UFC

Den senaste uppdaterade rankingen från UFC och Bellator MMA

Jose Aldo 7

Under den gångna helgen arrangerade både UFC och Bellator MMA varsin gala. Nu har organisationernas ranking för deras respektive viktklasser uppdaterats. Den tidigare fjäderviktsmästaren José Aldo tar ett kliv upp mot toppen av bantamviktsdivisionen.

José Aldo närmar sig bantamviktsdivisionens topp

UFC och Bellator MMA har uppdaterat deras respektive listor. Rankingen avgörs av en oberoende panel, bestående av media-medlemmar som täcker sporten. Kimura har varit en del av UFCs rankingpanel sedan januari 2020. Bellator MMA införde deras ranking i mars, tidigare i år. Kimura har varit en del av panelen sedan starten.

Den största förändringen efter den gångna helgens UFC-gala är att Aldo tar ett ordentligt kliv mot toppen av bantamviktsdivisionen. Brasilianaren har endast interimmästaren Petr Yan och den tidigare bälteshållaren TJ Dillashaw över sig.

UFCs ranking för bantamviktsdivisionen:

Mästare: Aljamain Sterling
1. Petr Yan (interimmästare)
2. TJ Dillashaw
3. Jose Aldo +2
4. Cory Sandhagen -1
5. Rob Font -1
6. Merab Dvalishvili
7. Cody Garbrandt
8. Pedro Munhoz
9. Dominick Cruz +1
10. Marlon Moraes
11. Marlon Vera
12, Raphael Assuncao
13. Frankie Edgar
14. Song Yadong
15. Cody Stamann

Utöver den ovannämnda bantamviktsdivisionen skedde inga toppförändringar i samband med veckans uppdatering av rankingen. Flera divisioner innehöll dock mindre förändringar. Manel Kape tog sig in på flugviktsdivisionens ranking och återfinns på en fjortondeplacering. Irene Aldana är numera rankad som tolva på organisationens kvinnliga P4P-lista. Rafael Fiziev klättrade tre placeringar på rankingen för lättviktsdivisionen. Daniel Rubenstein – Fizievs manager – kallade den uppdaterade rankingen för ett skämt, via ett Twitter-inlägg.

Rafael Fiziev being ranked #11 is a joke. You’re seriously telling me after his last 5 performances, you aren’t ranking him 6 right behind Chandler? Come on.

Läsaren kan ta del av UFCs ranking i sin helhet här.

Sergio Pettis klättrar två placeringar på Bellator MMAs P4P-lista

Sett till Bellators ranking så ägde den mest anmärkningsbara förändringen rum på organisationens P4P-lista. Sergio Pettis tog två kliv uppåt, efter den gångna helgens seger och avslut mot Kyoji Horiguchi.

Bellator MMAs P4P-lista (män)

1. A.J. McKee
2. Vadim Nemkov +1
2. Patricio Pitbull
4. Gegard Mousasi
5. Yaroslav Amosov
6. Sergio Pettis +2
7. Corey Anderson (16-5) -1
8. Ryan Bader (28-7) -1
9. Michael Page (20-1)
10. Valentin Moldavsky (11-1)

Ur svensögon ägde en noterbar förändring rum i divisionen för welterviktare. Kyle Crutchmer övertog Oliver Enkamps tiondeplacering. Det innebär att endast en svensk är rankad i organisationen numera. Karl Albrektsson befinner sig fortsatt på en sjundeplacering, sett till viktklassen för lätt tungvikt.

Noterbart är också att Olivia Parker är rankad som nia i viktklassen för kvinnlig fjädervikt, trots att hon inte har tagit hem en seger i organisationen. Detta är en konsekvens av att endast elva kvinnliga fjäderviktare är under kontrakt med organisationen i nuläget.

Läsaren kan ta del av Bellator MMAs fullständiga ranking här.

Föregående artikel

Neil Magny till Khamzat Chimaev: Det är skitsnack att du inte kan få tag på en motståndare

Nästa artikel

Jake Paul vs. Tyron Woodley 2: Matchkort, Svenska Tider och Stream

Skriven av

Alexander Clausson

Relaterade Artiklar

Sök