“”

UFC Ryssland klar – besöker Moskva i höst

khabib-nurmagomedov-glad

Den första UFC-galan i Ryssland någonsin är inbokad att äga rum i september detta år. RT rapporterar att en av de största arenorna i Moskva redan har blivit bokad för både den 14:e och 15:e september.

Personal vid Moscow’s Olympiyskiy Stadium bekräftade för den ryska nyhetsbyrån RT att en UFC-gala har bokats in för datumen. Arenan fyller 35 000 åskådare.

UFC har ännu inte bekräftat nyheten men att en rysk gala kan komma att äga rum  har tidigare nämnts av UFC:s VD Dana White vid en presskonferens för UFC 205 i november 2016.

Rysslands mest populära fighter, UFC-lättviktaren Khabib Nurmagomedov, har länge ryktats vara affischnamnet för den föreslagna galan i Moskva. Tidigare under veckan lovade även Nurmagomedov att ”stora nyheter” snart skulle annonseras.
Khabib - Big News

Möjligheten att UFC skulle anordna en rysk gala fick även än mer bränsle när UFC-ikonen Conor McGregor under föregående sommar skall ha frågat Dana White om han kunde boka in en match med honom och Nurmagomedov i Ryssland. Dana White uttryckte sig som följande i juni 2017 vilket rapporterades av Independent.uk:

You know what Conor told me? He said, ‘I want Khabib in Russia,’

Det återstår om även en match mellan Conor McGregor och Khabib Nurmagomedov kommer att annonseras.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • Styrbjörn

  Undrar om Putin kommer närvara. Har för mig han tittade på flera av Fedors matcher.

  • jonzyjonzy

   Putin närvarade under läggmatchen mot Maldonado – tillika när den ryska kommentatorn frustrerat och repetetivt utropade: ”I don’t know why Maldonado doesn’t fight back?”.

   • Styrbjörn

    Den matchen var lite intressant faktiskt. Vet inte riktigt hur jag valde att se på den.

    Vore lite kul att se Putin sitta och titta med Fedor. Putin är frän.

    • jonzyjonzy

     Ja, Putin är frän på att rensa ut (döda) alla politiska motståndare att fuska inom idrott och spela allanballan i Ukraina.

     Det är för övrigt en myt att Ryssland inte skulle kunna föra sig utan envåldshärskare, eller kommunism.

     • jonzyjonzy

      Inte oävet kommer mitt inlägg om Ryssland dra till sig Rysslandstroll.

     • Donnart

      Skulle Iliad vara ett Rysstroll? Herregud…

     • Iliad

      Skönt att det finns andra som tänker utanför ramarna. Uppskattar också den välskrivna texten och andan av objektivitet som genomsyrar den. Förvänta dig inget svar dock, annat än att du är ett troll, ignorant, kommunist eller allmänt dum i huvudet.
      Fortsätt höja nivån, Donnart. Till slut måste folk argumentera istället för att kasta bajs och undvika frågeställningar de själva bjuder upp till.

      Trevlig helg!

     • Styrbjörn

      Vilken jävla diskussion jag fick till med min lilla oskyldiga kommentar =)

     • jonzyjonzy

      Har stött på Rysstroll tidigare. Då var jag inte förberedd, men nu förväntade jag mig att de skulle dyka upp.

      Och de dök upp. Kan du gissa deras nicks?

      Putin dödar ff sina politiska motståndare och gör sig ff till världens rikaste man.

      Vi hörs, Styrbjörn!

   • Bongo

    Maldonado förkortade Fedors förväntade livslängd med minst 10 år, slog nästan ihjäl han i första ronden, hur kan det ha varit läggmatch? :O

    • jonzyjonzy

     Det var min uppfattning. Mot slutet hade Maldonado många möjlighet med uppercuts, eller bara samla poäng. Han boxade ut Emelianenko.

  • BKaRussel

   Coolt om han dyker upp, goda chanser om det är tillräckligt med ryssar på kortet, även om Khabib ju är ”separatist”. dvs.ersonligen hoppas jag på ”the big four”: Putin, Seagal, van Damme och Trump vid oktagonen.

   • Styrbjörn

    I en battle royale?

 • the_immortal

  Äntligen.

  Khabib vs. Ferguson i april/maj och vinnaren möter Conor.

  Om Khabib vinner så tar han ledigt och firar ramadan sen möter han Conor i Moskva. Förlorar han mot Ferguson kan han ändå gå match i Moskva fast mot någon annan. Typ mot Kevin Lee, Eddie Alvarez, Dustin Poirier.

  • The Red King

   Vinnaren av Khabib vs Ferguson är lättviktsmästare.
   Conny är inte en mästare tills han har försvarat bältet.

   • DonaldNorman

    Jo jag tror att man blir mästare när man vinner mot en dåvarande mästare. Är inte säker iof men går säkert att googla

 • CalleCarlos

  Nu känns det, för mig i alla fall, rätt tydligt att UFC kommer att välja att matcha Ferguson mot Khabib med förhoppningen om att Khabib vinner.

  Jag undrar bara hur Ferguson ställer sig till detta? Då han har rätten att få möta Conor i och med sitt interimbälte, men kommer istället att hanteras som om han vore boskap och skickas iväg på vad UFC hoppas på är slakt. Om han motsätter sig matchen mot Khabib kommer han säkerligen bli av med interimtiteln illa kvickt, hur sjukt det än låter.

  UFC gör allt för att på något sätt legitimera sin urusla hantering av lättviktsdivisionen och framförallt situationen Conor McGregor.

  • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

   Tony kommer aldrig att säga emot en fight mot Khabib. Han kommer ta den för mindre betalt tom om det skulle behövas. Allt för att få fighten mot Conor och för att han är så självsäker på att han kommer demolera Khabib och därav ta bort all tvivel kring vem som är värdig Conor fighten.

   • CalleCarlos

    Jag är inte lika säker. Tony verkar vara en person som talar om vad han tycker och är det så att UFC väljer att behandla honom så illa så borde han rimligtvis reagera därefter. Att bli behandlad som en bonde på ett schackbräde när man är interimmästare är inte rättvist.

    Nu kan det lika gärna vara så att jag har helt fel och att ett unification är på gång, men i och med att Ryssland nu annonserats känns det allt längre bort att Conor skulle få för sig att komma tillbaka för att möta Tony nu.

    Jag bryr mig inte om vem som är värdig Conor. Det enda jag ser framför mig är hur Conor sakta men tar bort dem få delar av sportorganisation som finns kvar av UFC. Och det är tröttsamt.

    • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

     Time Will Tell. Jag tror det blir Tony vs Khabib och vinnaren får möta Conor i Ryssland oavsett.

     • Donnart

      Känns rimligt. Vore faktiskt episkt med Khabib mot Conor i Ryssland. Lite Rocky 4. :)

     • Erik

      …förutom att det är ryssen som är the good guy ;-)

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Jaja men Ivan Drago (Khabib) faller i första.

 • Guldmamman

  Conor mot Tony i vår. Vinnaren möter Khabib i Ryssland — förutsatt att Khabib spöar Alvarez.

  • Voyeur

   Det scenario jag hoppas på i alla fall.

  • John

   Tror inte Conor går match i vår. Tidigast efter sommaren

 • SgtLowlife

  Conor vs Khabib i ryssland om bältet, Ferguson får möta vinnaren.
  Inte mitt önskescenario men så tror jag det blir, matchen mellan Conor och Khabib kommer hypas som den största någonsin och UFC hoppas på nytt PPV rekord.

 • Holythe83

  så blir alvarez vs khabib i vår… macgregor vs tony i vår/sommar och ett möte mellan khabib å vinnaren av titelfighten i spetember…

  • John

   Khabib Tony menar du alltså :-)

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Khabib måste börja leverera på riktigt nu. Antingen så måste han möta Tony nu i mars eller april eller så måste han möta Eddie/Porier om Tony bokas mot Conor. Om Khabib kan vinna sin fight då har han chansen att bli mainevent i Ryssland mot självaste kungen Conor. Det här är varför UFC aldrig borde göra Tony vs Lee en fight om interimbältet. Kolla nu har Khabib bara en vinst mindre i UFC än Tony men är totalt 25-0 och han mötte en högrerankad motståndare än Tony i deras respektive sista fighter. Så sett till ranking då har Khabibs fight mot Barbosa mer rätt till att vara om interimbältet än Tonys fight mot Lee. Även fast Lee är bättre än Barbosa och förmodligen hade demolerat Barbosa i en eventuell fight dom två emellan. Men sett till ranking så hade Khabibs fight mot Barbosa haft mer rätt till ett interimbälte än vad Tonys fight hade mot Lee.

  Sen på allt detta så mötte Tony en sjuk Lee som var långt ifrån sin topp. Så egentligen så är Tony inte värdig en fight mot Conor baserat på detta och det är inte Khabib heller baserat på hans inaktivitet och missade vikter. Därför så är det enda rätta att låta Tony vs Khabib bli av och vinnaren möter Conor i Ryssland. OM ett stort OM Khabib med sin 5% chans lyckas vinna över Tony då kan Khabib vs Conor i Ryssland bli det största som har hänt i mma världen. Men om det blir Tony i Ryssland då gör det inte så jätte mycket för man kan boka in Khabib där också som Co-mainevent mot någon topp rankad motståndare och Conor har väldigt många följare i Ryssland ändå. Sen kan ju Conors vän Artem bli inbokad i Ryssland han också bara för sakens skull.

  Nu om inte UFC klantat sig med att göra Tony vs Lee en fight om interimbältet då kunde man from idag tills september hypat upp en titelfight med Conor vs Khabib. Men men det är lätt att säga med facit i hand. Tony kommer iaf förstöra festen om han får möta Khabib innan. Alvarez kan förstöra festen. Det enda som kan rädda festen är om Khabib lyckas vinna över Alvarez och om Tony får sin fight mot Conor och sedan knockas innan rond 2 är slut vilket kommer hända. Så Conor kan bli den som räddar Khabib from a ass whoping av Tony, men då måste Khabib göra jobbet mot Eddie vilket jag tvekar på om han kommer kunna göra. Men om Khabib klarar av Eddie då kan vi se fram emot en fest i Ryssland som jag kanske åker till tom.

  • jari edvardson

   jaha och ????

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Precis

  • Guldmamman

   Med tanke på vad Conor uträttat räcker det att en motståndare möter några fighters utanför topp tio och sedan sänker Dustin Poirier eller motsvarande och har en stor fan base för att möta Conor. Om Conor duckar eller fejkar skada/förlossning/foglossning eller gud vet vad så kan denne fighter alltid möta Ferguson utan camp för att det ska vars värdigt en fight mot Conor. Så enkelt är det med den saken.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Fattar inte din poäng. Vad vill du ha sagt lilla gubben?

    • Guldmamman

     Härskartekniker klär dig inte. Att Conors väg till en titelfight stavas popularitet är dagens sanning. Det krävs bara hype, ett par kortväxta strykpojkar och en osnuten rookie samt en seger mot en topp tio-rankad för att förtjäna en titelfight mot honom. Meriter och segrerrader mot topprankade är ovidkommande; vilket är skälet till att Khabib och Ferguson fortfarande väntar. Hype räcker.

     Du gnäller över Lee men hans väg till interimtitelfighten mot Ferguson var faktiskt av högre svårighetsgrad än Conors väg till fighten mot Mendes.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Conor vann över Porier som idag är högre rankad än Lee i LW, Conor van över Max som idag är dominant champ i 145, Conor vann över Mendez som va på doping och rankad nr 2 då och sedan vann Conor över the P4P king at that time på rekord tid som förmodligen aldrig kommer slås i en titelfight. Det här är hans väg till superfight. Genom att totalt rensa sin division.

     • Guldmamman

      Fotboll Mer Än Sport: Jag ser ingen invändning mot mitt påstående. Hype räcker. Att skryta med vad andra åstadkommit efteråt är något som medelmåttor likt Duffy kan ägna sig åt.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Befogad hype lilla gubben

     • Guldmamman

      ”Befogad” är en efterhandskonstruktion. Du invänder därmed inte mot att vilken hajpad fighter som helst får titelfight förrän du sett resultatet i den. Ett pinsamt resonemang även om du inte verkar kunna bättre.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Befogad hype pga hur han presterat i octagonen lilla gumman

     • Guldmamman

      Försök igen. Nästa gång kanske du faktiskt får till ett resonemang med substans. För en sak kan vi enas om: – att stringent är du inte.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Om du inte vill förstå kan jag inte hjälpa dig

     • Guldmamman

      Nej, din hjälp förutsätter andras välvilliga inställning till din oförmåga. Det är som att låta ett gäng bokstavsbarn kratta löv i ens trädgård för att de ska ha något att göra.

 • Kimura guest

  Propaganda?

  Allt är bara lögn och skitsnack från utländska agenter?

  Human Rights Watch, Amnesty International, Reportrar utan gränser, m.fl. publicerar rapporter som visar på allvarliga juridiska och fysiska övergrepp, korruption, maktmissbruk, förföljelse av oppositionella, mm.

  Ljuger dessa organisationer?

  Är de också bara ute efter att skada Ryssland?

  Vänligen upplys oss.

  • Iliad

   Snälla, visa bevis för dina påståenden. Amnesty, HRW, JUG ÄR styrd media, ingen av dessa är oberoende. Alla dessa är beroende och styrda och säger precis de blir tillsagda.

   Vart är bevisen för att Ryssland dopade sig? Enda motiveringen var ”vi har hittat bevis på att Ryssland har gjort si och så och kommer inte tillåta att de tävlar i OS.”
   Detta, som ett exempel, är ett oerhört stort beslut som fått enorm spridning och uppmärksamhet i Ryssland. Men inga bevis har släppts. Man bara påstår, pumpar ut propaganda i media sen är det klart. Sjukt märkligt, särskilt när Ryssland har efterfrågat dessa bevis ett 50-tal gånger utan respons.

   Men att du nämner dessa tre organisationer som något man ska ta som en absolut sanning är skrattretande. Antar att Aftonbladet och övrig oseriös media är en stor del av din världsbild? Ber om ursäkt om jag har fel.

   Trevlig helg!

   • jari edvardson

    ja om du kan bevisa motsatsen….
    iliad är grekisk ,troja ,sagor och mytologi

   • Kimura guest

    Du menar alltså att Amnesty, HRW och RUG är medier?

    Och att de är köpta av någon – CIA antar jag… Intressant.
    - Är du full, trollar du eller är du 11 år?

    Du skulle inte känna igen ett bevis om det föll ner från himlen och träffade dig i skallen.

    Ja, vad ska man säga; flat earth-supporters är för roliga. Men man ska inte försöka resonera med dom.

    Nä, jag bara skämtar med dig.
    Du får givetvis ha dina åsikter. Det är fördelen med att leva i en liberal demokrati som inte styrs av en korrumperad semidiktator.

    • Iliad

     Att du ens kallar Sverige för demokrati är skrattretande minst sagt. Vi har parlamentarism i Sverige vet du, vilket indirekt motverkar demokrati.

     Tycker dessutom du går alldeles för långt med ditt löjliga ”flat earth”, något du gör då du inte kommer med några bevis, varken citat eller källor, trollar och kallar Sverige demokrati och får liberalism att framstå som något bra när flera av de stora tänkarna i historien har ifrågasatt den då den anses vara destruktiv och kontraproduktiv – perfekt för kapitalism men en grogrund för elände.

     Nåväl, du kan fortsätta vara nedlåtande. Folk med ett uns av intelligens ser nog ganska fort hur det ligger till. Bäst du snabbar dig bort till resten av flocken med får så du inte står där ensam och faktiskt måste lära dig, utvecklas, stå för något eller ta ansvar. Nån dag kommer verkligheten att komma ikapp.

     Trevlig helg!

     • Kimura guest

      Du är ett troll eller så hade du bara otur.

      Oavsett vilket – ha en fin helg Herr sanningssägare

     • Iliad

      Vilken nivå…

     • Kimura guest

      Du har en märklig föreställning om att du kan säga provocerande och direkt idiotiska saker men att folk inte ska reagera på skiten du skriver.

      Om du säger sån skit så får du vara redo på att du kanske inte kommer gilla svaren du får.

      Bli inte förvånad homie. Om det överraskar dig, lär dig då lägga band på din politiska sanningstourette.

     • Iliad

      VARFÖR tar du inte fram dessa bevis istället? Du hade kunnat göra det 100 gånger om? Det bör ju vara en enorm grej, så bevis lär finnas i överflöd? Säg inte att du inte pallar, för att argumentera så pilskt som du gör säger motsatsen. Sen kan du skippa din förminskande attityd. Inte ett piss du skrivit ger dig rätt, pondus eller vett att låta på det viset.

      Är det nå skit i vattnet som gör folk dumma nuförtiden?

     • Kimura guest

      Du låtsas ta the high road och klagar på sättet du bemöts på, snackar om förminskande attityd mm.

      Men i nästa mening kommer du med provocerande uttalanden och förolämpningar. Men skit samma.

      Lyssna nu, jag tänker inte upprepa mig. Lägg ner grabben. På riktigt.
      Jag pallar inte tjafsa om politik med dig. Du får tycka vad fan du vill. Men tyck det inte till mig. Jag gjorde ett misstag när jag kommenterade den ryska regimen till dig. Detta är inte rätt forum.

      Du sköter ditt och jag sköter mitt.

   • Nrober

    Bevisen för att Ryssland dopade sig systematiskt under flera olympiska spel med statligt stöd? Menar du att dessa bevis saknas?

    Märkligt…

    • Iliad

     Presentera dessa för mig. Tar väl 30 sek för dig med google?

  • Donnart

   Håller med Iliad. Hela svenska journalistkåren ser ryska troll och rysk propaganda mest överallt. Den propaganda jag själv, och ev. Iliad, sett är antirysk. Antiryska artiklar dräller det nämligen av överallt i kvällspressen och dagspressen. Vilka ”utländska agenter” pratar du om? Agenter är nog inte en yrkesgrupp som är kända för sina objektiva och opartiska bedömningar. Knappast journalister heller för den delen. Absolut, Putin är knappast en särskilt bra person men det finns fler världsledare som inte är särskilt bra. Mest ”förpackningen” och hur man marknadsför sig som skiljer…

   • jari edvardson

    det du skrev nu är tillåtet i sverige. du behöver inte oroa dig för sena besök eller åtal för förskingring eller skattebrott.
    eller hur kamrat DONART.

   • Kimura guest

    Sluta skriv till mig. Jag tänker inte diskutera politik med dig.

    Du har givetvis rätt till din åsikt, även om den är ”exotisk”. Men berätta inte för mig om dina fantasier så är du hygglig.

    Fredliga hälsningar från de antiryska agenternas samarbetsorganisation!

  • jonzyjonzy

   Du ser Kimura guest… ;)

   • Donnart

    Dags att sätta på foliehatten… :)

   • Kimura guest

    Donnart och Iliad ska vara glada att de är frifräsande tänkare i ett land som Sverige där man inte hamnar i finkan när man inte tycker som diktatorn föreskriver.

    • jonzyjonzy

     När jag skriver att Putin är en despot, dödar sina politiska motståndare, systematiskt fuskar inom idrott, hotar världsfreden genom annekteringen av Krim, krigar i Östra Ukraina, gör sig till världens rikaste man och att det är en myt att Ryssarna måste föra sig med diktator, eller kommunism, för att sammansättningen på folket kräver det. Skitsnack. Om någon tillät anstränga sig går det gott att demokratisera Ryssland.

     Ja, när jag kritiserar Ryssland dyker Illiad och Donnart upp och snurrar till det till den grad att kritiken, inte tillåts få fotfäste, försvinner i kaoset. Så jobbar professionella Ryska Troll. Nästa gång Trollen behöver rycka ut heter de någonting annat.

 • jari edvardson

  en samuraimaxim är…..gör aldrig det motståndaren förväntar sig,och tveka inte ,,utan gå bara framåt…

Fler Nyheter: