UFC Stockholm 2013: Alexander Gustafsson och Gegard Mousasi en femrondare

Svenska MMA Förbundet får tillstånd att anordna huvudmatchen på UFC Stockholm 2013 mellan Alexander Gustafsson och Gegard Mousasi om fem ronder, det vill säga 25 minuter, vid tävlingen UFC Stockholm i Globen den 6 april. Det har Kampsportsdelegationen vid Länsstyrelsen i Örebro län fattat beslut om.

George Sallfeldt, ordförande i SMMAF, var väldigt nöjd över beslutet.

Att kunna arrangera en match i titellängd på hemmaplan är naturligtvis en stor sak för SMMAF. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta beslut inte innebär att den generella matchtiden för MMA-matcher ökar. Även i framtiden kommer 3-rondersmatcher vara normen för den professionella verksamheten.

Förbundet skriver i sin ansökan att matchen ska gå mellan två etablerade, erfarna och mycket meriterade MMA-utövare som är så kvalificerade att de närmar sig nivån för världsmästartitelmatcher.

Kampsportsdelegationen vid Länsstyrelsen i Örebro län är den myndighet som ger tillstånd till kampsportstävlingar i Sverige i enlighet med kampsportslagen. Länsstyrelsen utövar också tillsyn av de tävlingar som fått tillstånd. Delegationen skriver bland annat i sina skäl för beslutet:

Delegationen konstaterar att utövandet av MMA, i jämförelse med boxning, innehåller ett större antal moment, t ex clinch/brottning. Nu nämnda moment är t o m ett väsentligt inslag i utövandet, innebärande att det sammanlagda våldet mot huvudet generellt sett är betydligt mindre i MMA än i boxning.

Mot den bakgrunden och med beaktande av att det är fråga om två utövare som befinner sig på världsnivå, godkänner Kampsportsdelegationen en matchtid om 25 minuter. Beslutet var dock inte enhälligt. Delegationens medicinske expert, neurologläkaren Björn Lindvall vid Universitetssjukhuset i Örebro, är skiljaktig. Själva beslutet finns på Länsstyrelsens hemsida.

Registrera dig hos Unibet via Kimura.se och få 120% bonus

Gilla oss på facebook för snabba nyheter

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.
 • QQQQQQ

  YESSS !! Äntligen !!!! 5 ronder babayyyyyyyy

 • Christian

  Fan vad gött.

  • Christian

   Vem är det som citatet kommer från? Är det George och hur fick ni reda på detta? Via kontakt med Kimura eller pressmeddelande etc. Vill gärna få lite mer information i artikeln!

   • Christian

    Och när jag trycker på Skicka kommentar har du uppdaterat hela inlägget. Nevermind!

 • http://kimura.se Ove Sundberg

  Jäklar vad bra. Tror detta gynnar Alex.

 • http://www.irfa.se Linus

  Härlig matchträning för Alexander inför potentiell titelmatch!

 • Jacob

  JAJAMÄN!

 • Marsman

  Jag gråter inombords, jag hoppas Alex vinner denna och nästa, titel match friends arena, höra 50000 personer explodera när Alex entrar scenen till nationalsången, se Jon Jones känna trycket av publiken, ha upplevt rezas vändning i sista minuten i tredje ronden, sett Sirwan göra sin efterlängtade debut och Assan K.O sin motståndare i minut 1.

 • Marsman

  Är det ingen som förstår hur stort det är att Kampsportsdelegationen har godkänt 5 ronder, tänk på att det inte var enhälligt så minsta fuck up så e de bye bye

 • Jesper Gunnarson

Fler Nyheter: