Nyheter

UFC Sacramento: Fyra matcher klara – tidigare mästarinnan återvänder

Av

Alexander Clausson

15/05/2019

Den 13 juli återvänder världens största MMA-organisation till Sacramento, USA.

Nicco Montano vs. Sara McMann

En av de som kommer gå match på galan är den tidigare mästarinnan i UFCs flugviksdivision, Nicco Montano (4-2-0). Hon återvänder för första gången sedan hon besegrade Roxanne Modafferi (23-15-0) via enhälligt domslut i december 2017. Matchen var den sista i den flugviktsturnering som arrangerades via The Ultimate FIghter (TUF) och på spel stod det första bältet i organisationens nystartade division.

I samband med att Montano skulle försvara sin titel under UFC 228 tvingades hon läggas in på sjukhus, till följd av komplikationer av viktnedgången. På grund av att hon inte vara kapabel att försvara sin titel blev hon också fråntagen bältet. Kort därefter fastnade hon i en av USADAs dopningkontroller och stängdes av i sex månader efter intag av kontaminerat tillskott. Från och med den här veckan har den tidigare titelhållaren avslutat sin avstängning. För motståndet den 13 juli står den olympiske silvermedaljören Sara McMann (11-5-0).

Cynthia Calvillo vs. Livia Renata Souza

Ett spännande möte i divisionen för stråvikt är också inplanerad. Det är den tidigare Team Alpha MMA-medlemmen Cynthia Calvillo (8-1) som kommer möta en av Invicta FCs före detta mästarinnor – Livia Renata Souza (13-1). Calvillo har i nulägget ett matchfacit på 5-1 i organisationen och Souza är ute efter sin tredje raka vinst i UFC.

Ryan Hall (7-1) vs. Darren “The Damage” Elkins (24-7)

TUF-vinnaren Ryan Hall (7-1) återvänder till den stora scenen en fjärde gång för att ta sig an Team Alpha MMA-anknutna Darren “The Damage” Elkins. Hall skrev nyligen ett nytt kontrakt med UFC och kommer senast från en imponerande vinst över BJ Penn (16-14-2). Hall blev den första MMA-fightern någonsin att vinna över Hall of Fame-medlemmen via submission (Heel hook i den första ronden)

Benito Lopez (9-1) vs. Martin Day (9-3)

Den fjärde matchen som annonserades under dagen är ett, på pappret, spännande möte mellan bantamviktarna Benito Lopez (9-1) and Martin Day (9-3). Lopez vann sin plats i UFC genom sitt deltagande i Dana White Tuesday Night Contender Series under 2017 års säsong. Han har i nuläget ett matchfacit på 1-1 i organisationen.

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök