Krönika: UFC och Sverige, historia och förväntningar

Simon Alvhed

2012 var året. MMA hade på allvar tagit fart, inte bara i USA utan i hela världen och UFC drog sig inte för att ta chansningar när de valde länder. Tillslut var det Sveriges tur. Den 14/4 2012 gick UFC on Fuel: Sweden av stapeln. En uppsjö av svenskar stod redo för att visa att de hade vad som krävdes inför hemmapublik däribland Reza Madadi , Besam Yousef, Magnus Cedenblad, och givetvis Sveriges då- och nuvarande största namn inom MMA, Alexander “The Mauler” Gustafsson.

Gustafsson stod med fyra raka segrar bakom sig inför Thiago Silva som just kommit tillbaka efter en ett år lång avstängning till följd av ett misslyckat dopingtest. Som vi alla vet gick Gustafsson segrande ur den striden, som också blev en väldigt bra fight.

Så här beskrev vi huvudkortet till den första svenska UFC-galan:

Då var den här… Matchen med stort M som svenska fansen längtat efter att få se. Nervositet, spänning och trycket växer i Globen. Jublet är närmas extremt i bara trailern innan matchen.
Thiago är på väg in och publiken försöker bua så gott den kan men musiken är svår att överrösta. Thiago ser fokuserad ut. Han har varit oktagonen förr det syns lång väg. Han är farlig för alla är det han signalerar.
Det släcks ner och folks mobiler lyser upp globen som stjärnor på en mörk himmel. Alex kommer in och publken står upp och jublar. VILKET STÖD! HELT FANTASTISKT! Det här är stort. Alex är redo, publiken är redo… Sverige är redo. Nu gäller det. Månader av träning har lett upp till detta och Alexander fightas äntligen på hemmaplan i UFC. Vrålen från publiken är imponerande.

Vi tillsammans med publiken var inte de enda som var nöjda med galan. Dana White konstaterade under en intervju att UFC definitivt skulle återvända till Sverige.

I had a blast at the event, We Are Definitely Coming Back to Sweden

Och tillbaka kom de…..

Den sjätte april 2013 var det dags igen. Tanken var att den då fortfarande lika starkt stigande stjärnan Gustafsson skulle möta Gegard Mousasi men en vecka innan fighten rapporterades det om att The Mauler hade ådragit sig en skada under en sparring-match och inte var godkänd att tävla.

Tråkigt ja, men detta banade vägen för en av Sveriges idag mest kända fighters, Ilir Latifi. Latifi fick med tre dagars varsel kliva upp och ersätta Gustafsson som huvudmatch på kortet. Trots de ynka tre dagarna han fick på sig klarade Latifi vikten och gick hela matchen mot en så pass välrenommerad fighter som Mousasi i sin debut. Latifi förlorade dessvärre på domslut men ingen kunde ifrågasätta hans förmåga efter den matchen.

Även Randy Coutures son, Ryan Couture debuterade under denna gala. Han förlorade dock på teknisk knockout i andra ronden mot Ross Pearsson. Couture jr slogs endast en gång till för UFC då han förlorade mot Al Iaquinta via enhälligt domslut och blev efter det släppt från UFC.

Under galan i Stockholm 2013 fick vi också se UFC-debuten av en av de mest inflytelserika och omtalade personerna inom kampsportvärlden, Conor “The Notorious” McGregor. Älska eller hata honom, men att påstå att han inte är det största namnet inom sporten vore en lögn och tanken på att han debuterade i Sverige är ändå ganska häftigt.

Vi träffade och intervjuade den då unga och hungriga McGregor efter sin vinst mot Marcus Brimage via teknisk knockout i första ronden. Ta en tripp längst med minnenas väg och se den whiskeysäljande Irländaren prata med oss om sin första match i UFC.

UFC fight night, nelson vs story 2014

Ännu en gång landade UFC-ekipaget på svensk mark, även denna gång utan Alexander Gustafsson med på kortet.

Med facit i hand blev denna gala någon form av lågvattenmärke för UFC i Sverige med endast två av sex svenska fighters som kammade hem segern. Magnus Cedenblad och Nico Musoke kämpade till sig segrar på enhälligt domslut.

Galan blev dock ett lyckat event för UFC med stora namn som Max Holloway och Dennis Siever som båda visade upp MMA i världsklass.

Det var också efter denna gala fansen verkligen tog till internet för att uttrycka sin besvikelse för de svenska kämparna men fick motstånd av Alexander Gustafsson som släppte ett känslosamt uttalande som gav flera fans en insyn i det hårda livet som professionell MMA-fighter.

I am reading the news and the comments from our fans with mixed feelings today. If you are a fan of this sport you should know what kind of preparations we go through in the camps. It’s nothing but hard training 2-3 time a day and a weight cut for 8-10 weeks where the fighters eat less during a whole day than a normal person do for just lunch.

It’s an enormous pressure with media and PR and then coming into a cage in front of millions of people on TV and thousands of people in the stadium and face someone that wants to knock you out.

You have to be a fighter or a top athlete to be able to understand all we go through and sometimes we win and sometimes we lose, but we ALWAYS do our best.

And then having your own fans criticizing you after a loss with stupid comments and saying that you suck about your performance when 99% of them have no experience of the sport in real life, that’s not the way to support your fighters.

No misunderstanding, we love the support we get from all of you, but we cannot become the worst fighters in the world after a loss when we the fight before were the best fighters in the world.

När Tele2 arena tystnade

Om någon någonsin kommer be mig att definiera ordet “antiklimax” så kommer jag föreslå att de hittar en tidsmaskin och åker tillbaka till natten den 24e januari 2015. Om de nu inte lyckas få tag på tidigare nämnda dimensionsvikande maskin så kan de åtminstone ta en titt på en video från galan.

Jag var där och upplevde det. Arenan nästan kokade av förväntningar, man kunde skära i spänningen med kniv och när The Mauler gick ut till tonerna av Zlatans version av nationalsången trodde jag att arenan skulle explodera, att taket skulle flyga av och den kalla vinterkylan skulle strömma in och kyla ned arenan. Som vi nu vet var det inte vinterkylan som lugnade arenan.

Alexander Gustafsson var hot stuff under 2015, han hade just besegrat Jimi Manuwa via knockout och dessförinnan gått ett fem ronder långt krig mot den bästa lättviktaren genom tiderna, Jon “Bones” Jones. Vi alla kan den historien, det är fram till denna dag oklart om Jones verkligen vann och många gör fallet av att Alex faktiskt kammade hem det. Kort och gott, Alexander Gustafsson var inne i ett bra flow och hela Sverige var med honom.

Nästan 30 000 fans hade samlats i Tele2 arena för att se Gustafsson köra över Anthony “Rumble” Johnson innan han skulle gå vidare för att återigen slåss om titeln. Vi vet att en av de två sakerna hände. Gustafsson blev knockad i första ronden och jag har aldrig upplevt ett sånt skifte av stämning. Från 30 000 skrikande fans, en stämning som gick att ta på och ett tak som höll på att lyfta till….inget…det är det enda sättet jag kan beskriva det på, det fanns ingen ilska, knappt besvikelse, bara ingenting.

Senare skulle videos och kommentarer från Gustafsson själv göra gällande att han faktiskt blev skallad, oavsiktligt men ändå, skallad. Detta ger viss förklaring till det otroligt tråkiga som hände. Den 24e januari 2015 var inte en bra natt för svenska MMA-fans.

Alex visar återigen att han hör hemma bland eliten

Det är maj, det är 2017 och det är dags igen. Alexander Gustafsson ska få upprättelse på hemmaplan. Efter att besegrat Blachowicz nästan ett år innan ställdes han nu mot Glover Teixeira.

Denna gång var det en “Mauler” som var hungrig och inte ville svika fansen på hemmaplan igen. Det gjorde han inte heller, med flertalet välplacerade uppercutts och en gameplan han inte vek av en tum ifrån knockade han brasilianaren i femte och sista ronden framför ett fullsatt, jublande Globen.

Vi fick även se Jack “The Joker” Hermansson ta ännu en vinst på teknisk knockout. Då relativt okända Darren Till tog hem sin match som gick i catch weight efter att Till missat vikten.

Svenske proffsfightern Oliver Enkamp gjorde sin UFC-debut med endast två veckors notis, tyvärr gick inte denna match hans väg men han tog sig igenom alla ronderna och förlorade på beslut.

1/6-2019, UFC Stockholm

Så var vi här, det är dags igen. På lördag smäller det och frågan är om det inte är mer tryck än någonsin tidigare. Alexander Gustafsson, Ilir Latifi, Daniel Teymur , Rostem Akman, Lina Länsberg och Bea Malecki kliver upp i buren för att representera Sverige. En del veteraner, en del debutanter och en del däremellan.

Vi ser motståndare med stora namn som Volkan Oezdemir och Anthony Smith, med andra ord, alla förutsättningar för en bra gala.

The Mauler återigen main event

Alexander Gustafsson, nämnd så många gånger i denna krönika att jag tappat räkningen. Sanningen är dock att för många är The Mauler synonymt med MMA, Alexander Gustafsson är svensk MMA.

Vi var många som förväntade oss ännu ett krig mot Jones i januari likt det vi sett nästan sex år tidigare. Vi förväntade oss ett krig och hoppades på att Alexander äntligen skulle få bältet kring sin midja. Nu blev det inte så som vi vet och det diskuterades om The Mauler borde hänga upp handskarna, detta var något som inte föll den unga mannen från Arboga i smaken. I ett uttalande röt han ifrån mot alla de som sa att han skulle lägga av.

De som tycker jag borde sluta kan bara hålla käften. Folk har alltid synpunkter och tycker att de själva är experter. Men fuck it, jag skiter i det. Jag kör min grej, säger han till tidningen (Aftonbladet).

Jag tror det är vad många gillar hos Gustafsson, han ger sig inte och ska man vara ärlig så har han faktiskt flertalet gånger visat på att han i allra högsta grad har de kvalitéer som krävs för att få bältet. Jones, DC, Teixeira och många fler matcher där han visat fenomenalt hjärta och förståelse för fighting.

När han nu stiger upp mot Anthony “The Lion” Smith tror jag att vi kommer se en lugn men beslutsam Alex som fortfarande har ögonen på Jones och bältet. The Lion kommer även han från en ganska dominant förlust mot Jonny Bones närmast.

Någon som inte är det minsta tveksam om vem som kammar hem detta är föredetta mästaren Luke Rockhold som i ett ganska agresivt uttalande menade på att Smith inte har en chans.

I don’t think he’s a credible character in the division, really. He is about to get shut down. He’s about to get it [from Gustafsson at UFC Stockholm]. He’s going to get beat up bad, back-and-back, and be put in his place, just like I said.

Vad mer har vi att se fram mot?

Lina Länsberg gör sin fjärde match i UFC och ställs denna gång mot amerikanen Tonya Evinger. Länsberg kommer från en förlust och har förlorat två av sina tre matcher. Så en vinst nu känns i allra högsta grad viktig, viktig och realistisk. Evinger har förlorat båda sina matcher i UFC och lär komma hungrig men jag tror Länsberg tar hem detta.

Ilir Latifi ställs mot Volkan Oezdemir. De båda kommer från förluster och vi lär få se en match mellan aggressiv brottning och teknisk striking. Volkan har ett längdövertag men för en sättbit som Latifi är det möjligt att göra detta till sin fördel. Från sin lägre position har han ett utmärkt läge för sina “sledgehammers” samtidigt som han kan dyka under och slita Oezdemir till backen.

Thaiboxaren Bea Malecki gör sin UFC-debut mot Duda Santana som även hon går sin första match för UFC. Vi träffade Bea och pratade lite med henne om matchen, sitt deltagande i The Ultimate Fighter och mer, ni kan se detta nedan.

Via har ännu en debutant i Rostem “Kurdimus Prime” Akman som fick sin plats på kortet i sista sekund. Akman har varit aktiv som landslagsfighter där han plockat hem ett EM-guld och två SM-guld. Han har vunnit alla sina proffsmatcher genom storstilade avslut. Den senaste vinsten var endast för tre veckor sen då han besegrade Mauricio Reis under Superior Challange 19. Mot Akman står ännu en UFC-debutant, Sergey Khandozhko. Khandozhko har tidigare slagits i flertalet ryska proffsorganisationer och har vunnit sina två senaste matcher.

Trots att de båda är 27 år gamla har Khandozhko betydligt mer erfarenhet med ett MMA-record på 26-5-1 mot Akmans 6-0. Detta ser jag inte som något problem och litar på att Akman går ut hårt, sätta tempot för matchen och med ett ohyggligt tryck styra den dit han vill.

Sist men inte minst har vi Daniel “Kid Dynamite” Teymur som ställs mot debutanten The Korean Falcon, Sung Bin Jo. Vi hann sätta oss ned Med Daniel och diskutera hans kommande match, var han varit de senaste veckorna och hur han förberett sig inför matchen.

Trots att Daniel kommer från tre raka förluster känns han säker på sin förmåga. Han säger att det är en ny Daniel vi kommer att få se och att han är redo för precis allt.

På det hela taget

Det är ett starkt kort som presenteras och jag tvivlar inte en sekund på att fansen kommer få vad de betalat för. Helt enkelt förstklassig MMA.

Några svenska debutanter att hålla koll på samt några mer rutinerade svenskar att hålla fortet. Det kommer att bli en fantastisk kväll!

+2
Dana Sad
Dana Happy

Daniel Cormier svarar på Tito Ortiz kommentarer om Jon Jones

Karl Johansson

Häromdagen berättade den före detta lätt-tungviktsmästaren Tito Ortiz att han tror på sin chanser i en match mot den nuvarande mästaren Jon Jones.

Jones är i stort sett obesegrad i sin karriär, med ett record på 25-1.

Ortiz menar även att han skulle göra bättre ifrån sig mot Jones än vad den före detta lätt-tungviktsmästaren och nuvarande tungviktsmästaren Daniel Cormier klarat av.

I think I would do a lot better against Jon Jones than Daniel Cormier, because Cormier is just a shorter guy (with) bigger legs, bigger torso. He’s just a big, big guy.

Cormier har mött Jones vid två tillfällen, första gången under UFC 182 där han förlorade via domslut och senast under UFC 214, där han förlorade via knockout.

Jones testade dock positivt efter detta mötet och det ändrades då till no-contest.

Nu har Cormier kort och gott svarat på Ortiz kommentarer:

Just nu är Cormier aktuell med en returmatch mot den förre tungviktsmästaren Stipe Miocic, som äger rum under UFC 241 i Anaheim, Kalifornien den 17 augusti.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Jason ’Mayhem’ Miller får fängelsestraff

Karl Johansson

Strikeforce och UFC-veteranen Jason ’Mayhem’ Miller har fått ett års fängelse, efter att han erkänt sig skyldig till vandalism.

Den 38-årige fightern greps i oktober förra året i Orange County efter att han förstört ett stort marmorbord hemma hos sin flickvän.

Han slog utöver detta hål i flertalet väggar, dörrar och en garagedörr. Han har varit anhållen sedan händelsen.

Miller har som fler säkert känner till varit i trubbel tidigare.

Under 2018 greps han när hans övervakare hittade en skyddsväst och ett flertal vapen såsom nun chucks, en katana (samurajsvärd), en machete och flertalet vapenreplikor hos honom.

Under 2014 pratades det mycket om Miller, när han barrikaderade sig i sitt hem och skrev på Twitter live när polisen omringade hans hus.

Senast Miller gick match var i maj 2016, då han mötte och förlorade mot Mattia Schiavolin, efter att han missat vikten inför en match i Venator FC.

Under sin tid som fighter har Miller mött namn såsom CB Dollaway och Michael Bisping, Kazushi Sakuraba, Jake Shields, Ronaldo “Jacare” Souza, Tim Kennedy, Frank Trigg, Robbie Lawler, Georges St-Pierre, Dennis Kang och Chael Sonnen.

Han har haft en bra karriär med ett record på 28-10-1, men detta har dessvärre överskuggats av hans problem i privatlivet.

Läs mer
-2
Dana Sad
Dana Happy
Aaron Pico

Scott Coker förklarar varför Aaron Pico inte fightas i fjäderviktsturneringen

Ralph Nordahl

Bellators VD Scott Coker verkar vilja ta det lugnt med hur organisationen matchar Aaron Pico.

Pico som tidigare hyllats som en av de största talangerna inom MMA har fått stora utmaningar i början av sin karriär och har hittills 4-3 i record där han avslutats i alla sina förluster och i sina två senaste matcher har 22-åringen har han knockats brutalt av Henry Corrales och Adam Borics.

Bellators VD meddelade nyligen vilka fighters som kommer att tävla i organisationens fjäderviktsturnering och Picos namn fanns inte bland dem.

Vid en nylig mediaträff berättade Coker varför Pico inte inkluderats i tävlingen. MMA Junkie citerade honom som följande:

With Aaron, we’re going to meet with his manager either this weekend or next week. I always felt like after his last fight in New York, let’s take a beat back. He’s a great kid. We have a lot of respect for him.

We think he’s going to still come back and be great, but I think it’s time to take a beat. Let him train and let him get through this process. He would be fighting as early as Sept. 7 in eight weeks coming off that fight in New York. I think he’ll be back, it’s just a matter of time.

Det finns dock fortfarande en liten chans att Pico ändå kan få delat då Coker nyligen berättade för Ariel Helwani att talangen kan få hoppa in om någon skadar sig.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Donald Cerrone Alexander Hernandez

Alexander Hernandez berättar hur han underskattade Donald Cerrone

Ralph Nordahl

Denna helg kommer den unge Alexander Hernandez (10-2) att försöka komma tillbaka från den tunga förlusten mot Donald ’Cowboy’ Cerrone i januari via TKO när han möter Francisco Trinaldo i San Antonio, USA.

Inför helgens match tittade Hernandez tillbaka på mötet med Cerrone och berättade för MMA Junkie att han ändå tycker han är den bättre fightern med att han underskattade sin motståndares erfarenhet och psyke:

If I was going to lose any way it was from experience. I’m the stronger, faster and I honestly believe the more technical fighter all around, but it was a lack of composure that was my detriment, my downfall. If there’s anything that guy’s garnered over the last few years it’s tremendous mental composure.

He presented a true test and I underestimated the most prevalent thing I should’ve been looking out for it. It was an experience point for me and a huge landmark in my fighting career.

Även om förlusten bromsade Hernandez klättring mot toppen som försäkrar han att han inte förlorat något självförtroende alls:

The goal is still to have the belt in 2021. I win this fight, I get two ranked opponents and I’m looking at a title shot. Especially with the way I fight and carry myself. I don’t see why we can’t stay on track.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Jorge Masvidal och Leon Edwards fight

Leon Edwards: Jorge Masvidal borde inte få utmana om titeln

Ralph Nordahl

Även om inget är klart är det många som tror att Jorge Masvidal kommer få utmana welterviktsmästaren Kamaru Usman härnäst (om hans möjliga möte Conor McGregor inte sätter stopp) senare i år.

Masvidal som just nu har två imponerande knockoutsegrar i ryggen mot Darren Till och senaste Ben Askren som han avslutade efter endast 5 sekunder. Welterviktaren är just nu en av de mest omtalade fighters i UFC.

Den topp-15 rankade konkurrenten till Masvidal Leon Edwards, som hamnade i slagsmål med denne efter deras fighter vid UFC London, är dock inte lika imponerad so fansen och förstår inte sig på hypen. Edwards hade följande att säga till MMA Fighting:

It’s madness, really. I don’t know where all of this title talk is coming from. Just two fights ago he was on a two-fight losing streak, he was probably gonna get cut from the UFC. I think the title talk is nonsense. It’s madness, but f*ck it, it is what it is.

Edwards som kommer att ta sig an tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos denna helg valde i intervjun även att utmana Masvidal till en fight i parken:

I’d be happy with a straightener [fist fight] in the park. Bring him over to Texas and we can get it straight after the fight. We need to fight.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy

UFC on ESPN 4: De tidiga invägningarna (Startar kl. 16:00)

Ralph Nordahl

Denna helg är UFC tillbaka igen då UFC on ESPN 4 hålls i San Antonio, Texas. I huvudmatchen kommer vi få se den tidigare lättviktsmästaren Rafael dos Anjos (29-11) möta den lovande welterviktaren Leon Edwards (17-3). Klockan 16:00 idag är det tänkt att alla fighters som medverkar  denna helg ska väga in sig officiellt. Ni kommer kunna se detta live i videon ovan.

Ni kommer kunna se resultaten från invägningarna nedan:

HUVUDKORT

 • Rafael dos Anjos (171) vs. Leon Edwards (171)
 • Walt Harris (256) vs. Aleksei Oleinik (236)
 • Juan Adams (266) vs. Greg Hardy (266)
 • Dan Hooker (155) vs. James Vick (156)
 • Alexander Hernandez (155) vs. Francisco Trinaldo (156)
 • Andrei Arlovski (246) vs. Ben Rothwell (265)

UNDERKORT

 • Alex Caceres (146) vs. Steven Peterson (145)
 • Irene Aldana (135) vs. Raquel Pennington (136)
 • Klidson Abreu (205) vs. Sam Alvey (205)
 • Jennifer Maia (129) vs. Roxanne Modafferi (125)
 • Ray Borg (136) vs. Gabriel Silva (134)
 • Mario Bautista (136) vs. Jin Soo Son (136)
 • Felipe Colares (136) vs. Domingo Pilarte (136)
Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Robert Whittaker grå hoddie på presskoferens

Robert Whittaker: ”I’m not nice just because I’m not a dickhead”

Jonathan Damm

Nyligen stod det klart att mellanviktsmästaren Robert Whittaker härnäst kommer att ta sig an interimmästaren Israel Adesanya. Inför matchen har Adesanya bland annat kritiserat Whittaker för att vara inaktiv som mästare och kallat honom “meth head”. Detta är någonting som Whittaker inte besvarat med liknande ord då han mest ser det som ett sätt för Adesanya att sälja matchen och att få en titelchans. Samtidigt säger han att det inte innebär att det gör de till vänner utanför oktagonen. Detta berättade han för “Submission radio”.

Yeah, he’s just gotten mouthy. I guess he had to get the title shot, which he got due to his performances in the Octagon and the way he sells his fights, which is, all props to him. I think that’s great the way he did it. And that’s kind of how he sells fights and how he does stuff. But that’s him though. I’m not playing like that. We’re not cool. Like, you can sell the fight, and I’m happy for you to sell the fight. Actually, I encourage it. But I’m not a part of that little game. Like, we’re not cool. We’re not cool like, I’ll be civil. Like, what am I, an animal? Like, I’ll be civil with him, but I don’t want to talk to him. I don’t want to talk to him, and yeah, we’re not like, we’re not friends.

Till skillnad från Adesanya har Whittaker gjort sig känd för att inte använda sig av “trash talk” inför sina matcher och snarare byggt upp ett rykte av att vara en relativt trevlig fighter. Detta är inte någonting som han själv strävat efter dock berättar han.

I am doing everything in my power to break you, because we are going to go fight in an Octagon. And I don’t play this. This isn’t a game to me. I treat this as if this would be my last fight ever, and I always have. And I don’t need to smack talk to get in that mind frame, I’m already there. Like, we’re gonna go fight to the death in so many months time and I’m gonna give everything I have, I just don’t smack talk though. But don’t misinterpret that for me not taking the fight seriously. I don’t know why everyone calls me a nice guy, to be honest. Like, I’m not nice just because I’m not a dickhead, you know what I mean? I’m just normal, I’m just straight. I feel like, my whole thing wasn’t this thing that I want to be portrayed as this nice guy, I wanna go out there and become a saint, or I want to go out there and just do charity work in my off time. I just don’t want to be a shit person – which is funny enough a lot harder in today’s day and age than it seems.

Whittaker och Adesanya kommer att mötas i huvudmatchen på UFC 243 som äger rum den 6:e oktober på Docklands Stadium i Sydney, Australien.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Thiago Santos genomgår operation efter UFC 239

Jonathan Damm

Det gick inte hela vägen för Thiago Santos under UFC 239. Trots att han överraskade många så lyckades han inte göra tillräckligt för att domarna skulle anse att han tog hem en vinst över lätt-tungviktsmästaren Jon Jones. En stor anledning till att Santos inte kunde prestera så bra som han önskade ska ha varit att hans knän inte var helt friska redan innan match. Efter galan stod det klart att Santos var i behov av operationer i båda knäna samt att han blir borta resten av året till följd av sina knäskador.

Nu har Santos dock genomgått de operationer han var i behov av och är på väg att återhämta sig. Detta meddelade han via ett inlägg på instagram.

After four hours of surgery, the doctors say everything is fixed. Now my focus is on a full recovery so I can get back in there better and stronger!

Exakt när Santos siktar på att komma tillbaka till oktagonen är i nuläget osäkert och även vem han kan tänkas möta då är osäkert.

Matchen mot Jones ägde rum den 7:e juli på T-Mobile Arena i Las Vegas, USA och galans huvudmatch stod mellan Jones och Santos.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Ilir Latifi vs. Volkan Oezdemir flyttad till UFC Uruguay

Jonathan Damm

Nyligen stod det klart att den svenska lätt-tungviktaren Ilir Latifi fått sin match mot Volkan Oezdemir inbokad igen efter att den ursprungligen skulle ha ägt rum i Sverige i juni. Nu har matchen återigen bokats om då den flyttats från UFC Newmark, som äger rum den 3:e augusti, till UFC Uruguay som äger rum veckan efter. Anledningen till att matchen flyttas ska vara problem med visum, vilket även drabbat Oezdemir vid tidigare tillfällen. Nyheten har i nuläget inte officiellt utannonserats av UFC själva.

Latifi gick senast match mot Corey Anderson under UFC 232, där han förlorade via ett enhälligt domslut. Innan detta hade han 2 raka segrar mot Tyson Pedro och Ovince Saint-Preux via submission och enhälligt domslut.

Latifi har nu ett record på 14-6-1. Av de 14 vinsterna har 6 tillkommit via knockout, 4 via submission och 4 via domslut.

Oezdemir mötte senast Dominick Reyes under UFC London, där han förlorade via ett kontroversiellt domslut. Innan detta hade han en förlust mot Daniel Cormier via TKO och Anthony Smith via submission. Innan detta hade han vinster mot Jimi Manuwa och Misha Cirkunov via knockout.

Oezdemir har nu ett record på 15-4. Av de 15 vinsterna har 11 tillkommit via knockout, 3 via domslut och 1 via submission.

UFC Uruguay äger rum den 10:e augusti på Antel Arena i Montevideo, Uruguay. Nedan kan ni se galans rådande matchkort.

 • Kvinnors flugvikt: Valentina Shevchenko (C) vs. Liz Carmouche
 • Weltervikt: Vicente Luque vs. Mike Perry
 • Fjädervikt: Luiz Garagorri vs. Humberto Bandenay
 • Lätt-tungvikt: Ilir Latifi vs. Volkan Oezdemir
 • Mellanvikt: Rodolfo Vieira vs. Oskar Piechota
 • Tungvikt: Ciryl Gane vs. Raphael Pessoa Nunes
 • Fjädervikt: Enrique Barzola vs. Bobby Moffet
 • Kvinnors stråvikt: Tecia Torres vs. Marina Rodriguez
 • Flugvikt: Rogerio Bontorin vs. Raulian Paiva
 • Kvinnors flugvikt: Taila Santos vs. Ariane Carnelossi
 • Lättvikt: Rafael Fiziev vs. Alex da Silva
 • Weltervikt: Laureano Staropoli vs. Alexey Kunchenko
 • Kvinnors flugvikt: Veronica Macedo vs. Rachael Ostovich
 • Bantamvikt: Geraldo de Freitas vs. Chris Gutierrez
 • Läs mer
  -1
  Dana Sad
  Dana Happy
  UFC 241 matchkort

  UFC 241: Allt ni behöver veta om galan

  Ralph Nordahl

  Den 17 augusti kommer UFC att anordna ännu en supergala, denna gång i Anaheim, Kalifornien. Huvudmatchen för UFC 241 kommer att vara titelmatchen mellan tungviktsmästaren Daniel Cormier och Stipe Miocic.

  Cormier vs Miocic 2

  Cormier (22-1) blev tungviktsmästare när han besegrade Miocic i deras förra möte. Den dåvarande lätta-tungviktsmästaren Cormier som var stor underdog inför matchen men lyckades pricka Miocic med en armbåge i första ronden som sänkte den dåvarande tungviktsmästaren. Han blev på sätt den  blott andre fightern att bli dubbelmästare i UFC.

  DC

  Cormier valde att inte ge Mioci en omedelbar returmatch utan försvarade istället titeln mot Derrick Lewis. Den tidigare OS-medaljören i brottning besegrade Lewis på ett överlägset sätt och submittade denne genom rear-naked-choke.  Sedan dess har det ryktats om ett möte med den tidigare tungviktsmästaren och numera WWE-stjärnan Brock Lesnar. Lesnar drog sig dock ur förhandlingarna av olika anledningar och Miocic fick till slut sin treturmatch.

  Cormier har tidigare sagt att han tänkt pensionera sig vid 40-års ålder och detta kan mycket väl vara hans sista match. Det har dock ryktats om att han kommer gå sin sista match mot hans långvarige rival, den nuvarande lätta tungviktsmästaren Jon Jones. Jones är den enda fightern som besegrat Cormier, genom enhälligt domslut vid UFC 182. De båda herrarna möttes igen vid UFC 214 där Jones dock var dopad.

  Miocic

  Miocic (18-3) har inte gått en match sedan deras förra möte i juli förra året  utan har tålmodigt väntat på titelchansen. Han har kunnat motivera detta med sitt imponerande facit fram till  matchen där han försvarade sitt bälte tre gånger på ett dominant sätt med förstaronders segrar över Alistair Overeem (KO), Junior dos Santos (TKO) och den minnesvärda utskåpningen av Francis Ngannou (enhälligt domslut).

  Miocic blev tungviktsmästare år 2016 när han knockade Fabricio Werdum i första ronden.

  Nate Diaz gör comeback mot Anthony Pettis

  Denna gala kommer vi även få se publikfavoriten Nate Diaz göra comeback i buren efter mer än tre års frånvaro och det mot den forne mästaren i lättvikt Anthony Pettis.

  Nate

  Nates senaste matcher var UFC:s då största matcher någonsin rent kommersiellt. År 2016 gick han två matcher mot  Conor McGregor. Den första matchen, som haussats upp av båda fighters genom en dispyt i media, vann Diaz genom submission (rear-naked-choke) i andra ronden. Båda fighters tog efter detta sin mediadispyt till nästa nivå och  en andra match med ännu högre PPV-siffor ägde rum i augusti 2016. McGregor kunde dock vinna denna genom enhälligt domslut.

  Nate Diaz, som vann The Ultimate Fighter 5, gick sin enda titelmatch i UFC år 2012 när han mötte Benson Henderson i lättvikt där det dock blev förlust genom enhälligt domslut. Efter detta har han förlorat mot namn som Josh Thomson (knockout) och Rafael dos Anjos (enhälligt domslut)  och vunnit över Gray Maynard (TKO) och Michael Johnson (enhälligt domslut) innan han mötte McGregor.

  Pettis

  Den forne lättviktsmästaren Anthony Pettis (22-8) har efter en svacka i sin karriär nu fått sig ett uppsving. Efter att han förra året besegrade Michael Chiesa genom submission (triangle armbar) och sedan gick en jämn och väldigt underhållande match mot Tony Ferguson, där det dock blev förlust efter att Pettis brutit handen, valde han vid sin senaste match att gå upp till weltervikt. I sin welterviktsdebut mötte han den rutinerade Stephen Thompson och var stor underdog. Pettis lyckades dock knocka den tidigare titelutmanaren i den andra ronden genom en superman punch. I och med detta har han blivit topprankad inom weltervikt och Diaz får nu gå ett prestigemöte i sin comeback.

  Romero mot obesegrade Costa

  Denna gala kommer även bjuda på en häftig match i mellanvikt mellan Yoel Romero och Paulo Costa. Båda herrarna har anklagat varandra för doping och efter vissa tveksamheter kring Costa har nu matchen till slut blivit klar.

  Romero

  Den tidigare titelutmanaren Yoel Romero (13-3) har just nu 1-2 i facit efter att ha gått sina tuffaste matcher i karriären. Först mötte han Robert Whittaker om interim-titeln vid UFC 213 i juli 2017. Han fick då se sig besegrad genom enhälligt domslut och Whittaker blev efter detta befordrad till divisionsmästare. Romero mötte efter detta Luke Rockhold, i en match som skulle gällt interim-titeln där dock Romero missade vikten, där kubanen besegrade Rockhold via knockout.

  Romero skulle till slut få gå en riktig titelmatch mot Whittaker men missade återigen vikten. Hans senaste match blev ändå av där Whittaker denna gång vann genom delat domslut.

  Costa

  Den obesegrade Paulo Costa (12-0) har gått som tåget och har vunnit sina fyra UFC-matcher genom TKO i antingen rond ett eller tidigt i rond två. Han har i successiv ordning knockat Garreth McLellan, Oluwale Bamgbose, Johny Hendricks och senast Uriah Hall. Brassen ställs nu inför sin tuffaste uppgift någonsin och vi får hoppas att det inte bli något strul med vikten denna gång.

  Övriga matchkortet

  UFC 241 kommer även bjud på intressanta matcher mellan bantamviktarna Raphael Assuncao (27-6) och Cory Sandhagen (11-1) och mellanviktarna Derek Brunson (19-7) och Ian Heinisch (13-1).

  Matchkort

  Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan:

  Nedan kan ni se intressant statistik för galans största matcher:

  Daniel Cormier vs Stipe Miocic UFC 241

  Nate Diaz vs Anthony Pettis UFC 241

  Yoel Romero VS Paulo Costa UFC 241

  Läs mer
  +2
  Dana Sad
  Dana Happy