UFC on FX 7: Ta snacket här, med bettinganalys

Inatt är det dags för UFC on FX 7 och vissa av er kanske är redo att lägga en slant på vissa matcher under kvällen och känner att ni behöver lite tips. I detta segment så tar jag er igenom mina tankar och tips inför UFC on FX 7: Bisping vs. Belfort. Jag kommer att gå igenom hela huvudkortet och analysera spelet på varje match. Varje odds är saxat från vår samarbetspartner Unibet.com.

Registrera dig på Unibet och spela på UFC on FX 7.

—————————————————————————————————————

 • Vitor Belfort (1,85) vs. Michael Bisping (1,88)

Michael Bisping (23-4): Ett utdrag från hans sex senaste matcher.

Vitor Belfort (31-10): Ett utdrag från hans sex senaste matcher.

Spelet på Unibet: Den här matchen kanske på förhand känns lite 50/50, det kan gå åt vilket håll som helst och det tror jag även ni kan se på oddsen. 1,85 på att Belfort vinner och 1,88 på att Bisping vinner. Att Belfort har lägre odds beror nog mycket på hans senaste motstånd. Han har matchats mot riktigt tufft motstånd i sina sex senaste matcher, för att nämna några Anderson Silva, Jon Jones och Rich Franklin. Bisping har matchats lite lägre ner i rankingen hos UFC, med matcher mot bl.a. Jason Miller, Brian Stann och Chael Sonnen så anses Belforts matchningar snäppet tuffare om man kollar på rankingsystemet hos UFC.

Tankar: Det är en otroligt viktig match för båda utövarna. Det har tidigare pågått en batalj mellan dessa herrar och nu en vecka innan matchstart fick vi även ta del av en konversation där Belfort kallade Bisping för huligan, detta uppskattades inte alls av den sistnämnde, så vi kan vänta oss att huvudmatchen blir ett krig. Det kommer enligt mina beräkningar bli en stående match. Bisping kommer inte låta Belfort ta ner honom till marken. Sen till saken, Bisping kommer ifrån fem vinster på sina sex senaste matcher varav två knockouter och tre domslutsmatcher. Bisping har gjort sig känd för sitt hjärta och sin boxning, antingen blir detta en snabb match eller så går vi hela vägen till domslut. Belfort har i sin tur  fyra vinster på sina sex senaste matcher, han har aldrig i sina sex senaste matcher gått hela vägen till domslut utan det är avslut i varje match via antingen TKO eller Submission. Belfort är en fighter som letar avslut i varje situation, farlig i alla positioner.

Victors tips: Jag tror att matchen kommer att öppna i en rasande fart, vi kommer att få bevittna en hel del intensiva moment i första ronden men aldrig så långt att det blir ett avslut. Matchen kommer att gå till domslut, där Bispings händer går i taket. Bisping vinner via domslut.

—————————————————————————————————————

 • Gabriel Gonzaga (1,70) vs. Ben Rothwell (2,05)

Ben Rothwell (32-8): Ett utdrag från hans sex senaste matcher.

Gabriel Gonzaga (13-6): Ett utdrag från hans sex senaste matcher.


Spelet på Unibet: Om vi börjar att kolla på oddsen som finns på Unibet, så kan vi tydligt se att Gonzaga är en liten favorit med 1,70 mot Rothwells 2,05. Detta är en spelbar match som kan ge mycket pengar, om vi spelar rätt, nu kan vad som helst hända i MMA, men med rätt efterforskning så ökar vi våra förutsättningar för ett bra spel. Att Gonzaga är en liten favorit i denna match beror nog mycket på hans tidigare rekord och vad han gjort i UFC, av detta kan man även luras som bettare. För om vi riktar strålkastaren mot Rothwell så kommer han senast ifrån en ”Knockout of the Night” där han slog ut Brendan Schaub tidigt i första ronden. Gonzaga i sin tur förlorade mot Schaub i slutet av 2010, men Gonzaga är en tuff fighter och har mött bra motstånd tidigare där han visat sig framgångsrik även som underdog.

Tankar: Detta är en tuff match, det är två tunga killar som ställs mot varandra och i tungvikten så går sällan matcherna tre ronder ut. Jag väntar mig som många andra, ett avslut i första eller andra ronden. Om du kikar i både Rothwell och Gonzagas rekord så finns det en hel del TKO-matcher vilket talar sitt språk i detta skede. Gonzaga har i sin tur ett övertag på backen, då han han är en svartbältare i BJJ och Rothwell kommer i sin grund från kickboxningen. En tanke som slår mig är att Gonzaga möjligtvis har planer på att ta ner Rothwell till marken och använda sitt submission-game, det kan mycket väl vara en gameplan för honom, då det finns ett märkbart övertag på den fronten.

Victors tips: Mitt tips sitter på att Rothwell vinner via TKO i första ronden. Det finns för mycket krut i nävarna hos den tungviktaren och jag tror att han kommer hålla det stående och explosivt.

—————————————————————————————————————

 • Daniel Sarafian (1,50) vs. C.B. Dollaway (2,45)

C.B. Dollaway (12-4): Ett utdrag från hans sex senaste matcher.

Daniel Sarafian (7-2): Ett utdrag från hans sex senaste matcher.

Spelet på Unibet: Om vi stirrar oss blinda på Unibet-oddsen så kan vi tydligt se att UFC-debutanten Sarafian med 1,50 har ett märkbart övertag mot Dollaway som sitter på 2,45. Återigen, vi får inte luras av oddsen eftersom dem är baserade på tidigare vinster, karriärstatus och hur många som faktiskt spelar på fightern. Men om vi slår blicken över mot Sarafian så är det en tuff brasilianare som idag tränar på American Top Team, riktigt duktig grappler där sex av hans nio professionella MMA-matcher är vinst via submission. Frågan är, lyckas Sarafian ta ner Dollaway på marken? Vi kan redan nu på förhand räkna ut att Dollaways ”takedown defense” är bra, eftersom han i grunden är en duktig brottare, så ett lätt uppdrag blir det inte för Mr.Sarafian, detta gör givetvis matchen extra spännande. Dollaway förlorade tidigare ”TUF 7″ finalen mot Amir Sadollah på submission, vilket kan skapa oro nu när han möter en duktig grappler, MEN lyckas Dollaway hålla det stående så kan vi nog vänta oss en helt annan utgång på matchen.

Tankar: Jag tror att Sarafians gameplan är att plocka ner Dollaway till marken och vi kan givetvis vänta oss att amerikanaren är väl förberedd på detta, vi får hoppas att hans team gjort ordentlig research på brassen, vilket skulle förvåna mig om dem INTE gjort. Sarafian har mycket att bevisa eftersom detta är hans UFC-debut, medan Dollaway gör sin 11:e match i UFC. Det kan mycket väl vara mycket nerver som sätter fart hos Sarafian medan Dollaway antagligen kommer att vara betydligt lugnare på grund av sin erfarenhet under UFC:s banner.

Victors tips: Mitt spel i denna match sitter på Sarafian. Det kommer vara en otroligt laddad kille som kliver in i buren, han har mycket att bevisa för Dana White och Co medan Dollaway knatar på i sin gamla vanliga upp och ner takt. Daniel Sarafian vinner via submission i andra ronden.

—————————————————————————————————————

 • Thiago Tavares (2,35) vs. Khabib Nurmagomedov (1,55)

Khabib Nurmagomedov (18-0): Ett utdrag från hans sex senaste matcher.

Thiago Tavares (21-4-1): Ett utdrag från hans sex senaste matcher.

Spelet på Unibet: I denna match kan vi se en klar favorit, det är nästa inget att snacka om, nästan lite respektlöst mot Tavares som kommer ifrån två starka vinster i UFC. Det är samtidigt svårt att tala emot oddsen eftersom Khabib har ett fruktansvärt imponerande rekord, med hela 18 vinster och 0 förluster, och grabben är endast 24 år gammal. Även om Khabibs senaste match mot Gleison Tibau var lite sådär, så tror jag att detta är en kille som kan jämföras i klass med Rustam Khabilov, han har bara inte fått chans att visa det i UFC ännu. Visst man ska heller inte räkna ut Tavares, han har totalt tre stycken ”Fight of The Night” bonusar i UFC och en ”Submission of The Night” på sina 12 matcher i UFC, men dem största namnet Tavares mött i sin karriär är – Manny Gamburyan och Matt Wiman, det säger en hel del och jag tycker inte riktigt att han är där uppe ännu. Khabib ligger på en mer imponerande nivå.

Tankar: I denna match så tror jag att Khabib kommer leta nertagningar på Tavares och försöka arbeta honom i topp-position på marken. Vi kommer att bevittna  situationer där vi är riktigt nära ett avslut, men Tavares är en rutinerad svartbältare i BJJ som vet hur man försvarar sig mot submissions och eftersom Khabibs favoritlås är – Triangle choke, så tror jag Tavares är väl förberedd på detta. Det kan mycket väl vända och att Tavares använder sin grappling emot Khabibs gameplan därför ser jag denna match som en domslutsmatch. Det kommer bli en teknisk match, men vi kommer inte få se ett avslut.

Victors tips: Jag har svårt att inte tro på nykomlingen Khabib, det finns inte mycket som talar emot honom i hans debut. Jag tror att Khabib vinner via domslut. Jag ser verkligen inte hur Tavares skall kunna vinna detta. Khabib är en stjärna, honom kommer vi att se mer av i UFC. Räkna med det.

—————————————————————————————————————

Källor:
Wikipedia.com, Sherdog.com, UFC.com, MMAjunkie.com och Bloodyelbow.com.

Unibet erbjuder Gabriel Gonzaga (1,70) vs. Ben Rothwell (2,05)

Gilla oss på facebook för snabba nyheter

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Jonatan Svanberg

  Vad har ni för tipsrad på huvudkortet? Jag tror på dessa!

  Khabib
  Sarafian
  Gonzaga
  Belfort

  Inga underdogs den här gången ;)

  • Victor Morsing

   I min bettinganalys har jag satt följande vinnare:
   - Michael Bisping
   - Ben Rothwell
   - Daniel Sarafian
   - Khabib Nurmagomedov

   Den ger 9,14 ggr pengarna :)

   • bigdog

    typ alla fel

 • Ras

  Eftersom vissa så jätte gärna ville ha mina tips så ni kan få lite extra pengar, så kommer jag in här. Blir en enkel singel på bisping till det underbara oddset 1.90.

  • Danjal

   Hur mycket betta du på detta singel då?

  • Jonatan Svanberg

   Bisping kommer att torska!
   #Hendostyle

   • Victor Morsing

    Tror ni Khabib Nurmagomedov behåller sin winningstreak? 18-0. Galet.

 • Qqqqqqqqqq

  Sarafian !!!!

 • Jonatan Svanberg

  Tror dock att Trinaldo kommer krossa Keith..

 • SerbianFighter

  Bettade också singel här. På Belfort så klart. Går inte att tjäna lättare pengar. =)

  Vitor har inget att vara rädd för, lixom det värsta som bisping kan göra är att jogga runt i 5 ronder.=)

  • Ras

   Belfort klarar ju inte ens av att jogga runt i 5 ronder. Efter andra ronden så kommer Belfort vara helt slut, då är det god natt.

   • SerbianFighter

    Förklara för mig då hur han klarade av att gå 4 ronder mot Jones? Och vad hade han,3 veckor på sig att träna inför en av de bästa p4p? Jag säger bara att det är så överskattat att Vitor inte pallar.

   • SerbianFighter

    Vad hände där Ras??? haha. Du måste känna dig jävligt korkad nu va.. Lol

 • Jaser Davari

  Sjukt snyggt benlås av Alcantara!

  • Victor Morsing

   +1

 • Jonatan Svanberg

  Pedro ”Cristiano Ronaldo” Nobre?

  • Ras

   Man undrar ju. Såg inte allt för farligt ut. Undrar hur han reagerar när han åker på knock.

 • Jaser Davari

  Fan vad han filmade!!!

  • Ras

   Du som så gärna ville ha mina bettingtips. Har du ryggat nu då?

   • Jaser Davari

    Absolut inte, det är bara att skicka in dem :)

    • Ras

     Bisping som singel!

  • http://www.Erikkpersson.se Erik

   Han blev uppkäkad och tog the easy way. Tror det är första gången jag ser någon filma i MMA! (om man bortser från Bob Sapp )

 • http://www.Erikkpersson.se Erik

  Tavares, gonzaga, dollaway och bisping

Fler Nyheter: