18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

UFC signar Jack Hermanssons klubbkamrat Kenneth Bergh

Av

Markus Thylin

08/04/2019

I kölvattnet efter UFC on ESPN 2 och Jack Hermanssons starka prestation så signar UFC Kenneth Bergh (6-0), Hermanssons klubbkamrat på Frontline Academy i Oslo.

MMA har varit på tapeten i vårt avlånga land relativt länge, men i vårt grannland Norge så har det inte riktigt sett likadant ut.

Det är fortfarande inte möjligt att gå mma-matcher med fullkontakts regler i Norge men det stoppar inte folk från att träna MMA, något vi onekligen uppmärksammat i Jack Hermansson. I en intervju med den norska tidningen VG så berättar Kenneth mer om sin debut i organisationen.

Jag har väntat länge och när det äntligen löser sig så är det befriande. Det allra bästa är att jag är ”under ett tak”. Där jag kan möta de bästa av de bästa. Jag vill gå matcher ofta.


Bergh är för närvarande obesegrad som proffs men har inte gått match sedan 2017, något som kanske höjer en del ögonbryn. Detta oroar dock inte Bergh sig för.

Ja, men för mig så betyder det att de ser det som jag redan vet, att jag hör hemma med de bästa i världen.

Bergh, som tävlar i lätt tungvikt, debuterar i ”Dana Whites Contender Series”, något som kan liknas med en talangjakt. Det är dock inte ”vinna eller försvinna” för Bergh, som har skrivit på ett kontrakt som är gällande i två år. I sin första match så möter han Antonio Trocoli (11-4) från Brasilien.

Trocoli har ett starkt record, och han har gått i solida organisationer. Han är nästan två meter lång. Det gillar jag, jag vill ha bra motstånd.


Bergh har avslutat samtliga motståndare som han mött, nu senast på Cage Warriors 84 då han mötte Norman Paraisy. Vad tror ni om Berghs chanser i UFC?

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Jake Paul Paddy Pimblett
UFC-stjärnan vill möta Jake Paul
🥊 ”Vi gör det här för att få betalt”
Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia

Här kan du söka!

Search