UFC on FOX 28: Eftertankar

Igår välkomnades vi till Orlando för ett Fox-kort – ett ganska hyfsat sådant. Totalt 10,124 personer fanns på plats i Amway Center och fick bl.a bevittna en svensk mma-bragd. Det återkommer vi till senare.

Daniel Cormier och Jon Anik vid kommentatorsbordet brukar borga för trygghet och stabilitet. Igår kväll var inget undantag. Det nya regelverket tillämpades igår då Florida är en av de delstater som fått tummen ur. Nä, nu kör vi!

Underkort

135 lbs. Manny Bermudez vs. Albert Morales

– Snacka om debut!

Debutanten Bermudez är en vass grappler och slösade ingen tid. Han gjorde lite som han ville med den mediokre Albert Morales. Inför fortfarande tomma läktare visade han sitt fina markgame och avslutade Morales via giljotin 2.33 in i andra ronden. Välkommen till UFC.

125 lbs. Alex Perez vs. Eric Shelton

Perez missade vikten inför matchen och får betala en slant för sin bristande disciplin. I fighten visade han dock inga brister. Han visade prov på solid brottning och tog en komfortabel seger mot den duktige Eric Shelton.

135 lbs. Rani Yahya vs. Russell Doane

– Submission såklart!

Yahya visade omgående att han är en stabil grappler. En duktig grappler men något begränsad fighter. Russell Doane visade att han inte är en speciellt bra grappler. Det kom att dröja till halvvägs in i tredje ronden innan Yahya hittade avslutet. Submission via arm-triangel vid 2.32 i rond 3.

205 lbs. Sam Alvey vs. Marcin Prachnio

– Ouch!

”Smiling” Sam Alvey gjorde sin 14:e UFC-match och klev upp till lätt tungvikt för att välkomna debutanten Marcin Prachnio. Polacken är en karatebaserad fighter med många avslut på sitt record. Igårkväll inkasserade han ytterligare ett avslut. Sam Alvey är en begränsad fighter och han såg ut att ha fuskat rejält med löpträningen, men hans slagstyrka får aldrig underskattas. Efter 4.23 av rond 1 träffade Alvey med en höger check-hook som släckte lyset för debutanten. Han avslutade med att kalla ut Gian Villante. Givetvis med ett stort leende.

170 lbs. Ben Saunders vs. Alan Jouban

– FOTN?

Alan Jouban bjöd på vad som liknade ’striking clinique’ i första ronden. Han var snabbare och hade bättre precision än Saunders. Andra ronden blev en uppvisning i bensparkar och armbågar innan Jouban sänkte Saunders med en rak vänster. Mycket fin match av Jouban. Saunders å andra sidan visade att han inte längre hör hemma i högstaligan. Herrarna fick $50,000 var för Fight of the night. Tveksamt beslut.

115 lbs. Angela Hill vs. Maryna Moroz

– Next!

Högt tempo men inte särskilt bra nivå. Slag- och sparkfrekvensen var mycket hög men precisionen lämnade en hel del att önska. Ineffektivitet var vad vi fick beskåda. Hill och Moroz visade hjärta och tuffhet men det blev även uppenbart att de inte hör hemma i toppen av den tunna divisionen. Matchen, den vann Angela Hill via enhälligt domslut.

135 lbs. Sarah McMann vs. Marion Reneau

– Submission!

Nummer #7 mot nummer #8. Brottaren McMann tog omgående ned matchen på marken och implementerade sitt tunga toppgame. Hon dominerade fullständigt i första ronden som hon sannolikt vann med 10-8. Andra ronden blev dock en annan visa. Reneau skakade McMann med en stenhård höger och därefter tog hon över. McMann fick en halvdesperat nedtagning men fastnade samtidigt i en tight triangel och tvingades klappa efter 3.40 i rond 2.

135 lbs. Renan Barao vs. Brian Kelleher

Den f.d. mästaren såg ut att vara i god form och inledde bra. Efter han tog Kelleher över, han grindade mot buren och hade även en nedslagning i första ronden. Andra ronden liknade den första – clinch och burpress. Tredje ronden blev betydligt bättre sett till underhållningsvärde. Kelleher tog successivt över och i slutet ronden var han mycket nära att avsluta Barao. Amerikanen segrade efter att ha övertygat samtliga domare. Stark prestation av Kelleher.

Huvudkort

170 lbs. Mike Perry vs. Max Griffin

Två mycket hårdslående strikers ställdes mot varandra i den första fighten på huvudkortet. Griffin cirklade och prickade från utsidan. Hans snabbhet och variation betalade sig. Perry stalkade och svingade men var lättläst och ineffektiv. I andra ronden dominerade Griffin och sänkte Perry med en fin vänsterkrok. ”Platinum” visade att han är en tuffing och överlevde ronden. Tredje ronden blev ungefär som de två första. Griffin var disciplinerad och plockade poäng. Perry var otroligt ineffektiv och förlorade klart mot den hårt nederlagstippade Max Griffin. Det räcker inte med karisma och hype, man måste leverera i oktagonen också.

205 lbs. Ilir Latifi vs. Ovince St. Preux

– Ilir Latiiiiiiiifi!

Femterankade OSP mot åttonderankade Ilir Latifi och pulsen var skyhög redan när vår favorit äntrade oktagonen. Matchen inleddes aningen avvaktande och Ilir backade lite mer än vad vi hade önskat. Det var oroligt när matchen fortsatte stående och vi väntade på att få se Ilir gå för nedtagning. Någon sådan kom dock inte. Istället var det Ilir som fick träff med en vänsterkrok från insidan. OSP rockades rejält och Ilir svärmade med slag från topp. OSP var rejält omtöcknad men lyckades ändå ta sig upp på fötter. Det hjälpte dock inte. Ilir kopplade en blixtsnabb stående giljotin och några få sekunder senare sov OSP.

– Jaaaaaaaaaa!!!

Efter 3.48 av första ronden avslutar Ilir den jättelika motståndaren via submission. En otroligt tight stående giljotin och äntligen kunde vi andas ut. Fan vad härligt att se. Världens bästa lyftkran lyckades med vad vi alla hoppades på. Han inte bara besegrade femterankade OSP, han avslutade honom i första ronden.

115 lbs. Jessica Andrade vs. Tecia Torres

Torres inledde mycket starkt och visade att hon är snabbare än Andrade. Hon rörde sig konstant och prickade med fina kontringar. Brasilianskan kom in i fighten i slutet av ronden och avslutade starkt. I andra ronden använde Andrade sin fysiska styrka och tog över momentumet i matchen. Hon fick två nedtagningar och kontrollerade från topposition. I tredje ronden fortsatte hon på inslagen linje. Hon tog ned Torres och plockade poäng från topp. Det var en trevlig fight vi bjöds på. Högt tempo mycket vilja. Andrade tog en säker seger.

145 lbs. Jeremy Stephens vs. Josh Emmett

– Knooock out…

Så var det äntligen dag. Fjärderankade Josh Emmett mot åttonderankade Jeremy Stephens i kvällens main event. Vi fick se en bra första rond i bra tempo. Stephens pressade och avlossade tunga tekniker. I slutet av ronden träffade Emmett med en fin kontring och sänkte Stephens. Han landade lite ’gnp’ innan ronden avslutades på fötterna. Emmett satte sig i respekt och stal ronden med sin nedslagning.

I andra ronden kom Stephens ut och verkade ha återhämtat sig väl. Han såg avslappnad och samlad ut. Ronden inleddes något avvaktande men efter ca 1.30 träffade Stephens med en fin vänsterkrok som sänkte Emmett. Han hoppade in blixtsnabbt och avlossade ’gnp’ från topposition. Fem sekunder senare var det slut. Hans ’killer instinct’ är något utöver det vanliga.

Om man ska vara petig, vilket man nog bör vara när det kommer till säkerhet, kunde Dan Miragliotta möjligen ha klivit in något tidigare. Han stod på fel sida och missade några tveksamma tekniker, bl.a ett knä mot en ”grounded opponent”. Nåja, det är en fråga för en annan dag. Vi gratulerar Jeremy Stephens till en mycket imponerande seger.

Sammanfattning
Det blev en bra kväll för mma i Orlando. Vi fick se 7 fina avslut och en handfull underhållande matcher. Underkortet höll bitvis tveksam nivå men det var ändå någorlunda underhållande och de fina avsluten bidrog till upplevelsen.

På huvudkortet tog det sig rejält. Hemmafightern Mike Perry öppnade med att förlora mot den hårt nederlagstippade Max Griffin. Det var en underhållande fight trots att Perry underpresterade rejält. Griffin tog vara på möjligheten och tog hem karriärens tyngsta seger.

I andra matchen på huvudkortet var det äntligen dags för det vi väntat på i många månader – Ilir Latifi vs. OSP. Det var en mycket tuff matchning och det gör att Latifis prestation väger desto tyngre. Viktig seger för Latifi och för svensk mma. Han fick dessutom en bonus på $50,000 för sin prestation vilket vi verkligen unnar honom.

– Kimura skickar ett stort grattis till Ilir!

Jessica Andrade kom in till oktagonen iklädd en märklig huvudbonad – någon form av fjäderskrud. Inne i buren visade hon att hon är en naturkraft och att hon hör hemma i toppen. Tecia Torres gjorde en bra match men från rond två och framåt hade hon inte mycket att sätta emot. Vi tackar dessa två krutpaket för en bra fight.

Jeremy Stephens cementerar sin plats i toppen av fjäderviktsdivisionen. Mycket imponerande insats av Stephens. En insats som gjorde honom $50,000 rikare. Hans karriär har, på ålderns höst, tagit ett rejält kliv. Från att länge ha ansetts vara en tuff gatekeeper i divisionen har han nu blivit en contender.

Nästa helg återvänder UFC till Las Vegas för UFC 222. Glöm inte att följa uppladdningen inför galan på Kimura. Med det tackar vi för uppmärksamheten och säger ’på återseende’.

_____________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Annons
Superkampanj: Få en Khabib Nurmagomedov eller Conor McGregor T-shirt

Vill du ha vår exklusiva Khabib eller Conor t-shirt? Följ instruktionerna nedan för att ta del av detta fantastiska erbjudande!

OBS! Kampanjen gäller endast de 200 första. Passa på!

 1. Registrera dig via någon av kampanjerna på Unibet eller Betfair via länkarna nedan.
 2. Gör en insättning på minst 100kr
 3. Fyll i formulären så vi får dina detaljer så vi kan skicka ut rätt t-shirt

MONSTERODDS PÅ CONOR MCGREGOR  

Unibet erbjuder två kampanjer inför matchen som ni kan välja mellan.

 1. 100X pengarna om Conor vinner, vinsten betalas ut som freebet. Klicka här!

 2. 50X pengarna om Conor vinner, vinsten betalas ut i CASH och omsättningsfritt. Klicka här!


MONSTERODDS PÅ KHABIB NURMAGOMEDOV  

 1. 60X pengarna hos Betfair om Khabib vinner. Klicka här!

FYLL I DETTA FORMULÄR

Den information vi samlar in från dig kan användas för att:

Göra din upplevelse personlig och tillgodose dina personliga behov
Tillhandahålla anpassade annonser
Förbättra vår hemsida
Förbättra vår kundservice och ditt behov av hjälp
Kontakta dig via e-post
Administrera en tävling, ett erbjudande eller en undersökning
E-handelssäkerhet 
Vi är de enda som äger informationen som samlas in på den här webbplatsen. Din personligt identifierbara information kommer inte att säljas, utbytas, överföras eller delas vidare till något annat företag, i något syfte, utan ditt samtycke, förutom då så krävs för att uppfylla en begäran och/eller överföring, t.ex. för att skicka en beställning.

Utlämnande till tredje part 
Vi säljer, handlar, eller på annat sätt överför, inte personligt identifierbar information till utomstående parter. Detta inkluderar inte betrodd tredjepart som hjälper oss att driva vår webbplats eller vårt företag, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell.

Vi anser att det är nödvändigt att dela information i syfte att undersöka, förhindra eller vidta åtgärder mot illegala aktiviteter, misstänkt bedrägeri, situationer som medför en potentiell risk för en persons fysiska säkerhet, brott mot våra användarvillkor eller andra tillfällen då lagen kräver så.

Allmänna uppgifter kan dock delas vidare till utomstående parter för marknadsföring, i annonssyfte eller andra ändamål.

Informationsskydd 
Vi vidtar en rad olika säkerhetsåtgärder för att skydda dina personliga uppgifter.  Endast medarbetare som ska uträtta ett specifikt jobb (t.ex. fakturering, marknadsföring eller kundservice), får tillgång till personligt identifierbar information.

Använder vi oss av cookies?

Ja. Våra cookies förbättrar tillgången till vår webbplats och identifierar återkommande besökare. Dessutom förbättrar våra cookies användarupplevelsen genom att spåra och målanpassa användarens intressen. Vår användning av cookies kopplas över huvud taget inte till personligt identifierbar information på vår webbplats.Avsluta prenumeration 
Vi använder den e-postadress du förser oss med för att skicka information och uppdateringar som angår din beställning, enstaka nyhetsbrev, relaterad produktinformation etc. Om du inte längre vill ta emot sådana meddelanden hittar du information om hur du avslutar prenumerationen i slutet av varje e-postmeddelande eller genom att kontakta oss via info@kimura.se

Samtycke
Genom att använda vår webbplats godkänner du vår integritetspolicy.

Villkor:

 • Kampanjerna gäller endast nya kunder som reggar sig.
 • Det är spelbolagens villkor i kampanjerna som gäller för oddsboosten.
 • T-shirten är en kampanj från oss på MMABETZ samt Kimura.se, som vi erbjuder extra och ingenting som kommer från spelbolagen. Alla frågor om t-shirts mailas till shop@mmabetz.se
 • T-shirten skickas endast ut till kunder som reggat sig som nykunder via länkarna ovan, lagt in minst 100kr samt spelat för minst 100kr på valfri marknads hos spelbolagen.
 • Endast kunder som följt villkoren ovan och som vi verifierat med spelbolagen kommer att få t-shirts!
 • Endast länkarna på denna sida gäller för kampanjerna.
 • Vill ni ha bägge t-shirtsen, då måste göra 2 registreringar och följa alla steg ovan.

 

Läs mer
-44
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Alex Oliveira borde besegra Carlo Pedersoli Jr med sin erfarenhet

I måndags diskuterade MMA-panelen helgens co-main event, matchen mellan Alex Oliveira och Carlo Pedersoli Jr.  Panelen ansåg att mycket talar för att Alex Oliveira tar hem den här matchen. Detta då han både är en slagkraftig striker och en duktig grappler. I synnerhet visade han i sin senaste match mot Carlos Condit att han kan submitta sin motståndare, även om han stått för många avslut och submissions även tidigare i sin karriär.

Pedersoli Jr ska dock inte underskattas då han har visat i tidigare matcher att han kan bemästra hela gamet och att han har en otrolig hunger, vilket faktumet att detta blir hans 3:e(!) match på 5 månader bevisar. Oliveira har även visat att hans psyke inte är helt hundra när han blir pressad.  Ni kan se hela diskussionen i videon ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Eryk Anders möter Thiago Santos i Sao Paulo

UFC Sao Paulo: Breakdown – Eryk Anders vs. Thiago Santos

I huvudmatchen i Sao Paulo skulle engelsmannen Jimi Manuwa ha mött den brasilianske veteranen Glover Teixeira. Oturligt nog ådrog sig brassen en skada och tvingades dra sig ur fighten. Härvid inleddes jakten på en värdig ersättare – någon med stark koppling till Brasilien, för att blidka den kräsna hemmapubliken. Valet föll på Thiago ”Marreta” Santos som tog klivet upp från mellanvikt för att ta sig an den tuffe strikern. Blott en vecka före matchen skadade sig även Manuwa och därför föll valet på Eryk Anders som ersättare. Med tanke på omständigheterna är det definitivt ingen dålig inhoppare. Detta är en ’match up’ mellan två kraftfulla och mycket hårdslående herrar. Det kan alltså bli underhållande, så länge det varar.

205 lbs. Eryk Anders vs. Thiago Santos

Eryk Anders
Eryk Anders (11-1)

Ålder: 31 år
Längd: 185 cm
Reach: 190,5 cm
Stance: southpaw

Eryk Anders är en f.d. amerikansk fotbollsspelare som hade en framgångsrik karriär vid University of Alabama. Han lyckades dock aldrig etablera sig i NFL och valde sedermera att lägga ner fotbollskarriären. Istället började han träna kampsport. Anders gick hela 22 amatörmatcher innan han 2015 gjorde professionell debut.

Han är en mycket atletisk och explosiv fighter som har rejäl kraft i slag och sparkar. Han är dessutom f.d. Golden Gloves-vinnare (amatörboxning) i Alabama vilket vittnar om skaplig teknik med händerna. Han har ett record på 3-1 i UFC och i sin senaste fight lyckades han, efter en i övrigt ganska blek insats, avsluta Tim Williams via KO i sista ronden.

Styrkor:
+ Fysik
+ Bra cardio och uthållighet
+ KO-kraft
+ Bra takedowns
+ Underskattad grappling

Svaghet:
– Oerfaren
– Lättläst


Thiago Santos (18-6)

Ålder: 34 år
Längd: 183 cm
Reach: 193 cm
Stance: ortodox

Santos har kampsportsbakgrund inom capoeira och thaiboxning, vilket man kan se i hans fightingstil. Han är mycket kraftfull och har rejäl KO-kraft – 12 av 18 vinster via KO. Santos tog sig till UFC 2013 via deltagande i The Ultimate Fighter Brazil. Han har sedan dess samlat ihop hela 15 matcher i UFC och har ett record på 10-5. Han har 5 vinster på sina 6 senaste matcher och den enda förlusten har kommit mot den högt rankade David Branch. Han hade dessförinnan fina vinster mot kvalitetsmotståndare som Jack Hermansson och Anthony Smith.

Styrkor:
+ Striking
+ KO-kraft
+ Fysik
+ Aggressivitet
+ Clinch

Svaghet:
– Stryktålighet
– Psyke (ojämn)

Eryk Anders möter Thiago Santos i Sao Paulo
Matchning

Som vi nämnde ovan är denna matchning något av en ”sista-minuten-lösning”. Det är trots det inget dålig match up. Det är två kraftfulla och hårdslående fighters som brukar bjuda på sevärd mma. Det är dessutom två fighters på väg uppåt i sina karriärer. Låt oss titta lite närmare på dessa kämpar och vad de har att erbjuda.

Eryk Anders starka toppgame

är som sagt en aggressiv och kraftfull fighter. Han har ett lugn i buren som är vanligt hos riktigt erfarna fighters. Han använder gärna sin fysik och kraft för att stalka och sätta press på motståndaren. Han är atletisk och väldigt explosiv. Anders har en fin jabb och bra feints, vilka han använder för att locka fram reaktioner från sina motståndare. Han jobbar metodiskt för att hitta öppningar för sin stenhårda vänster, eller så mixar han in nedtagningar. Han har ett starkt toppgame och farlig ground-and-pound.

Thiagi Santos i media
Thiago Santos utpräglad striker

Santos är som nämnt en utpräglad striker. En mycket kraftfull sådan med brutal kraft i såväl slag som sparkar. Han har bra teknik och fint fotarbete. Han är väldigt duktig på att fightas från båda stances – han byter gärna till southpaw för att avlossa sin brutala vänsterspark. Santos gillar att jobba från distans och prickskjuta med stenhårda tekniker. Han har även ett starkt clinchgame med farliga knän och armbågar. Santos hade tidigare i karriären ganska stora hål i sitt markgame men förefaller har åtgärdat dessa på senare tid. Han är långt ifrån någon supergrappler, men han har en stabil defensiv och ett tungt toppgame.

Anders visade i matchen mot Machida att han kan hantera en erfaren och tekniskt duktig striker. Detta mycket tack vare sin fysikalitet och konstanta press. Frågan är dock hur han förmår hantera en utpräglad powerstriker som är lika atletisk som han själv. Detta kan mycket väl sluta med att någon somnar i första ronden.

Vikten av distansen

Amerikanen har fin teknisk boxning och kommer därför sannolikt vilja hålla fighten på boxningsdistans. Där har han troligen ett litet övertag. Santos å sin sida gillar att ligga på lite längre distans och jobba med sina brutala sparkar. Därifrån kliver han sedan in och avlossar hårda slag. Den av de två som kan hålla fighten på sin favoritdistans kommer sannolikt att ha ett övertag. Santos gillar inte att bli hårt pressad och måste försöka straffa Anders tidigt för att bromsa dennes framfart.

Anders har troligtvis bättre brottning än Santos men brassen har förbättrat sitt nedtagningsförsvar avsevärt och kan själv då och då växla in en nedtagning. Han måste alltså vara på sin vakt så att han inte fastnar under Santos som har otäck ground-and-pound. Om Anders kan ta ner brassen har han ett fint toppgame som kan skapa rejäla bekymmer för Santos.

Vem är favoriten?

Då detta är en femrondersmatch borde det innebära ett övertag för den konditionsstarke amerikanen. Han tar dock fighten på en veckas varsel och därför får vi nog säga att det är helt jämnt på denna punkt. Vi har alltså två mycket hårdslående och offensiva herrar som ställs mot varandra. Santos är mer erfaren, har publiken på sin sida och har haft mer tid att förbereda sig. Allt detta talar till hans fördel. Anders tar en fight i fel viktklass, på bortaplan och med en veckas varsel – man skulle kunna se det som att han egentligen inte har något förlora. Det kan tala till hans fördel. Inatt får vi svaret på våra frågor.

_____________________

Kimuraredaktionen

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Tyron Woodley sitter på stol

Tyron Woodleys skada värre än befarat – kommer inte tävla på UFC 230

Det kommer inte bli någon titelmatch på UFC 230 för den regerande welterviktsmästaren Tyron Woodley. Skadan som Woodley ådrog sig under sin senaste match mot Darren Till är värre än vad man trott.

MMA-journalisten Ariel Helwani meddelar att den 36-årige mästaren kommer att behöva genomgå operation vilket innebär att Woodley är borta mellan 8-12 veckor. Då UFC 230 äger rum den 3:e november är det uteslutet att Woodley kan gå match på den galan.

UFC 230 har fortfarande ingen huvudmatch

Med mindre än 1,5 månad kvar tills UFC 230 äger rum i Madison Square Garden i New York, har organisationen fortfarande ingen huvudmatch för galan. Efter sin dominanta seger mot den dittills obesegrade britten Darren Till berättade Woodley att han skulle kunna möta Colby Covington på UFC 230.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Alexander Gustafsson och Jon Jones staredown

Jon Jones kryptiska hälsning till Alexander Gustafsson – The Mauler svarar

Tidigare i veckan blev det klart att den forne UFC-mästaren Jon Jones får en mildare straff av den amerikanska antidopning organisationen USADA än vad de flesta hade förväntat sig. Jones som testade positiv i samband med en dopningskontroll i juli förra året, fick ”endast” 15 månaders avstängning. Straffet är retroaktivt vilket innebar att Jones kan tävla redan i oktober.

Alexander Gustafsson utmanar Jones

Kort efter att Jones straff blev officiell gick den svenske Alexander Gustafsson ut och utmanade Jones via ett Twitter-inlägg.

Congratulations @jonnybones I’m really glad u are back! @dc_mma is aiming for Brock.. so let’s give the fans another legendary fight for the belt 👊🏻 @ufc @danawhite

Nu verkar det som att Jones ”svarat” svenskens utmaning, men på sitt speciella sätt.

The Mauler svarar Jones med att ställa frågan vem Jones ska möta om inte han.

Who would u fight if not me champ @jonnybones ?! That’s the only fight that makes sense right now! Why wait let’s do it.. let me beat u one more time

Första matchen

Gustafsson och Jones möttes för fem år seedan i september 2013 under UFC 165 i Toronto, Kanada, där Jones vann matchen på domslut efter fem väldigt jämna ronder. Matchen som röstats fram till den näst bästa någonsin, är den tuffaste matchen den forne mästaren Jones gått i sin karriär och en re-match var planerad året efter. Gustafsson ådrog sig dock en skada och Daniel Cormier fick kliva in istället.

Jon Jones turbulenta år

Åren efter titelmatchen mot Alexander Gustafsson har inte varit de bästa för den före detta lätt-tungviktsmästaren Jon Jones.  Den nu 31-årige Jones försvarade först sitt bälte två gånger, mot Glover Teixeira och Daniel Cormier, innan han blev av med sitt bälte.

I april 2015 krockade Jones med sin bil, där han bl.a. skadade en gravid kvinna och flydde sedan från platsen.  Incidenten ledde till att UFC tog ifrån Jones hans bälte. Jones lyckades komma undan med endast samhällstjänst och kunde återvända året efter och ta sig an och besegra Ovince St Preux i sin comeback match. Ett andra möte med Daniel Cormier bokades in på UFC 200 i juni 2016, men dagar innan galan ställdes matchen in då Jones testade positivt vid en dopningskontroll. Jones stängdes av ett år för det ”snedsteget”.

Efter avstängningen mötte Jones den regerande mästaren Cormier på UFC 214 i juli förra året. Jones vann matchen via knockout, men den vinsten ändrades till no-contest när Jones återigen testade positivt vid en dopningskontroll.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night 137 - Matchkort

Video
UFC Sao Paulo: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

UFC Fight Night 137: Sao Paulo har drabbats av en del bakslag när det kommer till galans huvudmatch. Från börjar var det tänkt att Glover Teixeira skulle möta Jimi Manuwa. Teixeira fick dock dra sig ur matchen och ersattes då av Thiago Santos. I dag kom dock nyheten att även Manuwa tvingas dra sig ur och Thiago Santos får nu möta Eryk Anders istället.

Co-main event för galan kommer att vara matchen mellan Alex Oliveira och Carlo Pedersoli Jr. Galan kommer även bjuda på en intressant match mellan UFC-profilerna Antonio Rogerio Nogueira och Sam Alvey.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider med odds från Unibet.  Under det har ni Bettinghörnan och Analysen. Under detta kan ni se det senaste avsnittet av MMA-panelen och längst ned finner ni utförlig statistik över matchkortet:

HUVUDKORT (Startar kl. 04:30 och sänds på Viaplay Fighting)

Lätt-tungvikt: Eryk Anders(2.25) vs. Thiago Santos(1.65)
Weltervikt: Alex Oliveira(1.25) vs. Carlo Pedersoli Jr.(3.80)
Lätt-tungvikt: Antônio Rogério Nogueira(3.80) vs. Sam Alvey(1.25)
Bantamvikt: Renan Barão(1.55) vs. Andre Ewell(2.40)
Stråvikt: Randa Markos(1.88) vs. Marina Rodriguez(1.88)

UNDERKORT (Startar kl 00.30 och sänds på Fight Pass)

Lättvikt: Charles Oliveira(1.25) vs. Christos Giagos(3.80)
Lättvikt: Francisco Trinaldo(1.41) vs. Evan Dunham(2.85)
Lätt-tungvikt: Luis Henrique(2.35) vs. Ryan Spann(1.57)
Tungvikt: Augusto Sakai(1.43) vs. Chase Sherman(2.75)
Weltervikt: Sérgio Moraes(1.33) vs. Ben Saunders(3.25)
Flugvikt: Mayra Bueno Silva(2.18) vs. Gillian Robertson(1.66)
Mellanvikt: Thales Leites(2.08) vs. Hector Lombard(1.72)
Weltervikt: Elizeu Zaleski dos Santos(1.12) vs. Luigi Vendramini(6.00)
Stråvikt: Livia Renata Souza(1.07) vs. Alex Chambers(8.00)

Eryk Anders möter Thiago Santos i Sao Paulo

Alex Oliveira möter Carlo Pedersoli Jr

Nedan kan ni se intressant statistik för galans matcher:

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Sao Paulo: De ceremoniella invägningarna (Startar kl. 23:00)

Denna helg kommer vi få se Thiago Santos möta Eryk Anders i hans hemland Brasilien. Detta då UFC Fight Night 137 går av stapeln i Sao Paulo.

Klockan 23:00 i natt är det tänkt att de ceremoniella invägningarna för galan ska äga rum.  Detta kommer ni kunna se live i videon ovan.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Thiago Santos favorit – om han klarar Eryk Anders tidiga anstormning

I måndags diskuterade MMA-panelen den då purfärska matchningen mellan Eryk Anders och Thiago Santos. Panelen ansåg att det var en helt okej matchning mellan 2 egentliga mellanviktare, med mycket krut i nävarna, och som båda är väldigt underhållande fighters. Dock var det tveksamt om den egentligen förtjänar att vara huvudmatch på en UFC-gala.

Panelen förutspådde en stående match där Santos är favorit, i synnerhet om Anders är lika loj som i sin senaste match. Anders ska dock inte underskattas och man bör komma ihåg att Santos vikt ner sig i ett par matcher när det blivit tufft. Han ska dock kunna vinna den här matchen om han klarar Anders anstormning i början av matchen.  Ni kan se hela diskussionen i videon ovan:

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Sao Paulo: Invägningsresultat – Renan Barao missar vikten med 2,6 kg

De tidiga invägningarna för UFC Fight Night 137 är avklarade där alla fighters klarade vikten utom den forne mästaren Renan Barao (34-6 MMA, 9-5 UFC) som missade vikten grovt med  5,75 Ibs (ca: 2,6 kg).

Ni kan se hela resultatet för invägningen nedan:

HUVUDKORT

205 lbs.: Thiago Santos (203.7) vs. Eryk Anders (205.6)
170 lbs.: Alex Oliveira (171) vs. Carlo Pedersoli (170.3)
205 lbs.: Sam Alvey (205.6) vs. Antonio Rogerio Nogueira (205.3)
135 lbs.: Renan Barao (141.75)* vs. Andre Ewell (135)
115 lbs.: Randa Markos (115.7) vs. Marina Rodriguez (115.4)

UNDERKORT

155 lbs.: Christos Giagos (155.6) vs. Charles Oliveira (153.9)
155 lbs.: Evan Dunham (156) vs. Francisco Trinaldo (155)
205 lbs.: Luis Henrique (204.8) vs. Ryan Spann (203.8)
265 lbs.: Augusto Sakai (265.6) vs. Chase Sherman (257.1)

170 lbs.: Sergio Moraes (170.8) vs. Ben Saunders (170.3)
125 lbs.: Marya Bueno Silva (125.4) vs. Gillian Robertson (125.6)
185 lbs.: Thales Leites (185.9) vs. Hector Lombard (185.7)
170 lbs.: Elizeu Zaleski dos Santos (170.6) vs. Luigi Vendramini (170.4)
115 lbs.: Alex Chambers (115.8) vs. Livia Renata Souza (116)

*  Barao missar vikten med 5.75 lbs och får böta 30% av sitt lönegage till  Ewell.

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy
Josefine lindgren knutsson går match i K-1

Josefine Lindgren Knutsson går stormatch i K-1 i Japan

Det svenska framtidslöftet Josefine Lindgren Knutsson, som vann sin proffsdebut i kickboxning i december mot Monika Porażyńska-Bohn, är klar för en supermatch i Tokyo, Japan den 3:e november inom organisationen K-1.

Lindgren Knutsson är sedan tidigare svensk mästarinna i Muay Thai och vann i våras VM-guldet i Mexico.  Nu kommer hon alltså möta japanskan Kana.

Svenskan hade följande att säga om matchningen till budokampsport.se:

Man har liksom alltid tittat på det stora k-1 galorna och nu ska man ställa upp där själv. En ära! Arenan är enorm och absolut den största jag ställt upp i. Kana är deras stora stjärna med många knockout vinster. Men hur hon kör och vad hon gör bryr jag mig inte om. Jag respekterar alla utanför ringen men i ringen respekterar jag ingen. Om jag inte slåss med de bästa kommer jag aldrig kunna bli bäst. Jag ska upp till toppen och möta alla.

Svenskan såg även fram emot att få fightas inom Muay Thai  i december i Thailand:

Ska bli så kul att se Tokyo med och en bra uppvärmning till matchen i Bangkok på kings birthday som är en månad efter. Vi har rätt mycket på gång nu som fortfarande inte är officiellt men det kommer ut så småningom.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Max Nunes möter UFC-veteran på KSW 45

Den svenske lätt-tungviktaren Max Nunes har fått en match i den polska MMA-organisationen KSW. Nunes som inte gått match sedan juli förra året kommer då  möta en tidigare UFC-fighter.

Ni kan se KSW:s meddelande via Twitter där de annonserade matchen:

Det blir alltså den brasilianske fightern Wagner Caldeirao (14-3) som Max Nunes möter vid KSW 45 den 6:e oktober i Wembley.

Caldeirao gick sin senaste match i juni detta år vid KSQW 44 där han besegrade Chris Fields genom teknisk knockout. Dessförinnan gick han 2 matcher förra året i WFCA och Katana Fight och där han i den tidigare besegrades av Magomed Ankalaev genom knockout och i den senaste besegrade Armando Sixel genom knockout.

Nunes (17-5) gick som sagt sina senaste matcher förra året där han besegrades av Batraz Agnaev genom knockout och i sin senaste besegrades av Luke Barnatt genom knockout.  Dessförinnan vann han år 2016 mot Maxim Futin genom teknisk knockout.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy