UFC on FOX 28: Eftertankar

Igår välkomnades vi till Orlando för ett Fox-kort – ett ganska hyfsat sådant. Totalt 10,124 personer fanns på plats i Amway Center och fick bl.a bevittna en svensk mma-bragd. Det återkommer vi till senare.

Daniel Cormier och Jon Anik vid kommentatorsbordet brukar borga för trygghet och stabilitet. Igår kväll var inget undantag. Det nya regelverket tillämpades igår då Florida är en av de delstater som fått tummen ur. Nä, nu kör vi!

Underkort

135 lbs. Manny Bermudez vs. Albert Morales

– Snacka om debut!

Debutanten Bermudez är en vass grappler och slösade ingen tid. Han gjorde lite som han ville med den mediokre Albert Morales. Inför fortfarande tomma läktare visade han sitt fina markgame och avslutade Morales via giljotin 2.33 in i andra ronden. Välkommen till UFC.

125 lbs. Alex Perez vs. Eric Shelton

Perez missade vikten inför matchen och får betala en slant för sin bristande disciplin. I fighten visade han dock inga brister. Han visade prov på solid brottning och tog en komfortabel seger mot den duktige Eric Shelton.

135 lbs. Rani Yahya vs. Russell Doane

– Submission såklart!

Yahya visade omgående att han är en stabil grappler. En duktig grappler men något begränsad fighter. Russell Doane visade att han inte är en speciellt bra grappler. Det kom att dröja till halvvägs in i tredje ronden innan Yahya hittade avslutet. Submission via arm-triangel vid 2.32 i rond 3.

205 lbs. Sam Alvey vs. Marcin Prachnio

– Ouch!

”Smiling” Sam Alvey gjorde sin 14:e UFC-match och klev upp till lätt tungvikt för att välkomna debutanten Marcin Prachnio. Polacken är en karatebaserad fighter med många avslut på sitt record. Igårkväll inkasserade han ytterligare ett avslut. Sam Alvey är en begränsad fighter och han såg ut att ha fuskat rejält med löpträningen, men hans slagstyrka får aldrig underskattas. Efter 4.23 av rond 1 träffade Alvey med en höger check-hook som släckte lyset för debutanten. Han avslutade med att kalla ut Gian Villante. Givetvis med ett stort leende.

170 lbs. Ben Saunders vs. Alan Jouban

– FOTN?

Alan Jouban bjöd på vad som liknade ’striking clinique’ i första ronden. Han var snabbare och hade bättre precision än Saunders. Andra ronden blev en uppvisning i bensparkar och armbågar innan Jouban sänkte Saunders med en rak vänster. Mycket fin match av Jouban. Saunders å andra sidan visade att han inte längre hör hemma i högstaligan. Herrarna fick $50,000 var för Fight of the night. Tveksamt beslut.

115 lbs. Angela Hill vs. Maryna Moroz

– Next!

Högt tempo men inte särskilt bra nivå. Slag- och sparkfrekvensen var mycket hög men precisionen lämnade en hel del att önska. Ineffektivitet var vad vi fick beskåda. Hill och Moroz visade hjärta och tuffhet men det blev även uppenbart att de inte hör hemma i toppen av den tunna divisionen. Matchen, den vann Angela Hill via enhälligt domslut.

135 lbs. Sarah McMann vs. Marion Reneau

– Submission!

Nummer #7 mot nummer #8. Brottaren McMann tog omgående ned matchen på marken och implementerade sitt tunga toppgame. Hon dominerade fullständigt i första ronden som hon sannolikt vann med 10-8. Andra ronden blev dock en annan visa. Reneau skakade McMann med en stenhård höger och därefter tog hon över. McMann fick en halvdesperat nedtagning men fastnade samtidigt i en tight triangel och tvingades klappa efter 3.40 i rond 2.

135 lbs. Renan Barao vs. Brian Kelleher

Den f.d. mästaren såg ut att vara i god form och inledde bra. Efter han tog Kelleher över, han grindade mot buren och hade även en nedslagning i första ronden. Andra ronden liknade den första – clinch och burpress. Tredje ronden blev betydligt bättre sett till underhållningsvärde. Kelleher tog successivt över och i slutet ronden var han mycket nära att avsluta Barao. Amerikanen segrade efter att ha övertygat samtliga domare. Stark prestation av Kelleher.

Huvudkort

170 lbs. Mike Perry vs. Max Griffin

Två mycket hårdslående strikers ställdes mot varandra i den första fighten på huvudkortet. Griffin cirklade och prickade från utsidan. Hans snabbhet och variation betalade sig. Perry stalkade och svingade men var lättläst och ineffektiv. I andra ronden dominerade Griffin och sänkte Perry med en fin vänsterkrok. ”Platinum” visade att han är en tuffing och överlevde ronden. Tredje ronden blev ungefär som de två första. Griffin var disciplinerad och plockade poäng. Perry var otroligt ineffektiv och förlorade klart mot den hårt nederlagstippade Max Griffin. Det räcker inte med karisma och hype, man måste leverera i oktagonen också.

205 lbs. Ilir Latifi vs. Ovince St. Preux

– Ilir Latiiiiiiiifi!

Femterankade OSP mot åttonderankade Ilir Latifi och pulsen var skyhög redan när vår favorit äntrade oktagonen. Matchen inleddes aningen avvaktande och Ilir backade lite mer än vad vi hade önskat. Det var oroligt när matchen fortsatte stående och vi väntade på att få se Ilir gå för nedtagning. Någon sådan kom dock inte. Istället var det Ilir som fick träff med en vänsterkrok från insidan. OSP rockades rejält och Ilir svärmade med slag från topp. OSP var rejält omtöcknad men lyckades ändå ta sig upp på fötter. Det hjälpte dock inte. Ilir kopplade en blixtsnabb stående giljotin och några få sekunder senare sov OSP.

– Jaaaaaaaaaa!!!

Efter 3.48 av första ronden avslutar Ilir den jättelika motståndaren via submission. En otroligt tight stående giljotin och äntligen kunde vi andas ut. Fan vad härligt att se. Världens bästa lyftkran lyckades med vad vi alla hoppades på. Han inte bara besegrade femterankade OSP, han avslutade honom i första ronden.

115 lbs. Jessica Andrade vs. Tecia Torres

Torres inledde mycket starkt och visade att hon är snabbare än Andrade. Hon rörde sig konstant och prickade med fina kontringar. Brasilianskan kom in i fighten i slutet av ronden och avslutade starkt. I andra ronden använde Andrade sin fysiska styrka och tog över momentumet i matchen. Hon fick två nedtagningar och kontrollerade från topposition. I tredje ronden fortsatte hon på inslagen linje. Hon tog ned Torres och plockade poäng från topp. Det var en trevlig fight vi bjöds på. Högt tempo mycket vilja. Andrade tog en säker seger.

145 lbs. Jeremy Stephens vs. Josh Emmett

– Knooock out…

Så var det äntligen dag. Fjärderankade Josh Emmett mot åttonderankade Jeremy Stephens i kvällens main event. Vi fick se en bra första rond i bra tempo. Stephens pressade och avlossade tunga tekniker. I slutet av ronden träffade Emmett med en fin kontring och sänkte Stephens. Han landade lite ’gnp’ innan ronden avslutades på fötterna. Emmett satte sig i respekt och stal ronden med sin nedslagning.

I andra ronden kom Stephens ut och verkade ha återhämtat sig väl. Han såg avslappnad och samlad ut. Ronden inleddes något avvaktande men efter ca 1.30 träffade Stephens med en fin vänsterkrok som sänkte Emmett. Han hoppade in blixtsnabbt och avlossade ’gnp’ från topposition. Fem sekunder senare var det slut. Hans ’killer instinct’ är något utöver det vanliga.

Om man ska vara petig, vilket man nog bör vara när det kommer till säkerhet, kunde Dan Miragliotta möjligen ha klivit in något tidigare. Han stod på fel sida och missade några tveksamma tekniker, bl.a ett knä mot en ”grounded opponent”. Nåja, det är en fråga för en annan dag. Vi gratulerar Jeremy Stephens till en mycket imponerande seger.

Sammanfattning
Det blev en bra kväll för mma i Orlando. Vi fick se 7 fina avslut och en handfull underhållande matcher. Underkortet höll bitvis tveksam nivå men det var ändå någorlunda underhållande och de fina avsluten bidrog till upplevelsen.

På huvudkortet tog det sig rejält. Hemmafightern Mike Perry öppnade med att förlora mot den hårt nederlagstippade Max Griffin. Det var en underhållande fight trots att Perry underpresterade rejält. Griffin tog vara på möjligheten och tog hem karriärens tyngsta seger.

I andra matchen på huvudkortet var det äntligen dags för det vi väntat på i många månader – Ilir Latifi vs. OSP. Det var en mycket tuff matchning och det gör att Latifis prestation väger desto tyngre. Viktig seger för Latifi och för svensk mma. Han fick dessutom en bonus på $50,000 för sin prestation vilket vi verkligen unnar honom.

– Kimura skickar ett stort grattis till Ilir!

Jessica Andrade kom in till oktagonen iklädd en märklig huvudbonad – någon form av fjäderskrud. Inne i buren visade hon att hon är en naturkraft och att hon hör hemma i toppen. Tecia Torres gjorde en bra match men från rond två och framåt hade hon inte mycket att sätta emot. Vi tackar dessa två krutpaket för en bra fight.

Jeremy Stephens cementerar sin plats i toppen av fjäderviktsdivisionen. Mycket imponerande insats av Stephens. En insats som gjorde honom $50,000 rikare. Hans karriär har, på ålderns höst, tagit ett rejält kliv. Från att länge ha ansetts vara en tuff gatekeeper i divisionen har han nu blivit en contender.

Nästa helg återvänder UFC till Las Vegas för UFC 222. Glöm inte att följa uppladdningen inför galan på Kimura. Med det tackar vi för uppmärksamheten och säger ’på återseende’.

_____________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Jack Hermansson avslutar Gerald Meerschaert i rond 1 – inkasserar sin 5:e seger i UFC

Den svenske mellanviktaren Jack Hermansson (17-4 MMA, 4-2 UFC) fortsätter att imponera i UFC. Under nattens gala i Milwaukee, Wisconsin, tog Hermansson sin femte seger när han besegrade hemmafightern Gerald Meerschaert (28-9 MMA, 4-1 UFC). Svensken dominerade helt matchen och lyckades avsluta amerikanen i rond 1 via submission.

Efter vinsten bad Hermansson om ursäkt till fansen samt berättade att han skulle vilja möta Brad Tavares eller Elias Theodorou härnäst.

Den 30-årige svensken har nu 5-2 i UFC sedan debuten i september 2016, där han vunnit fyra av sina vinster via avslut. Innan vinsten mot Gerald besegrade Hermansson den forne titelutmanaren Thales Leites via TKO i maj i år.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
ufc 233

Paul Felder vs. James Vick flyttad till Fight Night Phoenix

Ett möte mellan lättviktarna Paul Felder och James Vick var tidigare bokat för UFC 233 i januari, men de kommer nu istället att mötas under Fight Night i Phoenix i februari.

Det här kunde man läsa via Twitter:

Den irländske fightern Felder hade tidigare 3 raka vinster innan han mötte Mike Perry under UFC 226, där han förlorade via ett delat domslut. Hans tidigare 3 segrar var via KO/TKO mot Alessandro Ricci, Steven Ray och Charles Oliveira. Han har nu ett record på 15 vinster och 4 förluster.

Vick hade tidigare 4 raka vinster, men förlorade sedan mot Justin Gaethje via knockout i första ronden under Fight Night 135. Han har nu ett record på 13 vinster och 2 förluster.

Fight Night Phoenix äger rum i Arizona den 17  februari.

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy
Ben Askren vs Robbie Lawler

Matchen mellan Ben Askren och Robbie Lawler flyttas fram till UFC 235

I slutet av förra månaden meddelades att ONE Championship och före detta Bellator-mästaren Ben Askren kommer att möta den forne welterviktsmästaren Robbie Lawler under UFC 233 i januari. Nu har man valt att flytta fram mötet mellan de två till UFC 235 som äger rum i Las Vegas i mars.

Via Twitter:

Den obesegrade Askren (18-0-) gjorde en överraskande övergång till UFC när det stod klart at dern före detta flugviktsmästaren Demetrious Johnson kommer att gå över till ONE Championship. Askren utmanade då snabbt Kamaru Usman och Colby Covington, men kommer nu att möta den före detta welterviktsmästaren Lawler.

Lawler (28-12) gick senast match under UFC on FOX 26 förra året, där han förlorade mot forne lättviktsmästaren Rafael dos Anjos via ett enhälligt domslut. Han har sedan dess varit borta på grund av en knäskada.

UF 235 äger rum i Las Vegas den 2 mars.

 

 

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Brave FC 20: Khamzat Chimaev möter Sidney Wheeler i huvudmatchen

En mellanviktsmatch har blivit klar mellan AllStars-fightern Khamzat Chimaev och veteranen Sydmey Wheeler under Brave FC 20. Wheeler var tidigare bokad mot Leon Aliu och Chimaev ersätter nu med en veckas varsel.

Via Instagram?

I november mötte Chimaev den österrikiske fightern Marco Kisic under Brave FC 18, där han segrade via submission i första ronden.

Wheeler hade tidigare 3 raka vinster innan han förlorade mot Abdoul Abdouraguimov via TKO i första ronden under Brave FC 14. Han har nu ett record på 6 vinster och 3 förluster.

Här kan vi se kortet för Brave FC 20 som äger rum i Hyderabad i Indien den 22 december:

Mellanvikt: Sidney Wheeler vs. Khamzat Chimaev
Lättvikt: Anas Siraj Mounir vs. John Brewin
Bantamvikt: K. Agasa vs. Jalal Al Daaja
Tungvikt: Mindaugas Gerve vs. Rob Beech
Fjädervikt: Abdul Muneer vs. Ali Al Qaisi
Mellanvikt: Oloan Silalahi vs. Satinder Bankura
Flugvikt: S. Behuria vs. Sarabjit Singh
Stråvikt: Micol di Segni vs. Maria Ribeiro
Bantamvikt: Keith Lee vs. Angad Bisht

Läs mer
-4
Dana Sad
Dana Happy

Video
MMA-Panelen: Jack Hermansson borde gå på avslut tidigt mot Gerald Meerschaert

I måndagens avsnitt av MMA-panelen diskuterades det såklart om Jack Hermanssons  kommande match, denna helg, mot amerikanen Gerald Meerschaert. Panelen tyckte det var synd att Hermansson, som är vår mest aktive UFC-fighter, inte blivit belönad med en match mot rankat motstånd efter sin otroliga prestation mot Thales Leites. Meerschaert är dock en meriterad och farlig fighter med bra submission game.

Panelen hoppades att Hermansson försöker gå på avslut och visa upp ett bra fotarbete och bjuder på högklassig ground-and-pound.  Alla var eniga med oddsmakarna om att Hermansson är favorit att ta hem matchen.

Ni kan se hela diskussionen i videon ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermnasson

UFC Milwaukee: Speltips – Jack Hermansson kommer avsluta Meerschaert

Inatt äger den sista FOX-sända UFC-galan rum i Milwaukee, Wisconsin, där vi har ett lättviktsmöte mellan Kevin Lee och Al Iaquinta. För oss svenskar är dock en match på underkortet mest intressant, där Jack Hermansson går sin sjunde match i UFC mot hemmafightern Gerald Meerschaert. Just den i matchen har jag hittat mitt bästa speltips.

Jag har tagit en närmare titt på oddsen på galans matchkort och tagit fram mina tre bästa spel. Oddsen för från Unibet på alla matcher kan ni ta del av här nedan.

Lättvikt: Kevin Lee(1.33) vs. Al Iaquinta(3.15)
Lättvikt: Edson Barboza(1.87) vs. Dan Hooker(1.87)
Bantamvikt: Rob Font(1.55) vs. Sergio Pettis(2.35)
Lättvikt: Jim Miller(3.15) vs. Charles Oliveira(1.33)

Weltervikt: Zak Ottow(3.50) vs. Dwight Grant(1.28)
Lättvikt: Bobby Green(2.90) vs. Drakkar Klose(1.38)
Lättvikt: Jared Gordon(1.63) vs. Joaquim Silva(2.20)
Mellanvikt: Gerald Meerschaert(2.38) vs. Jack Hermansson(1.57)
Fjädervikt: Dan Ige(1.55) vs. Jordan Griffin(1.63)
Lätt-tungvikt: Adam Milstead(1.60) vs. Mike Rodriguez(2.25)
Mellanvikt: Trevor Smith(3.15) vs. Zak Cummings(1.33)
Tungvikt: Chris de la Rocha(3.75) vs. Juan Adams(1.25)

 

Jack Hermansson ger guldodds

Mitt första spel är Jack Hermansson som rak vinnare på 1.57. Oddset för Jack har under den senaste veckan gått från 1.40 till 1.57, och det tackar man för. Jack såg riktigt fokuserad ut på invägningarna. Jack är bättre än Gerald på alla distanser och borde egentligen ha mött en högre rankad fighter efter sin senaste vinst mot Thales Leites. Geralds främsta styrka är hans brottning/grappling och ständiga press. Som southpaw har han haft fina framgångar i sitt stående game mycket tack vare det och sitt press, dock har han en tendens att exponera sin haka rejält när han pressar framåt, eller blir pressad. Gerald har även en tendens att röra sig rakt bak när han blir pressad. Dock så har han fina nedtagningar och tajmar dem väldigt väl när han blir pressad.

Jack switchar stands hela tiden och rör sig otroligt bra. Han rör sig hela tiden runt sin motståndare och sätter en helt annan typ av press som jag tror kommer bryta ned Gerald med sin striking, för att sedan hitta en fin ingång till en nedtagning. Väl nere på marken kommer Gerald inte kunna stå emot Jacks fina ground ´n pound. Förr eller senare kommer Jack att avsluta amerikanen. Hermansson har hela 14 avslut på sina 17 vinster, där 11 har varit via TKO och tre via submission. Jag spelar på just avslut i denna match med, som ger hela 2.75 på Unibet.

Vill man vara lite mer försiktig tycker jag att spel på Jack som vinnare på 1.57, och vill man chansa lite så tycker jag att Jack via submission på 8.5 är spelvärd då Gerald förlorat hela 7 av sina matcher på submission.

 

Läs mer
-3
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Milwaukee: Matchkort, Sändningstider, Odds, Statistik, Diskussion

Natten till söndagen denna helg går UFC on Fox 31 av stapeln i Milwaukee, Wisconsin. Huvudmatchen för galan kommer att vara matchen mellan de tidigare titelutmanarna i lättvikt Kevin Lee (Interim-titeln) och Al Iaquinta som gick sin senaste match om titeln mot Khabib Nurmagomedov i april. Kevin Lee besegrade i sin senaste match Edson Barboza genom teknisk knockout och hoppas nu återvända mot topprankingen för den späckade lättviktsdivisionen.

Galans co-main event kommer att vara matchen mellan brasilianaren Edson Barboza och nya zeeländaren Dan Hooker. Barboza har nu 2 raka förluster och hoppas vända trenden genom en serger mot den lovande Hooker.

Dessutom kommer vi få se vår egne Jack Hermansson möta Gerald Meerschaert inom mellanvikt. Hermansson hoppas kunna dryga ut sin vinstsvit till 2 raka och stiga i rankingen efter att han i förra matchen besegrade Thales Leites genom teknisk knockout.

Nedan kan ni se det rådande matchkortet för galan med sändningstider odds från Unibet. Under det finner ni Bettinghörnan och det senaste avsnittet av MMA-panelen och under detta ser ni utförlig statistik för galans matcher:

HUVUDKORT (Startar kl. 02:00 och sänds på Viaplay Fighting)
Lättvikt: Kevin Lee(1.33) vs. Al Iaquinta(3.15)
Lättvikt: Edson Barboza(1.87) vs. Dan Hooker(1.87)
Bantamvikt: Rob Font(1.55) vs. Sergio Pettis(2.35)
Lättvikt: Jim Miller(3.15) vs. Charles Oliveira(1.33)

UNDERKORT (Startar kl. 23:00 och sänds på Viaplay Fighting)
Weltervikt: Zak Ottow(3.50) vs. Dwight Grant(1.28)
Lättvikt: Bobby Green(2.90) vs. Drakkar Klose(1.38)
Lättvikt: Jared Gordon(1.63) vs. Joaquim Silva(2.20)
Mellanvikt: Gerald Meerschaert(2.50) vs. Jack Hermansson(1.50)
Fjädervikt: Dan Ige(1.55) vs. Jordan Griffin(1.63)

EARLY PRELIMS (Startar 21.30 och sänds på Fight Pass)
Lätt-tungvikt: Adam Milstead(1.60) vs. Mike Rodriguez(2.25)
Mellanvikt: Trevor Smith(3.15) vs. Zak Cummings(1.33)
Tungvikt: Chris de la Rocha(3.75) vs. Juan Adams(1.25)

Kevin Lee vs Al Iaquinta UFC Milwaukee

Dan Hooker vs. Edson Barboza UFC Milwaukee

Jack Hermansson vs Gerald Meerschaert

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Diego Sanchez vs Mickey Gall matchning

UFC 235: Diego Sanchez ryktas möta Mickey Gall

En av de första matcherna ser nu ut att ryktas vara klar för UFC 235. Det är ett möte i weltervikt mellan veteranen Diego Sanchez och Mickey Gall som ryktas vara på gång för galan.

Sanchez gick sin senaste match under UFC 228 då han besegrade Craig White via ett enhälligt domslut och därmed bröt en förlustsvit på 2 raka förluster. I nuläget har Sanchez förlorat 6 av sina 10 senaste matcher. Sammanlagt har han ett matchfacit på 28-11 där 13 av vinsterna skett via domslut, 8 via knockout och 7 via submission.

Gall gick sin senaste match mot George Sullivan, som han besegrade via submission i 1:a ronden under UFC Fight Night 135 tidigare i år. Vinsten innebar att Gall återhämtade sig från karriärens första proffsförlust mot Randy Brown i slutet av förra året, under UFC 217. Sammanlagt har Gall ett matchfacit på 5-1 där samtliga vinster skett via submission och hans enda förlust var ett enhälligt domslut.

UFC 235 kommer att äga rum i Las Vegas, USA den 2:a mars nästa år och nedan kan ni galans nuvarande matchkort.

Weltervikt: Robbie Lawler vs. Ben Askren
Weltervikt: Diego Sanchez vs. Mickey Gall

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy
Bellator 212 Poster

Bellator 212: Resultat

Under natten ägde den första av helgens 2 Bellator galor rum, nämligen Bellator 212. I galans huvudmatch lyckades den forne lättviktsmästaren Michael Chandler återta sin titel mot Brent Primus via ett enhälligt domslut.

Även UFC-veteranen Frank Mir deltog på galan och fick se sig besegrad av Javy Ayala via submission till följd av slag i 2:a ronden. Nedan kan ni se galans fullständiga resultat.

Huvudkort
Michael Chandler besegrar Brent Primus via enhälligt domslut.
Javy Ayala besegrar Frank Mir via submission (slag) – Rond 2, 4:30.
A.J. Mckee besegrar Daniel Crawford via submission (Anaconda Choke) – Rond 1, 3:19.
Juliana Velasquez besegrar Alejandra Lara via delat domslut.
Sam Sicilia besegrar Derek Campos via delat domslut.

Underkort
Toby Misech besegrar Edward Thomas via TKO (Slag) – Rond 3, 2:25.
Tywan Claxton besegrar Kaeo Meyer via TKO (Slag) – Rond 1, 2:56.
Robson Gracie besegrar Brysen Bolohao via Submission (Rear-Naked Choke) – Rond 2, 4:00.
Chris Avila besegrar Brandon Pieper via Submission (Rear-Naked Choke) – Rond 1, 3:46.

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy

UFC Fortaleza: Jose Aldo möter Renato Moicano

Ett toppmöte i fjädervikt är nu klart för UFCs första gala i Brasilien för nästa år. Det är den forne mästaren Jose Aldo som kommer att ta sig an utmanaren Renato Moicano. Matchen utannonserades officiellt av UFC under natten.

Aldo lyckades i sin senaste match att besegra Jeremy Stephens via tko i 1:a ronden under UFC on FOX 30. Vinsten bröt en förlustsvit på 2 matcher mot den nuvarande mästaren Max Holloway för Aldo. Innan han förlorade mot Conor McGregor via knockout i 1:a ronden under UFC 194 i slutet på 2015 stod Aldo för en av UFCs mest imponerande vinstsviter då han vunnit hela 18 matcher i rad. Sammanlagt har Aldo ett matchfacit på 27-4 där hela 16 av vinsterna skett via knockout, 10 via domslut och 1 via submission.

I sin senaste match lyckades Moicano besegra Cub Swanson via submission redan i 1:a ronden under UFC 227. Förutom en förlust mot Brian Ortega under sommaren 2017 och en oavgjord match mot Felipe Froes under 2012 så har Moicano vunnit samtliga av sina matcher. Sammanlagt har han ett matchfacit på 13-1-1 där 7 av vinsterna skett via domslut och 6 via submission.

UFC Fortaleza kommer att äga rum den 2:a februari nästa år i Fortaleza, Brasilien och nedan kan ni se galans nuvarande matchkort.

Bantamvikt: Raphael assuncao vs. Marlon Moraes
Fjädervikt: Jose Aldo vs. Renato Moicano
Weltervikt: Demian Maia vs. Lyman Good
Stråvikt: Alexa Grasso vs. Marina Rodriguez
Weltervikt: Thiago Alves vs. Max Griffin
Flugvikt: Rogerio Bontorin vs. Magomed Bibulatov
Tungvikt: Junior Albini vs. Dmitry Sosnovskiy
Flugvikt: Taila Santos vs. Mara Romero Borella
Mellanvikt: Markus Perez vs. Anthony Hernandez

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy