UFC on FOX 27: Eftertankar

Från Charlotte North Carolina bjöds vi på ett Fox-kort med måttlig dragningskraft. Det blev dock inte så tokigt i slutändan. Lågt ställda förväntningar kan, åtminstone så här i efterhand, få även mediokra kort att framstå som riktigt trevliga. Nåja, mer om det i slutet.

Jon Anik och Dominick Cruz var våra värdar under kvällen. De gjorde ett godkänt jobb.  Återigen var vi i en stat som inte har implementerat de nya ’unified rules’. Ja, det är minst sagt tröttsamt. Men vi struntar i det och i introduktionen och går direkt till matcherna.

Underkort

145 lbs.: Austin Arnett vs. Cory Sandhagen 

Två UFC-debutanter hoppade in på kort varsel och öppnade kvällen med en trevlig batalj. Sandhagen såg bra ut och kan bli ett bra tillskott till en redan fullproppad division. Han visade prov på kreativ och dynamisk striking. Tyvärr visade han även rejäla offensiva brister. Sådana som en bättre motståndare hade låtit honom betala dyrt för. Det hela tog slut 3.48 in i andra ronden när Sandhagen avslutade Arnett via TKO (slag). Bara att gratulera till en lyckosam debut.

170 lbs.: Niko Price vs. George Sullivan

– Rear-naked choke

Efter en måttligt underhållande första rond fick Niko Price i andra ronden en gåva av Sullivan som gav bort en billig rear-naked choke. Price gjorde inga misstag utan tog tacksamt emot vad som bjöds och ströp ut Sullivan.

155 lbs.: Vinc Pichel vs. Joaquim Silva

Två kraftfulla och hårdslående lättviktare bjöd oss på en okej fight. Det var en jämn match och ingen av de två lyckades med att sätta tydlig prägel på matchen. Efter två ronder med oviss utgång var bägge tvungna att höja tempot och ta lite större risker i tredje. Det blev en trevlig avslutning på en fight som Vinc Pichel tog hem med domarsiffrorna 29-28 x 3.

125 lbs.: Justine Kish vs. Ji Yeon Kim 

Vi fick se två damer som ägnade sig företrädelsevis åt striking. Den tekniska nivån imponerade inte nämnvärt men de höll ändå skapligt tempo och slutade inte kämpa. Som underhållning betraktat var det inte någon höjdare. Tredje ronden tog sig något men inte tillräckligt för att rädda helhetsintrycket.

Ji Yeon Kim tilldelades, något överraskande, segern via ’split decision’. Aningen turligt men ingen skandal. Lärdom: i en jämn match mellan två ineffektiva och ensidiga fighters kan det sluta hur som helst.

115 lbs.: Randa Markos vs. Juliana Lima 

Vi bjöds i första ronden på 4.30 av händelsefattig burpress. Sista 20 sekunderna fick vi se en billig nedtagning och ett hyfsat svep. Andra ronden bjöd på lite mer action när Markos gick loss med fin ground-and-pound från topp. I tredje ronden stängde Markos distansen och fick en rätt enkel nedtagning. Därefter bjöd hon mestadels på toppkontroll. Hela vägen till en säker men tråkig domslutsseger. ”Quiet Storm” visar prov på en synnerligen tyst storm. Knäpptyst och händelsefattig.

125 lbs.: Katlyn Chookagian vs. Mara Romero Borella 

Detta blev en stående fight. En enformig sådan. Vi bjöds än en gång på låg effektivitet, många missar och dålig ’distance management’. Chookagian som är rankad #11 i viktklassen tog hem segern. Siffrorna tydde på att Borella skulle ha vunnit men efter den här insatsen finns det inga vinnare så vi glömmer och går vidare.

145 lbs.: Mirsad Bektic vs. Godofredo Pepey 

– kroppsslag TKO

Matchen började i bra tempo och vi fick se en väldigt trevlig inledning. Det var dock allt vi fick se. Efter 2.47 av första ronden kliver Mirsad Bektic in och avlossar en stenhård rak höger mot kroppen (Solar plexus) som fäller Pepey. Bektic tar en fin skalp när han avslutar den tuffe brassen. Imponerande, men vi hade gärna sett mer av vad som såg ut att bli en riktigt bra fight.

155 lbs.: Erik Koch vs. Bobby Green 

– Underhållning de luxe!

Två duktiga lättviktare gav oss en riktigt trevlig första rond. Man förstod varför de en gång i tiden sågs som stora talanger. Andra ronden blev ännu bättre med två fighters som stod upp och bytte läder. I tredje ronden vred Green upp tempot mot en trött Koch och tog över matchen. Det var vad som krävdes för att säkra segern. Green tar en imponerande seger och visar att han fortfarande har vad som krävs. Att han (en 31-årig flerbarnsfar) i oktagonintervjun framställer sig själv som en dålig Nate Diaz-kopia kan jag ha överseende med när han bjuder på matcher som denna.

Huvudkort

170 lbs.: Drew Dober vs. Frank Camacho 

– Fight of the night!

Detta var två duktiga och tuffa strikers som vanligen tävlar i lättvikt. Nu gick matchen i weltervikt vilket gav oss förutsättningar för en bra fight. Vi fick se fin och kraftfull striking från båda fighters. Vi fick även se fina trip-takedowns och toppkontroll från Camacho. I andra ronden tog Camachos kondis mer eller mindre slut och Dober tog över allt mer. De stannade i pocket långa stunder och bytte stenhårda slag. Tredje ronden bjöd på mer av samma. Två trötta men stenhårda killar som bytte hårda slag och visade stålhakor. Mycket bra mma-underhållning. Drew Dober tilldelades segern men alla var vi vinnare efter den holmgång vi fick beskåda.

155 lbs.: Jordan Rinaldi vs. Gregor Gillespie 

– Wow!

Matchen började i högt tempo men det tog inte mer än drygt 1 minut innan superbrottaren Gillespie lyckades ta ned Rinaldi. Därefter följde knappt fyra minuter av total dominans innan han avslutade Rinaldi med stenhård ground-and-pound. Mycket imponerande seger för Gregor Gillespie som visar att hypen är befogad – han förbättrar sitt record till 11-0.

145 lbs.: Dennis Bermudez vs. Andre Fili 

– Bra fight!

Bermudez inledde med att stänga avståndet och sätta hård press på den betydligt längre Fili. Bermudez upprätthöll den tunga pressen genom hela matchen. Han verkar inte kunna bli trött. Han svingade hårt och landade åtskilliga riktigt hårda lowkicks. Trots sin korta reach var han effektiv med sin jabb.

Under de två första ronderna stod Fili upp mycket bra och överraskade med fina nedtagningar. Hans långa jabb var effektiv och hans fotarbete gjorde honom svårfångad. I tredje ronde tröttnade han och påverkads han av Bermudez galna tempo. Fili lyckades ändå få med sig ett mycket tight delat domslut. Starkt jobbat!

Siffrorna: 29-28, 29-28, 27-30

Domslutet var möjligen lite kontroversiellt men det var en mycket jämn fight och jag har inga problem med att Fili fick segern. Bermudez har nu 0-3 och hänger löst.

185 lbs.: Jacare Souza vs. Derek Brunson 

Så var det äntligen dags för kvällens efterlängtade huvudmatch. Nummer #3 mot nummer #8 möttes i en match vars utgång hade implikationer för titeldiskussionen i mellanvikt.

Brunson inledde aningen avvaktande men såg vass ut. Han är väldigt explosiv och träffade flera gånger med sin farliga vänster. Souza såg samlad och mycket fokuserad ut. Han jobbade bra med sin ’counter right’, hårda kroppsslag och kroppssparkar mot southpaw’n Brunson. Kroppssparkarna bidrog sannolikt till att öppna för den avgörande huvudsparken.

Jacare Souza sänkte Derek Brunson med en hård huvudspark. Sen går han lugnt fram och utdelar några hårda och välplacerade slag som får domaren att gå emellan och avbryta matchen. Imponerande insats av Alligatorn som bevisar att han hör hemma i toppen.

Summering

Nå, vad bjöd kvällen oss på? Den bjöd på det man rimligen kan vänta sig av en liten Fox-gala som främst agerar utfyllnad mellan de stora ppv-galorna.

Checklista:

Snooze fest? – check

Slug fest? – check

Utfyllnad? – check

Talanger? – check

Fina avslut? – check

Fylletjut? – check

Bra matcher? – check

Vi fick se några riktigt tråkiga matcher, några hyfsade och därutöver fick vi även se några riktigt trevliga matcher. På det hela taget var det en okej gala. Det var inte särskilt många stora namn men de som fanns på kortet levererade god underhållning.

Jacares headkick var en fröjd att se och en fin avslutning på en ganska trevlig kväll. Ett sådant avslut på kvällen gör att man kan ha visst överseende med de 3-4 matcher som inte ens dög som utfyllnad.

Men nu släpper vi detta och blickar framåt. Nästa helg reser oktagonen till Belém i Brasilien för ytterligare ett utfyllnadskort. Men som vi sett tidigare kan även sådana kort leverera hyfsad underhållning.

_________________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Mike Perry till Covington: I’m gonna f***ing stab you in the eye with my thumb”

Oavsett vad man tycker om Mike Perry så måste nog alla hålla med om att han är en karaktär som gör en hel del intressanta uttalanden. Det finns något med ”Platinum” som får folk att lyfta på ögonbrynen, vilket också UFC har snappat upp då de inte är sena med att marknadsföra och hålla fram honom. Sen han slog Danny Roberts på prelimkortet på UFC 204 har nämligen Perry, vinst eller förlust, bara fått gå på huvudkort.

”Platinums” senaste vinst var över Paul Felder och i november är han satt att möta Donald ”Cowboy” Cerrone i Denver.

Matchen sätter Perry i en lite obekväm sists då han och Cerrone tidigare har tränat tillsammans, men också spenderat en massa tid privat utanför träningslokalen. Under intervjun med Submission Radio lät det ändå som om detta inte ska påverka Perry.

“Shit, let’s get this money. Let’s go,”

”The guy was kind to me, but the UFC does what they want. They want to set up a fight. And I figured, shit, a year or two from now somebody from JacksonWink is probably going to be trying to fight me. So, it is what it is. We fight. The question is, do you want to get this money or not? Yeah, I need this money, so we fight. I fought his ass for free, I might as well fight his ass for a hundred grand.”

“I mean, I hope it’s as crazy if not crazier than the Felder fight,”

“I hope I can get the finish though. I’m looking for the finish always. I’m gonna try to put my hands on his face and KO him. I’m not looking for a submission. If he gives up his neck I’m gonna try to reach for it and I’ll try and grab it, but I’m looking to hit him in the face and knock him unconscious in between one to three rounds. I don’t care when, just get the job done.”

På frågan vad han tänkt göra med pengarna om han slår Cerrone svarar Perry.

“He took me shooting guns, we went out on his boat and he took me surfing on his boat. That was really cool. Really nice of the guy,”

“And he’s like, ‘Wow, look at this asshole who’s gonna come fight me now and try and take everything I work for.’ But he’s had all of this and all this money, all this time, and we in the fight business. So, I’m trying to get a damn boat too. So, you got that money, you got the notoriety. I gotta get it, I gotta come take it so I get me a boat, so I go surfing when I want.”

Perry verkar redan titta bortom matchen i november och har inget emot att möta Darren Till, en annan fighter han har tränat med. Dock är Colby Covington den han verkligen vill möta. Covington som gjort sig känd för sin outtröttlighet och brottning, vilket Perry tror sig själv ha svar på.

“If we go off of anger issues and fuckin’ Colby Covington is just a little fucking bitch, then I’ll take that fight all day. But Till would be great out of respect and skill, and I respect what the kid has done. Shit, I respect – I mean, Colby’s got the fuckin’ interim belt, so I don’t respect him for that. But, he did something that I have not done yet, so I know he’s talented as far as fighting goes. His strength, his wrestling capabilities, his cardio, it’s all there. He trains his ass off. But I’d get in there with him and try to cut his face open.”

“He doesn’t get stripped until they fight for the title. So, I mean, the guy’s got really good cardio. Actually, Darren Till had that so say about Colby. Colby runs in the mountains every day. This motherfucker has good cardio and he puts the pressure on people. He just leans on people. I feel like it’s not a very dangerous fight as far as getting injured, getting hurt, getting busted up by Colby, but his ability to lean up on you and stop you from using your game is strong. It’s strong. That’s why his wrestling background is good. You know, fuck him though. I’ll fucking cut his ass up. You wanna lean on me? You can’t just lay on me in a fight. I’m gonna fucking stab you in the eye with my thumb if I have to.”

Under reglerna skulle detta givetvis leda till att han blir diskad, men vi får kanske ta det med en nypa salt då det trots allt kommer från Perrys mun.

Det går att se hela intervjun från Submission Radion här ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Anthony Smith till Cormier: ”Put up your title or get out of my way”

Anthony Smith är satt att möta Volkan Oezdemir på UFC Fight Night: Moncton i Oktober. På Submission Radion gjorde han dock klart att han inte tänker låta den nuvarande mästaren i lätt tungvikt, Daniel Cormier, förhala hans väg mot guldet.

“I think a finish over Oezdemir puts me in line for a title shot. I’m not here to challenge DC to a fight. The only thing I challenge DC to do is do the right thing.”

“I think that DC has had a really great career, I think that he’s been a great champion, I think that he’s a stand-up guy for the most part. I think that the UFC and the game as a whole has been good to him I challenge him to return that back to the game and either sign on the line and put up your title or get out of my way and don’t hold up my journey.”

Smith känner sig självsäker inför matchen med Oezdemir den 27:e oktober och att det kommer bli samma ko-avslutning som i de senaste två matcherna han har gått.

“I think that it’s another brutal finish. I really do. I think that our styles match up perfectly for me. Volkan’s not shooting takedowns, it’s just not happening. So even if he watches this and decides, ‘alright, I’m gonna take him down because he’s not gonna be expecting it,’ it doesn’t matter because Volkan doesn’t have it in him.

“Not that he’s not able to, but just his style and his mentality. Volkan’s not shooting any takedowns. So, with the threat of a takedown completely off the table, I don’t think that there’s anyone at 205 that’s gonna win a striking battle with me.”

Smith kommer från en brutal ko-avslutning av ”Shogun” Rua på UFC Hamburg vilket skickade upp honom som utmanare i lätta tungviktsdivisionen.

Hela intervjun finns här ovan.

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Luke Rockhold vill ha mer betalt för att möta Weidman

Det rapporterades förra månaden att Luke Rockhold är tänkt att möta Chris Weidman på UFC 230. UFC har dock inte än officiellt annonserat ut matchen.

Nu verkar det som allt ligger i ett problem i kontraktförhandlingarna mellan Rockhold och UFC. Den före detta mästaren säger att en match på Madison Square Garden skulle vara kul, men att han väntar på ett bättre kontraktförslag.

Under ett sponsorevent i Sioux Falls sa han följande.

”No pen to paper”

“Of course it’s intriguing. Madison Square Garden vs. Weidman – (I’m) No. 2, he’s No. 3. It’s a pretty clear-cut fight.

“I don’t need to do anything. Business is good. We’re doing business everywhere. I’ve got a lot of things going on. When you show me the right contract, I’ll sign the right contract.”

“I’m nowhere near done fighting. But it’s got to make sense. I’m not going to take off time and lose money to go fight. I love what I do and I know I have a lot more to give in this sport. But these people need to get their contracts straight. They need to get their priorities straight with what they want and where they want to go. I know what I want. Everything is good. I’m not going to (expletive) lose money fighting. I’m doing very well outside the cage.”

Det ska nämnas att Rockhold även har en modellkarriär utanför UFC och ligger för närvarande under ett kontrakt med Ralph Lauren.

Senaste matchen Rockhold gick var mot Yoel RomeroUFC 221 som han förlorade på knockout i tredje ronden.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Oscar de la Hoya ger ett datum för Chuck Liddell vs. Tito Ortiz

Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3 ser faktiskt ut att bli av. Nu kan ett möjligt datum för matchen vara beslutat och det är promotern Oscar de la Hoya som ger det.

Efter flera månader av att de båda fighters pratat om den och häcklat varandra så ska ett kontrakt för matchen blivit accepterad av båda parterna.

Fighten kommer inte promotas av UFC eller Bellator utan detta kommer att göras av Oscar de la Hoyas Golden Boy Promotions.

Det är oklart om fighten kommer att sändas som pay-per-view och bli Golden Boys första sända MMA-event. Den senaste uppdateringarna kring fighten är att De La Hoya förra månaden ansökte om tillstånd till Kaliforniens atletiska kommitté.

Detta då han planerade att anordna ett event den 25:e november vid The Forum i Inglewood, Kalifornien. Det huvudsakliga eventet som namngavs i ansökningen var Chuck Liddell vs. Tito Ortiz 3.

De La Hoya berättade även i måndags för Fight Hub TV att matchen planeras äga rum helgen den 24:e-25:e november. Ni kan se detta i videon längst upp i artikeln.

Han berättade även att de båda fighters kommer få bra betalt för sin medverkan:

I’m looking forward to getting into the MMA world. Making sure these fighters are being compensated well. We risk our lives in the ring, so fighter should be compensated extremely well.

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Derrick Lewis: Francis Ngannou såg rädd ut vid UFC 226

UFC-tungviktaren Derrick Lewis var allt annat än förvånad när han fick höra anledningen till Francis Ngannous underprestation vid deras senaste under UFC 226.

Den mycket efterlängtade fighten mellan 2 potentiella tungviktsutmanare slutade i ett trist antiklimax där Lewis vann genom enhälligt domslut. När det kommer till Lewis egna underprestation är anledningen simpel: en efterhängsen ryggskada som gjorde sig påmind vid den värsta tänkbara tidpunkten vilket gjorde att amerikanen blev kraftigt hämmad under matchen.

Ngannous egna problem var mer av en psykologisk natur då han erkänt att han hämmades av rädsla som uppkommit sedan han blev dominerad av Stipe Miocic i matchen dessförinnan, titelmatchen vid UFC 220.

Lewis medverkade i måndags i The MMA Hour, vilket ni kan se i videon ovan, där han berättade att Ngannous uttalande går hand i hand med hur han själv upplevde matchen:

To me, whenever he stepped inside the Octagon, he looked scared from the get-go. He wasn’t the same guy that I saw at the weigh-ins. Like, his facial expressions and his emotions and everything, it wasn’t the same. So all of that right there, that threw me off in the fight too, because I didn’t believe that he was really that scared of me, but the look in his eyes, it really did show that he was scared.

Under loppet av de 15-minuter som matchen föregick lyckades Ngannou endast träffa Lewis med 15 slag. Lewis förklarade i intervjun att förgäves försökte trigga igång Ngannou under matchen:

I was confused too. I tried to make him engage. I did a couple of things to try to make him engage, and he just wouldn’t do it.

I tried to do a little bit more than him and it just was weird to me too, the whole fight, so I don’t know. I don’t know what was going on.

I believe he was scared of taking a shot.

Lewis menade även att han aldrig någonsin sett något som liknar Ngannous osäkerhet och rädsla i sin karriär:

Never. Never. And hopefully it will never happen again.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

MMA-Panelen 3.0 – LIVE med start på måndag kl 18:00

Vi strukturerar om rejält inför säsongspremiären av MMA-Panelen!

Den största förändringen är att vi kommer att sända programmet LIVE vilket ger er tittare möjligheten att ställa era frågor till våra gäster eller panelmedlemmar under programmets gång. Vi kommer även att ha diverse tävlingar i programmet, heta samtalsämnen inför varje program och intressanta segment i form av reportage, veckans teknik med David Bielkheden och Vicktor Winquist och mycket mer.

Tanken med det nya upplägget är att vi dels vi involvera er läsare/tittare mer och att vi vill göra det mer intressant för er. Utöver att programmet sänds LIVE kommer vi även att skicka ut programmet i efterhand som Podcast, så att ni när som helst kan lyssna!

Är det något annat ni önskar se under hösten eller förslag på gäster, tveka inte att skriva ned era åsikter i kommentarsfältet nedan. Skriv gärna vilka gäster ni hade velat ha med i studion.

Programmet kommer att sändas LIVE på Kimuras officiella Facebook samt Youtube med start på måndag 18:00!

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
jake shields pfl 6

PFL 6: Resultat & poängställning

Igår fick PFL 6 av stapeln där miljonturneringen fortsatte. Tyvärr för Jonatan Westins del så tog resan slut när han besegrades av Khabib Nurmagomedovs kusin, Abubakar Nurmagomedov. Nedan kan ni ta del av det fullständiga resultatet efter gårdagens gala samt poängställning.

Ray Cooper III besegrade. Pavel Kusch via knockout – Rond 1, 0:18
Magomed Magomedkerimov besegrade. Bojan Velickovic via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Kayla Harrison besegrade. Jozette Cotton via TKO – Rond 3, 1:24
Abubakar Nurmagomedov besegrade. Jonatan Westin via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Joao Zeferino besegrade. Yuri Villefort via submission (rear-naked choke) – Rond 3, 1:10
Rick Story besegrade. Carlton Minus via submission (rear-naked choke) – Rond 2, 2:55
Jake Shields besegrade. Herman Terrado via enhälligt domslut (29-28, 29-28, 29-28)
Bruno Santos besegrade. John Howard via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Abus Magomedov besegrade. Anderson Goncalves via knockout – Rond 1, 1:27
Shamil Gamzatov besegrade. Rex Harris via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 29-28)
Louis Taylor besegrade. Andre Lobato via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-26)
Gasan Umalatov besegrade. Eddie Gordon via enhälligt domslut (30-27, 30-27, 30-27)

Poängställning mellanvikt och weltervikt.
* – vidare i turneringen
U – Utslagen

Mellanvikt:
*Abusupiyan Magomedov — 12 poäng
*Louis Taylor — 7 poäng
*Shamil Gamzatov — 6 poäng
*Bruno Santos — 6 poäng
*John Howard — 5 poäng
*Rex Harris — 3 poäng
*Gasan Umalatov — 3 poäng
Sadibou Sy — 0 poäng
Danillo Villefort — 0 poäng
U-Anderson Goncalves — 0 poäng
U-Andre Lobato — 0 poäng
U-Eddie Gordon — 0 poäng

Weltervikt:
*Ray Cooper III — 11 poäng
*Joao Zeferino — 10 poäng
*Magomed Magomedkerimov — 9 poäng
*Rick Story — 8 poäng
*Pavlo Kusch — 5 poäng
*Bojan Velickovic — 5 poäng
*Jake Shields — 3 poäng
Abubakar Nurmagomedov — 3 poäng
Paul Bradley — 0 poäng
U-Jonatan Westin — 0 poäng
U-Carlton Minus — 0 poäng
U-Yuri Villefort — 0 poäng
U-Herman Terrado — 0 poäng

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
alan patrick scott holtzman invägning

UFC 229: Alan Patrick möter Scott Holtzman

En lättviktsmatch har blivit adderad till UFC 229. Scott Holtzman (11-2 MMA, 4-2 UFC) möter brasiliens Alan Patrick (15-1 MMA, 5-1 UFC), detta bekräftar MMAJunkie.com

UFC 229 börjar ta form. Det är en av årets mest upphypade galor där ingen mindre än den forne fjäder- och lättviktsmätaren Conor McGregor återgår till buren. Irländaren McGregor ställs mot den obesegrade och nuvarande lättviktsmästaren, Khabib Nurmagomedov.

Alan Patrick har tre raka vinster under UFC-fanan och gick sin senaste match mot dansk-bosniern Damir Hadžović. Han vann matchen genom enhälligt domslut under ‘UFC Fight Night: Machida vs. Anders’. 35-åriga Patrick har besegrat sina motståndare på följande sätt, fyra genom knockout, två genom submission samt nio genom domslut.

Holtzman har vunnit sina senaste två matcher i UFC. I hans senaste match ställdes han mot Darrell Horcher och vann genom enhälligt domslut. 34-åriga Holtzman har besegrat sina motståndare på följande sätt, tre genom knockout, två genom submission samt sex genom domslut.

UFC 229 äger på T-Mobile Arena i Las Vegas den 6:e oktober. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet inför galan.

Conor McGregor vs. Khabib Nurmagomedov
Derrick Lewis vs. Alexander Volkov
Sergio Pettis vs. Jussier Formiga
Lina Länsberg vs. Yana Kunitskaya
Ovince Saint Preux vs. Dominick Reyes
Michelle Waterson vs. Felice Herrig
Anthony Pettis vs. Kevin Lee
Sean O’Malley vs. Jose Quinonez
Alan Patrick vs. Scott Holtzman

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Daniel Cormier kan tänka sig möta Shogun Rua

Daniel Cormiers galna dopingtest-historik: ”All the cheaters out there sucks!”

Den lätta-tungviktsmästaren och numera tungviktsmästaren i UFC, Daniel Cormier, kunde förtälja sin dopingtests-historik genom Twitter.

Den 39-åriga MMA-fightern har tävlat på proffsnivå sedan 2009 och hade innan det en framgångsrik karriär inom brottning där han bland annat deltog under Olympiska Spelen, 2004. Han tog sig hela vägen till en semifinal men fick se sig besegrad mot Khadzhimurat Gatsalov. Cormier slutade på en fjärdeplats. Under hans atletiska karriär kan Cormier uppdaga att han blivit testad hela 67 gånger av USADA under en tolvårsperiod. Nedan kan ni se vad Cormier skrev genom Twitter.

Det är mycket möjligt att hans Tweet även är en känga till hans ärkerival Jon Jones som varit i trubbel med USADA flertalet gånger. Jones testade positivt för steroiden turinabol efter deras match som ägde rum UFC 214. En match som Jones till en början vann genom huvudspark i rond tre, men som senare blev omvänt till ett så kallat ‘no contest’. Tidigare i veckan uppdagades det att Jon Jones inte blivit testad på hela 42 veckor under sin avstängning, senare fick vi besked att Jones den senaste veckan fått besök av USADA för ett första test det här året.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night 86

UFC Kina: Francis Ngannou möter Curtis Blaydes i returmatch

Ett tungviktsmöte i UFCs toppskikt är så gott som klart. Francis Ngannou ställs mot Curtis Blaydes som galans huvudmatch under UFCs vistelse i Kina den 25:e november, detta bekräftar MMAJunkie.com

Francis Ngannou gick sin senaste match mot Derrick Lewis under UFC 226. Det var en upp-hypad match som många trodde inte skulle gå mer än en rond. Istället blev det en av de båda herrarnas sämsta prestationer i deras MMA-karriärer. Få slag utdelades under tre ronder och vinnaren blev i slutändan Lewis genom enhälligt domslut. I matchen dessförinnan ställdes Ngannou mot Stipe Miocic, en match om tungviktsbältet. Miocic kunde använda sin press och brottning för att nöta ned den explosiva Ngannou och på så sätt vinna genom enhälligt domslut.

Ngannou har ett MMA-facit på 11–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sju genom knockout samt fyra genom submission. Ngannou har aldrig blivit sänkt eller klappat ur, hans tre förluster har endast blivit genom domslut.

Blaydes har endast förlorat en enda gång i sin MMA-karriär, vilket är mot Francis Ngannou. I deras första möte under ‘UFC Fight Night: Rothwell vs. dos Santos’ blev han besegrad av Ngannou genom teknisk knockout i den andra ronden. Efter förlusten har Blaydes samlat på sig fem segrar i tungviktsdivisionen. Det kunde ha stått sex raka segrar om det inte vore för ett positivt dopingtest efter sin match mot Adam Milstead. Machen omvandlades till ett så kallat ‘no contest’ på grund av att Blaydes testat positivt för cannabis.

Blaydes har ett MMA-facit på 10–1 (1) och besegrade MMA-veteranen Alistair Overeem i sin senaste match. En match han vann genom teknisk knockout i rond tre. Han har besegrat sina motståndare på följande sätt, åtta genom knockout samt två genom domslut.

UFC Kina äger rum den 25:e november i Beijing på Cadillac Arena. Nedan kan ni ta del av det rådande matchkortet.

Francis Ngannou vs. Curtis Blaydes

Vem vinner returmötet?

Visa resultat

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy