UFC signar före detta Bellator kommentator till sitt sändningsteam

Jimmy Smith

För inte så länge sedan kunde det rapporteras om att den före detta domaren John McCarthy hade signats som kommentator åt Bellator, detta efter att den före detta fightern Jimmy Smith lämnat som kommentator för Bellator. Nu är det bekräftat att Smith numera kommer att jobba åt UFC under deras TV-sändningar. Smith förväntas göra sin debut på UFC 220, dock inte som kommentator utan som panelmedlem i Fox Sports 1s studio. I nuläget är det okänt om Smith i framtiden kommer att ta del av kommentatorsteamet vid buren.

 

UFC 220 kommer att gå av stapeln den 20:e januari på TD Garden i Boston, USA.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • TheVobb

  Stor miss av Bellator att låta honom gå, jag säger som Joe Rogan – ”You f*cked up Bellator, You f*cked up!”

 • Kimura guest

  Bra tillskott för UFC som får en bra kommentator. Grattis till oss fans!

 • Chingate Wey

  Har bara hört honom kommentera fight några få ggr men har är bra och verkar kunnig ochså. UFC är smarta som snor konkurrentens bästa kommentator.

 • Styrbjörn

  Tänker alltid på den där serien som finns på youtube där han och en till snubbe åker runtom i världen och prövar olika kampsporter.

  • Eric

   Fight Quest har jag för mig den hette. Tyckte den var skitbra när den kom, såhär i efterhand är den rätt cringig och man inser att Jimmy inte var så jättebra :p iaf inte som striker. Mycket bättre än snubben han hade programmet med dock.

   • Styrbjörn

    Hahaha exakt! Även vissa kampsporter var ju rentav tramsiga, typ hapkido när de höll på och hoppade runt. Krav Maga tyckte jag var lite fräsigt dock. Men det är ju mer en självförsvarsteknik än en kampsport, likt Systema.

    • Eric

     Systema är lika mycket trams som Aikido dock om du frågar mig! Krav Maga är inte långt efter, men har iaf lite verklighetsförankring ;)

     • Styrbjörn

      Systema är skumt om man kollar på videos hit och dit men Krav Maga används av israeliska militären. Rent spontant känns det inte som att de skulle lära ut trams till soldaterna?

      Jag kan förstå att man är skeptisk som tränad kampsportare och man ser en självförsvarsteknik som är anpassad för verkliga situationer och inte en tränad motståndare. Men att jämföra det med aikido känns lite orättvist.

     • Eric

      Fast har du sett vad de lär ut till poliser etc? Det är långt ifrån vettigt många gånger! Krav Maga kan säkert vara bra beroende på vem som lär ut och vilken situation man hamnar i. Men det man såg i t ex Fight Quest och de jag tränat med som har bakgrund i Krav Maga är allt annat än imponerande. Måhända att de är bra i vissa situationer, men jag vet inte vad det skulle vara. Knivförsvar är ofta strunt, kanske försvar mot flera personer samtidigt? För de kan inte slå, inte sparka, inte brottas. Då tränar jag hellre MMA och sen lägger in slag mot strupe och skrev som bonus, voila, krav maga med bra teknik ;)

      Både Aikido och Systema handlar mycket om att utnyttja motståndarens kraft emot dom och det har gått till den grad att det bara blivit på låtsas. Systema kanske finns vettiga skolor för fortfarande, men även där har jag aldrig sett någon. Har några vänner som kör det på olika ställen, sakerna de visar är som något ur en dålig film.

     • Styrbjörn

      Du kan ha rätt, youtubevideos är ju bara trams för det mesta också. Har en bekant som kör systema i en annan stad. Enligt honom själv har han blivit påhoppad ett par gånger och då ska det ha räddat honom. Jag känner honom inte tillräckligt bra för att säga varken bu eller bä. Jag tror att en självförsvarsteknik skiljer sig från en kampsport då den baseras på verkliga situationer och otränade motståndare. Men frågan är ändå om en kampsport inte gör dig mer säker. Samtidigt kan jag inte undra om vad du uppfattar som dåligt kanske är något som en vanlig allanballan ute på stan inte skulle kunna hantera. I och med att du är en erfaren kampsportare, tror du inte att du också har en ”arbetsskada” så att säga? Där du inte riktigt kan tänka dig in i perspektivet av en otränad?

      På vilket sätt tror du knivförsvar är strunt då?

     • Eric

      Ja det kan säkert vara bättre än inget och funka mot en del helt otränade. Mycket kanske för de blir ”rädda” när de märker att personen trots allt har någon tanke med vad de gör och tränat något.
      Problemet med många ”självförsvars”-inriktade är att det inte är rimligt att använda mot någon som t ex är större och starkare. Vissa saker funkar så klart, attackera skrevet och sånt. Men ofta är det väldigt orealistiska saker man lär ut och folk går på några pass och sen ska de kunna försvara sig. Ger ofta en falsk trygghet som kan göra det farligare snarare än tryggare för dom. Jag tror att enda sättet att bli bra på att försvara sig är att träna massvis på att faktiskt ”slåss”. Men visst kan jag ha viss yrkesskada, jag är dock inte sån som dissar en annan kampsport bara för det är en annan än min.

      Det är ofta strunt för det blir helt orealistiska scenarion. Många förstår inte hur snabbt man blir huggen många gånger. De tränar mot rörelser som en person med kniv aldrig skulle göra, i en hastighet de aldrig skulle göra det. Om en person hugger likt en mördare i skräckfilmer så visst, då kan man kanske blocka en kniv. Men de flesta sticker den rakt ut och rakt tillbaka, och de gör det flera gånger och rör sig framåt. Det är praktiskt taget omöjligt att klara sig mot någon med kniv utan att bli stucken om de verkligen vill sticka dig. Så även där ger många av kurserna en falsk trygghet.
      Enda försvaret mot kniv bör vara ”spring”. Kniv vinner över pistol i korta distanser med. Pistol är lättare att skydda sig mot.

      Många som lär ut sånt här gör det bara för pengarna. Så fort jag ser ”självförsvar” blir jag skeptisk. Ofta riktar de sig mot kvinnor med, för där finns det ofta stort intresse. Men det de faktiskt lär sig skulle inte stoppa en angripare, ofta bara göra det värre. BJJ / SW tycker jag är bra, men det förutsätter att man faktiskt tränar flera dagar i veckan några år innan man är redo att försvara sig mot någon som är mycket större och starkare. Inte tre pass på en vecka och sen är man klar och kan det man ska behöva kunna, som många instruktörer påstår.

  • jari edvardson

   han missade holmgångarna på logdanskvällarna…

 • AndreiArlovski The Chin Of God

  Rolig värvning! Du gjorde ett misstag Coker!

 • Eric

  ”Ni får Goldie om vi får Smith”.

  • Holythe83

   och big john på köpet!

   • Eric

    Han tillhörde aldrig UFC dock!

    • Holythe83

     det har du rätt i, men vad han var dock var en domare som alltid dömde dom största fighterna i UFC. så även om han inte var anställd av dom och inte jobbade specifikt för UFC så var det ändå en profil för sporten och för UFC som försvann.

     • Eric

      Jo, men han dömde de största matcherna i Bellator, WSoF och de flesta andra organisationer med :)

     • Holythe83

      jupp och som domare å profil lär han nog vara saknad även för dom organisationerna.

 • Curt Johnson

  Men det är bra, han är duktig! Smith och Rogan är lika i hur dom talar och för sig, Bill & Bull..

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Har ingen vidare koll men det här känns lite löjligt. Ska dock bli intressant att se vad han kan bidra med.

 • Rolfsmed

  Kämpa särskrivning

Fler Nyheter: