC) 2 1:38
Preliminary card (ESPN+)
Bantamvikt Kyler Phillips besegrar Gabriel Silva Beslut (enhälligt) (30-27, 30-27, 30-27) 3 5:00
Mellanvikt Brendan Allen besegrar Tom Breese TKO (armbågar och slag) 1 4:47
Tungvikt Marcin Tybura besegrar Sergey Spivak Beslut (enhälligt) (30-27, 30-27, 29-28) 3 5:00
Lättvikt Luis Peña besegrar Steve Garcia Beslut (enhälligt) (30-27, 30-27, 30-27) 3 5:00
Fjädervikt Jordan Griffin besegrar T.J. Brown Technical Submission (giljotinstryp) 2 3:38
Fjädervikt Spike Carlyle besegrar Aalon Cruz TKO (slag) 1 1:25
Weltervikt Sean Brady besegrar Ismail Naurdiev Beslut (enhälligt) (29-28, 29-28, 30-27) 3 5:00

Bonusar

Nedan kan ni se vilka fyra fighters som blev tilldelade prestationsbonusar värda 50 000 dollar styck:

  • Fight of the Night: Kyler Phillips vs. Gabriel Silva
  • Performance of the Night: Megan Anderson och Jordan Griffin

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök