UFC on FOX 27: Ilir Latifi vs. Ovince St. Preux blir galans Co-Main event

Ilir Latifi 31

Den 27:e januari smäller det. Ilir Latifi tar sig an Ovince St. Preux som galans Co-Main event. Galan tar sin plats på Spectrum Center i Charlotte, North Carolina.

Ilir Latifi gick sin senaste match under UFC 215 där han ställdes mot Tyson Pedro. Där var svensken nederlagstippad mot den större motståndaren. Men Latifi visade oddsmakarna fel och vann matchen genom enhälligt domslut. Latifi har ett fighterfacit på 13–5 (1) där han har besegrat sina motståndare på följande sätt, fem genom knockout, fyra genom submission samt fyra genom domslut.

Ovince St. Preux gick sin senaste match mot Corey Anderson under UFC 217. Han vann matchen genom knockout i den tredje ronden. St. Preux har ett fighterfacit på 22-10 där han har vunnit sina matcher på följande sätt, tio genom knockout, sju genom submission samt fem genom domslut.

Väldigt roligt för Latifi att bli placerad så pass högt upp och få många ögon på sig under UFC on FOX 27. Det är få förunnat där den enda svensk som blivit så högt placerad tidigare är Alexander Gustafsson under ”UFC on Fox: Gustafsson vs. Johnson”, på Tele2 Arena i Stockholm, Sverige.

Som galans huvudmatch ställs Ronaldo Souza mot Derek Brunson i ett returmöte. Första gången de tävlade mot varandra kunde Souza vinna matchen genom knockout i rond två. Nedan kan ni ta del av det fullständiga matchkortet vi har framför oss.

Se alla UFC-galor på Viaplay från 199kr/mån.
HUVUDKORT (Viaplay.se)
Ronaldo Souza vs. Derek Brunson
Ovince Saint Preux vs. Ilir Latifi
Dennis Bermudez vs. Andre Fili
L Jordan Rinaldi vs. Gregor Gillespie
UNDERKORT
Bobby Green vs. Erik Koch
Mirsad Bektić vs. Godofredo Pepey
Katlyn Chookagian vs. Mara Romero Borella
Randa Markos vs. Juliana Lima
Vinc Pichel vs. Joaquim Silva
Justine Kish vs. Ji Yeon Kim
Niko Price vs. George Sullivan
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • Kimura guest

  Kan bli bra exponering vid vinst.
  Med tanke på hur OSP sett ut på sistone är det riskabelt om Latifi skulle åka på en highlight KO i co main. Risky.

  Men vi hejar såklart på Latifi och hoppas på det bästa.

  • Julio cecar

   Som du säger så kan han få en riktigt stor exponering vid vinst, och ännu större eftersom det är OSP han möter som du nämner sett riktigt bra ut på sistone. En vinst här för Ilir kan ta han till nästa nivå.

 • Ithinkyoureallfuckedinthehead

  Vågar Latifah sätta press på OSP och mixa upp det med sin starka brottning så borde han ha goda chanser till karriärens hittills största skalp här.
  Släpper han däremot av på pedalen och låter OSP hitta avståndet med de där jäkla orangutangarmarna han har så blir det tufft.

 • Styrbjörn

  ”Väldigt roligt för Latifi att bli placerad så pass högt upp och få många ögon på sig under UFC on FOX 27. Det är få förunnat där den enda svensk som blivit så högt placerad tidigare är Alexander Gustafsson under ”UFC on Fox: Gustafsson vs. Johnson”, på Tele2 Arena i Stockholm, Sverige.”

  På vilket sätt menar du Vicktor? Om du syftar på att vara co-main så stämmer det inte riktigt beroende på hur man ser på saken. Teymur vs Vannata blev uppflyttat till co-main efter att den ursprungliga matchningen sket sig (den tiden vi inte pratar om) och därmed var Teymur en ytterligare svensk som fick co-main. Men du kanske skriver under förutsättningen att personen ifråga ska ha tilldelats platsen URSPRUNGLIGEN och inte för att kompensera vid bortfall? I så fall bör du dock klargöra det.

  https://www.mmafighting.com/2017/3/3/14810474/lando-vannata-vs-david-teymur-promoted-to-co-main-event-of-ufc-209

  • Hoolmertzz

   Jag läser artikeln mer som att det gäller ufc on FOX, att man där når en betydligt större publik än på övriga kanaler som sänder ufc,men kan ha helt fel.

   • Styrbjörn

    Så kan det också tolkas faktiskt, det är inte orimligt alls. Likaså att jag finner inte min tolkning särskilt orimlig heller. Men detta visar att artikeln är öppen för tolkning, och gör man då ett konstaterande som Vicktor gjorde kan det vara bra att förtydliga. Det är liksom inte säkert att han gjorde ett ”faktafel” utan snarare var lite otydlig i sin formulering. Enligt mig kan man i regel inte vara övertydlig (såvida det inte förstör flowet i texten men då snackar vi extremfall) när man skriver artiklar eller rapporter.

    • Hoolmertzz

     Kunde inte hålla med dig mer, det ska tilläggas att jag läste om artikeln åtminstone tre gånger för att försöka begripa själv hur skribenten tänkte när han skrev den.

     Ont: för nåt år sedan när den här matchen var på tapeten kändes den som en drömmatch för illir, OSP hade en relativt hög ranking och imponerade inte alls i min mening, han såg snarare rätt dålig ut och enda anledningen till att han ens var rankad berodde nog mest på att det är lätt tungvikt vi pratar, sjukt dålig viktklass av någon för mig outgrundlig anledning?

     Sedan dess har ju OSP helt klart sett väldigt mycket bättre ut och har ett bra momenten Men att den karln är rankad nr 5 (rätta mig gärna om jag har fel) känns som ett stort skämt imo.

     För att komma till saken så sist det var tal om denna matchning trodde jag värkligen på illir men känner mig betydligt osäkrare nu men hoppas så klart att illir kan landa en sledgehammer mitt på hakan och knipa hans femteplats på rankingen.

     • Styrbjörn

      Om Ilir inte gör samma misstag som mot Bader kanske han kniper det. Jag instämmer helt.

  • Erik

   Glöm inte att Ilir själv varit main event när han mötte Mousassi i globen efter att en viss person blev skadad :-)

   • Styrbjörn

    Jo, jag har inte glömt detta, men jag ville hålla mig inom ramarna av vad det handlade om =)

    • Erik

     Hmm tycker det är inom ramarna… Men ok :-)

    • tojo77

     Alex vs Shogun co-main på UFC on Fox 5 Henderson vs. Diaz borde väl vara inom ramarna. Lika högt som Latifi nu. Om nu inte det var någon slags late replacement som jag glömt.

     • Styrbjörn

      Vad jag syftade på är att det är minst tre svenskar som har gått co-main och Vicktor fick det att låta som om det endast var Ilir och Alex. Sen om det handlade om en Foxgala eller inte är en annan femma, var så jag tänkte.

  • Julio cecar

   Dom menar FOX-galorna. FOX galorna är dom näst största galorna inom UFC (på första plats är ppv-galorna).

   Ilir blir nu den andra svensk att vara så högt uppsatt på ett Fox-kort.

   Fox-galorna generar iprincip mer tittare än dom största galorna eftersom den visas på amerikanskt tv.

   • Styrbjörn

    Men PPVs genererar väl i regel mer pengar? Och Teymurs match var co-main på en PPV-gala.

    Men ja, om de menar ENDAST Fox-korten är det givetvis korrekt, hade dock uppskattat ett förtydligande. Får hoppas Vicktor är lyhörd.

    • Julio cecar

     Abaolut genererar det mer pengar, eftersom folk är tvingade till att köpa galan om man vill se den. Nu skrev jag att fox korten har mer tittare vilket är ganska naturligt, det visas gratis på tv = fler personer kolla på galan.

     Sen förtydligandet får skribenten stå får :) ha det gott så länge

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Let’s go champ! Kom igen nu Latifi sätt Sverige på mma kartan i! Högt däruppe ska vi hänga våran svenska mma flagga!

 • Recoba

  In med 2 fighter till på main card, 1 tungvikt så kan det bli hur bra som helst!

 • Picknickname

  Jag vill verkligen gilla Ilir! Men jag har så sjukt svårt för okunskap som handlar om djurplågeri och vad man kan göra och inte göra… https://uploads.disquscdn.com/images/bc3fda8c29b09c3e9f4aa702cf41d7bcb71b719f0d999245a1b25032fb9ef515.jpg

  • Erik

   Vad menar du, att du inte kan gilla Ilir för att han ridit på en elefant? Isf är det många du inte kan gilla…

   • Picknickname

    Ja det är verkligen många jag har svårt för när det kommer till sådant. Folk som tar med sina barn till delfinarium osv. Hahaha! Jag förstår Din poäng och vissa måste man handskas med ändå då man kanske har en mer nära relation. Men som offentlig person tycker jag man har ett otroligt stort ansvar gällande dessa saker.. Hade jag känt Ilir personligen hade jag säkert gett honom en verbal uppläxning baserad på matnyttig information i ämnet och sedan hade vi gått vidare i vår bekantskap… Jävligt irriterande bara när man verkligen vill heja på någon. Men så vet man att han rider på elefanter för sitt nöjes skull… knepigt! ;-)

    Lite som med Conor och hans jävla pälsar! :-)

    • Erik

     Japp jag läste det, tack :-)

  • Julio cecar

   Du har helt fel i din kritik mot Ilir, jag känner Ilir jätte bra. Jag kan säga dig som så att Ilir älskar djur, han har även nämnt för mig att han efter karriären hade velat starta ett djurprogram där han reser runt världen för att träffa på olika arter ihop med Musseh.

   Om du tog illa upp vid att Ilir rider på en elefant så var det absolut inte Ilirs tanke.

   Sen kan jag inte förstå varför du tycker det är plågeri, elefanten väger jävligt mycket mer än vad Ilir gör. Så när Ilir sitter på den så känns det lika mycket som när en fluga sitter på din axel.

   Sen en fråga till dig, vad tycker du om Alex och hans jägarlicens?

   • Picknickname

    Kul att höra att Du känner Ilir och att Du kan bekräfta att han är djurvän. :-)

    Djurplågeriet i att rida en elefant är inte själva ridandet utan det som sker bakom det vi turister ser. Dessa elefanter blir grovt plågade och nedbrutna för att just lyda så man kan sälja turer på dom. Om vi inte betalade för att rida på dom så skulle inte marknaden finnas och där med skulle detta plågeri försvinna. Finns mängder med information Du kan läsa om just det.

    Vad gäller jakt så tycker jag rent moraliskt det är fasen så mycket bättre att skjuta ett fritt djur som levt ett bra liv än att köpa kött på ICA. Dom djuren har avlats för slakt och inte haft det liv dom förtjänat… sedan finns trofejakt vilket är en helt annan sak och självklart rent vidrigt.

    Tack för inputen! :-)

 • Chingate Wey

  Läste nyss att Ilir har skadat sig och OSP letar efter ny motståndare till den 27 jan.

  Jävligt trist.

Fler Nyheter: