UFC on FOX 27: Eftertankar

Från Charlotte North Carolina bjöds vi på ett Fox-kort med måttlig dragningskraft. Det blev dock inte så tokigt i slutändan. Lågt ställda förväntningar kan, åtminstone så här i efterhand, få även mediokra kort att framstå som riktigt trevliga. Nåja, mer om det i slutet.

Jon Anik och Dominick Cruz var våra värdar under kvällen. De gjorde ett godkänt jobb.  Återigen var vi i en stat som inte har implementerat de nya ’unified rules’. Ja, det är minst sagt tröttsamt. Men vi struntar i det och i introduktionen och går direkt till matcherna.

Underkort

145 lbs.: Austin Arnett vs. Cory Sandhagen 

Två UFC-debutanter hoppade in på kort varsel och öppnade kvällen med en trevlig batalj. Sandhagen såg bra ut och kan bli ett bra tillskott till en redan fullproppad division. Han visade prov på kreativ och dynamisk striking. Tyvärr visade han även rejäla offensiva brister. Sådana som en bättre motståndare hade låtit honom betala dyrt för. Det hela tog slut 3.48 in i andra ronden när Sandhagen avslutade Arnett via TKO (slag). Bara att gratulera till en lyckosam debut.

170 lbs.: Niko Price vs. George Sullivan

– Rear-naked choke

Efter en måttligt underhållande första rond fick Niko Price i andra ronden en gåva av Sullivan som gav bort en billig rear-naked choke. Price gjorde inga misstag utan tog tacksamt emot vad som bjöds och ströp ut Sullivan.

155 lbs.: Vinc Pichel vs. Joaquim Silva

Två kraftfulla och hårdslående lättviktare bjöd oss på en okej fight. Det var en jämn match och ingen av de två lyckades med att sätta tydlig prägel på matchen. Efter två ronder med oviss utgång var bägge tvungna att höja tempot och ta lite större risker i tredje. Det blev en trevlig avslutning på en fight som Vinc Pichel tog hem med domarsiffrorna 29-28 x 3.

125 lbs.: Justine Kish vs. Ji Yeon Kim 

Vi fick se två damer som ägnade sig företrädelsevis åt striking. Den tekniska nivån imponerade inte nämnvärt men de höll ändå skapligt tempo och slutade inte kämpa. Som underhållning betraktat var det inte någon höjdare. Tredje ronden tog sig något men inte tillräckligt för att rädda helhetsintrycket.

Ji Yeon Kim tilldelades, något överraskande, segern via ’split decision’. Aningen turligt men ingen skandal. Lärdom: i en jämn match mellan två ineffektiva och ensidiga fighters kan det sluta hur som helst.

115 lbs.: Randa Markos vs. Juliana Lima 

Vi bjöds i första ronden på 4.30 av händelsefattig burpress. Sista 20 sekunderna fick vi se en billig nedtagning och ett hyfsat svep. Andra ronden bjöd på lite mer action när Markos gick loss med fin ground-and-pound från topp. I tredje ronden stängde Markos distansen och fick en rätt enkel nedtagning. Därefter bjöd hon mestadels på toppkontroll. Hela vägen till en säker men tråkig domslutsseger. ”Quiet Storm” visar prov på en synnerligen tyst storm. Knäpptyst och händelsefattig.

125 lbs.: Katlyn Chookagian vs. Mara Romero Borella 

Detta blev en stående fight. En enformig sådan. Vi bjöds än en gång på låg effektivitet, många missar och dålig ’distance management’. Chookagian som är rankad #11 i viktklassen tog hem segern. Siffrorna tydde på att Borella skulle ha vunnit men efter den här insatsen finns det inga vinnare så vi glömmer och går vidare.

145 lbs.: Mirsad Bektic vs. Godofredo Pepey 

– kroppsslag TKO

Matchen började i bra tempo och vi fick se en väldigt trevlig inledning. Det var dock allt vi fick se. Efter 2.47 av första ronden kliver Mirsad Bektic in och avlossar en stenhård rak höger mot kroppen (Solar plexus) som fäller Pepey. Bektic tar en fin skalp när han avslutar den tuffe brassen. Imponerande, men vi hade gärna sett mer av vad som såg ut att bli en riktigt bra fight.

155 lbs.: Erik Koch vs. Bobby Green 

– Underhållning de luxe!

Två duktiga lättviktare gav oss en riktigt trevlig första rond. Man förstod varför de en gång i tiden sågs som stora talanger. Andra ronden blev ännu bättre med två fighters som stod upp och bytte läder. I tredje ronden vred Green upp tempot mot en trött Koch och tog över matchen. Det var vad som krävdes för att säkra segern. Green tar en imponerande seger och visar att han fortfarande har vad som krävs. Att han (en 31-årig flerbarnsfar) i oktagonintervjun framställer sig själv som en dålig Nate Diaz-kopia kan jag ha överseende med när han bjuder på matcher som denna.

Huvudkort

170 lbs.: Drew Dober vs. Frank Camacho 

– Fight of the night!

Detta var två duktiga och tuffa strikers som vanligen tävlar i lättvikt. Nu gick matchen i weltervikt vilket gav oss förutsättningar för en bra fight. Vi fick se fin och kraftfull striking från båda fighters. Vi fick även se fina trip-takedowns och toppkontroll från Camacho. I andra ronden tog Camachos kondis mer eller mindre slut och Dober tog över allt mer. De stannade i pocket långa stunder och bytte stenhårda slag. Tredje ronden bjöd på mer av samma. Två trötta men stenhårda killar som bytte hårda slag och visade stålhakor. Mycket bra mma-underhållning. Drew Dober tilldelades segern men alla var vi vinnare efter den holmgång vi fick beskåda.

155 lbs.: Jordan Rinaldi vs. Gregor Gillespie 

– Wow!

Matchen började i högt tempo men det tog inte mer än drygt 1 minut innan superbrottaren Gillespie lyckades ta ned Rinaldi. Därefter följde knappt fyra minuter av total dominans innan han avslutade Rinaldi med stenhård ground-and-pound. Mycket imponerande seger för Gregor Gillespie som visar att hypen är befogad – han förbättrar sitt record till 11-0.

145 lbs.: Dennis Bermudez vs. Andre Fili 

– Bra fight!

Bermudez inledde med att stänga avståndet och sätta hård press på den betydligt längre Fili. Bermudez upprätthöll den tunga pressen genom hela matchen. Han verkar inte kunna bli trött. Han svingade hårt och landade åtskilliga riktigt hårda lowkicks. Trots sin korta reach var han effektiv med sin jabb.

Under de två första ronderna stod Fili upp mycket bra och överraskade med fina nedtagningar. Hans långa jabb var effektiv och hans fotarbete gjorde honom svårfångad. I tredje ronde tröttnade han och påverkads han av Bermudez galna tempo. Fili lyckades ändå få med sig ett mycket tight delat domslut. Starkt jobbat!

Siffrorna: 29-28, 29-28, 27-30

Domslutet var möjligen lite kontroversiellt men det var en mycket jämn fight och jag har inga problem med att Fili fick segern. Bermudez har nu 0-3 och hänger löst.

185 lbs.: Jacare Souza vs. Derek Brunson 

Så var det äntligen dags för kvällens efterlängtade huvudmatch. Nummer #3 mot nummer #8 möttes i en match vars utgång hade implikationer för titeldiskussionen i mellanvikt.

Brunson inledde aningen avvaktande men såg vass ut. Han är väldigt explosiv och träffade flera gånger med sin farliga vänster. Souza såg samlad och mycket fokuserad ut. Han jobbade bra med sin ’counter right’, hårda kroppsslag och kroppssparkar mot southpaw’n Brunson. Kroppssparkarna bidrog sannolikt till att öppna för den avgörande huvudsparken.

Jacare Souza sänkte Derek Brunson med en hård huvudspark. Sen går han lugnt fram och utdelar några hårda och välplacerade slag som får domaren att gå emellan och avbryta matchen. Imponerande insats av Alligatorn som bevisar att han hör hemma i toppen.

Summering

Nå, vad bjöd kvällen oss på? Den bjöd på det man rimligen kan vänta sig av en liten Fox-gala som främst agerar utfyllnad mellan de stora ppv-galorna.

Checklista:

Snooze fest? – check

Slug fest? – check

Utfyllnad? – check

Talanger? – check

Fina avslut? – check

Fylletjut? – check

Bra matcher? – check

Vi fick se några riktigt tråkiga matcher, några hyfsade och därutöver fick vi även se några riktigt trevliga matcher. På det hela taget var det en okej gala. Det var inte särskilt många stora namn men de som fanns på kortet levererade god underhållning.

Jacares headkick var en fröjd att se och en fin avslutning på en ganska trevlig kväll. Ett sådant avslut på kvällen gör att man kan ha visst överseende med de 3-4 matcher som inte ens dög som utfyllnad.

Men nu släpper vi detta och blickar framåt. Nästa helg reser oktagonen till Belém i Brasilien för ytterligare ett utfyllnadskort. Men som vi sett tidigare kan även sådana kort leverera hyfsad underhållning.

_________________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
UFC Liverpool: Superkampanj inför Stephen Thompson vs Darren Till

På söndag intar UFC den brittiska staden Liverpool för första gången. På galans huvudmatch får vi se ett toppmöte i welterviktklassen mellan den obesegrade Liverpoolfightern Darren Till och den forne titelutmanaren Stephen “Wonderboy” Thompson. Inför den matchen har Betfair en kampanj som man bara inte får missa att ta del av.

Blott 25år har Till blivit en av de största namnen på den europeiska MMA-scenen. I sin senaste match besegrade den unge britten en sann MMA-veteran i form av Donald Cerrone via TKO i den första ronden på UFC Fight Night 119: Gdansk.

Den forne världsmästaren i kickboxning, Stephen “Wonderboy” Thompson har gjort sig känd som en av UFC:s bästa strikers.  Efter två jämna titelmatcher mot den regerande welterviktsmästaren Tyron Woodley vann Wonderboy sin senaste match mot  Jorge Masvidal via domslut på UFC 217.

Inför UFC Fight Night i Liverpool kan ni nu ta del av denna SUPERKAMPANJ som Betfair erbjuder. Betfair har boostat oddsen på en vinst för antingen Darren Till eller Stephen Thompson! Darren Till hade ett odds som tidigare låg på 2.30 – nu till helt fantastiska 12.00 gånger pengarna och Stephen Thompsons odds från 1.61 till hela 8.00 gånger pengarna.

För att ta del av denna exklusiva kampanj behöver ni bara följa instruktionerna nedan.

Kampanjen gäller enbart NYA kunder och via vår länk. Så här gör du för att ta del av den:

 • Registrera ett konto på Betfair genom denna länk eller knappen nedan och ange kampanjkoden ZSAM29
 • Gör en insättning på minst 100kr på ditt konto
 • Placera ett singelspel på marknaden Matchresultat att Darren Till eller Stephen Thompson vinner. Du får 12.00 på Till samt 8.00 på Thompson.
 • Den högsta och minsta kvalificerande insatsen är 100kr. Du kan placera ett spel med högre insats men endast 100kr kommer att räknas till det förhöjda oddset.

Regler och villkor

 • Du måste vara ny kund hos Betfair
 • Ditt spel måste placeras innan matchstart
 • Betfairs generella regler och villkor gäller
Läs mer
-19
Dana Sad
Dana Happy

UFC Liverpool: Stephen ”Wonderboy” Thompson accepterar matchen mot Till – här är hans krav

Efter timmar av ovisshet är det nu klart att morgondagens huvudmatch mot UFC Liverpool mellan welterviktarna Stephen ”Wonderboy” Thompson och Darren Till kommer bli av. Enligt MMA-reportern Ariel Helwani har Wonderboy och hans team ställt krav på Till inför mötet. Utöver att Till ska betala 30% av sitt gage till amerikanen ska han även väga in sig igen imorgon innan matchen. Till får du inte väga mer än 188 lbs.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Stephen ”Wonderboy” Thompsons far kritisk mot Darren Till

Hemmafightern Darren Till lyckades inte klara vikten under dagens officiella invägningar och därför är det fortfarande oklart att morgondagens huvudmatch mot Stephen ”Wonderboy” Thompson blir av. En som är starkt kritiskt mot Tills missade vikt är Thompsons far som i ett uttalande via Ariel Helwani tycker att det är dåligt gjort av Till att missa vikten, när det är han som utmanade Thompson från början.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

UFC Liverpool: Darren Till missar vikten med 3 lbs

Den brittiske welterviktaren Darren Till missade väga in sig under dagens officiella invägningar som ägde rum mellan 09.00 och 11.00 lokaltid. Trots det fick Liverpoolfightern en extra timme på sig att väga in sig. Enligt UFC ska han ha fått familjeproblem av något slag som gjort att han fick extra timmen.

När Till klev upp på vågen drygt 25 minuter senare så vägde han in på 174.5 lbs, dvs 3.5 lbs (ca: 1.60 kg) över maxgränsen för weltervikt. Till har inte fått någon möjlighet att väga in sig igen.

Det är ännu oklart om matchen mot Stephen ”Wonderboy” Thompson blir av. Enligt Ariel Helwani håller man på att komma överens om en deal.

Läkarna har godkänt Till och nu är det bara upp till Wonderboy att acceptera matchen.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Fight Night 130: De ceremoniella invägningarna (Startar kl. 16:00)

I morgon kväll går UFC Fight Night 130 av stapeln i Liverpool, England där vi kommer få se en rad kända UFC-profiler göra sitt ytterst för att klättra på UFC-rankingen. I eftermiddag kommer de ceremoniella invägningarna för galan att äga rum.

Ni kan se dessa i videon ovan med start kl. 16:00.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Liverpool: Officiella invägningar och resultat

De officiella invägningarna för morgondagens UFC Liverpool äger rum under lördagsmorgonen som ni kan följa i klippet ovan. Nedan kan ni se resultaten

HUVUDKORT

 • Stephen Thompson (171) vs. Darren Till (174.5)
 • Neil Magny (171) vs. Craig White (171)
 • Arnold Allen (146) vs. Mads Burnell (146)
 • Jason Knight (146) vs. Makwan Amirkhani (146)
 • Claudio Silva (170) vs. Nordine Taleb (171)
 • Eric Spicely (186) vs. Darren Stewart (186)

UNDERKORT

 • Dan Kelly (186) vs. Tom Breese (186)
 • Brad Scott (171)vs. Carlo Pedersoli Jr. (170)
 • Gina Mazany (135) vs. Lina Lansberg (135)
 • Gillian Robertson (125) vs. Molly McCann (127)
 • Elias Theodorou (186) vs. Trevor Smith (186)
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Nick Diaz vän om misstänkta misshandeln: ”Fake News”

Under fredagen arresterades den forne Strikeforce-mästaren Nick Diaz av Las Vegas-polisen och häktades för misstänkt kvinnomisshandel. Kort efter att nyheten om arresteringen kommit ut gick en av Nicks vänner ut på sociala medier och bedyrade sin väns oskuld.

Matt Staudt hävdar att offret är en kvinna som Nick känt under en längre tid och att hon är väldigt instabil som människa. Kvinnan ifråga ska ha stört Nick under en längre period genom att bland annat ringa till Nick och hans familj flera gånger dagligen.

If it wasn’t clear, I’ve got this guys back if he needs me always and completely. One of the best people I know, and that’s the truth, he just plays by his rules, views the world very differently than most and has been fucked constantly. Seeing how everything evolved here infuriates me. The news is out so better to address than not, and for my own sake, not really on his behalf. I’ve seen drunk guys get in Nick’s face and avoid serious injury because he’s a martial artist and a killer but knows that and he’s passed the point of needing to prove it. He doesn’t even act tough to people… There is no scenario where Nick would put his hands on anyone unless it was necessary self-defense, and then watch the fuck out. Moving on, the girl who is accusing him is the most deranged and insane I’ve met to date. She has been obsessed with and stalked Nick for maybe 2 years now. Suicide attempts, calls to his family from fake numbers, thousand of calls a day – yes thousands, showing up everywhere he goes following his story… He changed his number to get away but Vegas is small and they crossed paths again. She left their interaction feeling some type of way yesterday and put in a fake report to get even and have him arrested which she’s threatened to do many times before as well. I can’t even fully digest this whole thing because of how insane and wrong it is. If Nick’s at fault it is because he has chosen again and again and again not to make a police report against her like I’ve advised profusely in the past when she has hit him or broke his phone or broke into his place or stolen things from him or threatened suicide, etc. Everyone is going to think what they think when they see the news so it’s very important for me to at least put something out that is actually factual. #fakenews

If it wasn’t clear, I’ve got this guys back if he needs me always and completely. One of the best people I know, and that’s the truth, he just plays by his rules, views the world very differently than most and has been fucked constantly. Seeing how everything evolved here infuriates me. The news is out so better to address than not, and for my own sake, not really on his behalf. I’ve seen drunk guys get in Nick’s face and avoid serious injury because he’s a martial artist and a killer but knows that and he’s passed the point of needing to prove it. He doesn’t even act tough to people… There is no scenario where Nick would put his hands on anyone unless it was necessary self-defense, and then watch the fuck out. Moving on, the girl who is accusing him is the most deranged and insane I’ve met to date. She has been obsessed with and stalked Nick for maybe 2 years now. Suicide attempts, calls to his family from fake numbers, thousand of calls a day – yes thousands, showing up everywhere he goes following his story… He changed his number to get away but Vegas is small and they crossed paths again. She left their interaction feeling some type of way yesterday and put in a fake report to get even and have him arrested which she’s threatened to do many times before as well. I can’t even fully digest this whole thing because of how insane and wrong it is. If Nick’s at fault it is because he has chosen again and again and again not to make a police report against her like I’ve advised profusely in the past when she has hit him or broke his phone or broke into his place or stolen things from him or threatened suicide, etc. Everyone is going to think what they think when they see the news so it’s very important for me to at least put something out that is actually factual. #fakenews

Ett inlägg delat av ᴍɪɢʜᴛʏ ᴍᴀᴛᴛ (@mightymatt)

Nick sitter häktad på Clark County Detention Center i väntan på förhör som kommer att äga rum under lördagen. Borgen är satt på 18 000 dollar (ca: 158 000 kr).

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Nick Diaz häktad – misstänks för misshandel

Den forne UFC-fightern Nick Diaz ska enligt flera amerikanska MMA-sidor blivit anhållen av polis och sitta häktad i Las Vegas. Källor till den ansedda sidan MMAFighting.com bekräftar uppgifterna att Nick är häktad för misstänkt misshandel. Enligt polisanmälan ska Nick strypt en kvinna som han haft någon form av förhållande med.

Källor till TMZ berättar att kvinnan och Nick haft ett brokigt förhållande under flera år. Under fredagen ska Nick tryckt ned kvinnan och strypt henne efter att ha tagit kokain. Offret ska ha förts till sjukhus, det är dock ännu oklart hur stora skadorna är.

Enligt MMAJunkie ska totalt 12 polisbilar tillkallats till den påstådda brottsplatsen där Nick ska ha gjort motstånd under gripandet.

Nick har inte tävlat sedan mötet med Anderson Silva i januari 2015, en match som Silva vann via domslut men efter matchen testade båda fighters positivt för dopning och resultatet ändrades till No Contest. Nick testade positivt för marijuana och stängdes av först i fem år, det straffet ändrades till 18 månaders avstängning efter att Nick överklagat domen.

Borgen är satt till 18 000 dollar (ca 158 000 kr) och förhör kommer hållas under lördagen.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 200: Resultat

Bellator 200 ägde rum under fredagen i London, England, där huvudmatchen var en titelmatch i mellanviktsklassen mellan Gegard Mousasi och mästaren Rafael Carvalho. Nedan kan ni se de fullständiga resultaten från galan.

HUVUDKORT

 • Gegard Mousasi besegrar Rafael Carvalho via TKO (slag) – 3:35 Rond 1
 • Michael Page besegrar David Rickels via submission (verbal submission) – 0:42 Rond 2
 • Aaron Chalmers besegrar Ash Griffiths via submission (giljotin) – 1:55 Rond 1
 • Mike Shipman besegrar Carl Noon via TKO (slag) – 0:11 Rond 1
 • Kate Jackson besegrar Anastasia Yankova via enhälligt domslut (30-26, 30-26, 30-27)
 • Phil Davis besegrar Linton Vassell via KO (huvudspark) – 1:05 Rond 3

UNDERKORT

 • Jahreau Shepherd besegrar Marcin Zywica via TKO (referee stoppage) – 5:00 Rond 1
 • Walter Gahadza besegrar Kent Kauppinen via submission (rear-naked choke) – 2:04 Rond 2
 • Amir Albazi besegrar Iuri Bejenari via submission (rear-naked choke) – 3:21 Rond 1
 • Charlie Leary besegrar Tom Green via TKO (slag) – 4:58 Rond 2
 • Charlie Ward besegrar Martin Hudson via TKO (slag) – 2:23 Rond 1
 • Pedro Carvalho besegrar Daniel Crawford via delat domslut (29-28, 28-29, 29-28)
 • Anatoly Tokov besegrar Vladimir Filipovic via submission (giljotin) – 0:56 Rond 1
 • Costello van Steenis besegrar Kevin Fryer via TKO (slag) – 1:27 Rond 1
 • Mike Ekundayo besegrar Tom Mearns via TKO (skada) – 1:02 Rond 2
Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 200: Gegard Mousasi besegrar Rafael Carvalho – krönts till ny mellanviktsmästare

Gegard Mousasis flytt över till Bellator har betalt sig. Dels är han en av organisationes bäst betalda fighters, ikväll besegrade han Rafael Carvalho och är numera Bellators nya mellanviktsmästare.

Han gjorde det genom teknisk knockout i den första ronden. Mousasi fick ned matchen relativt snabbt på marken och kunde till slut att slå ut Carvalho. Mousasi är nu 44–6–2 i sin gedigna MMA-karriär och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 24 genom knockout, 12 genom submission samt 8 genom domslut.

Läs mer
+8
Dana Sad
Dana Happy

Bellator 200: Michael ”Venom” Page vinner på hemmaplan

Den spektakulära Michael ”Venom” Page (13-0) fortsatte i dag sin 13-matcher långa vinstrad när han besegarde David Rickels.

I den första ronden såg britten ut att ha väldigt roligt, då han träffade Rickels med flertalet slag och lekte runt med sin motståndare i ringen. Publiken inne i arenan älskade vad hemmasonen bjöd på och Rickels blev även golvad en gång under den första ronden.

I början av den andra ronden valde Rickels att själv avbryta matchen, då han blev träffad och skadad av ett av MVPs slag och menade på att han inte han någon syn kvar på ena ögat.

Ett snöpligt slut på en oerhört underhållande match. I intervjun efter matchen valde MVP att hylla publiken i hemmastaden London som den bästa i världen. Han valde även att dedikera vinsten till hans kusin som gick bort i en skjutningsolycka tidigare under året.

Här kan ni se när Michael ”Venom” Page hyllar Zlatan Ibrahimovic.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy