UFC Sweden 5: Vilka ”nya” svenska fighters vill ni se på matchkortet?

UFC Sweden 5

Tidigare under söndagen meddelade FloCombat.com att UFC återvänder till Sverige under majmånad, något som även källor till Kimura.se bekräftar. Nu vill vi veta vilka svenska fighters ni skulle vilja se på matchkortet. Vi har delat upp frågan i två kategorier, dels de som är utan kontrakt och dels de fighters som redan har kontrakt med organisationen. Vi börjar med det förstnämnda kategorin.

Vilka svenska fighters vill ni göra debut eller comeback i UFC?

View Results

Loading ... Loading ...
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Kimura rekommenderar, Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.
 • Kladoo

  Oliver Enkamp ,Jonatan Westin , Bäckström och Bielkheden. Kanske även Sadibou Sy(gillade honom i filmen Intouchables från 2011).

 • Patrik

  Daniel Teymur, bröderna har grym thaiboxning!

 • Anta_Banta

  Aftonbladet och Expressen hoppas på Simon Sköld för då kan dom pumpa ut artiklar om Camilla Läckberg.

 • Cecils Folks

  så få som möjligt – vill ha kvalité

 • Eric

  Om frågan är ”vilka” och inte ”vilken” borde ni ha kryssrutor istället för radioknappar, så man kan välja flera.

  Jag vill tro på Oliver, men något i mig är lite skeptisk. Vet inte vad exakt. Sadibou Sy fick en del exponering iom sitt senaste avslut, det kan nog hjälpa honom rejält. Snöplig förlust i matchen innan dock. Gillar Guram, så hoppas han får chansen. Kadestam har jag väldigt svårt för, hans personlighet är rätt juvenil och hans fans på galor har en tendens att bete sig som riktiga idioter. Pannie får nog inte chansen om hon inte drar ihop två vinster eller så först. Bäckström och Ståhl tror jag tyvärr inte hör hemma i UFC, inte Papy eller Bielkheden heller. Westin, Slioa, Gonzalez och Guram får nog min röst, mest nyfiken på att se dom mot lite vassare motstånd. Amir känns inte heller orimlig. Kakai tror jag kan få chansen igen men behöver några vinster först. Två förluster i Bellator men mot bra motstånd, tyckte inte han kändes utklassad i någon av de matcherna.

  Många av våra fighters är jäkligt svåra att bedöma hur bra de egentligen är, för vi har tyvärr en tendens att matcha dom mot dåligt motstånd. IRFA och SFN speciellt, men även i SC.

  • Batman

   Bra analys och kommentarer!!

  • Styrbjörn

   Håller med fullständigt, röstade på Teymur eftersom man bara kunde välja 1

  • Holythe83

   e det bara jag som saknar hamza bougamza på den här listan?

   • Eric

    Har personligen inte speciellt höga förhoppningar om Hamza. Duktig thaiboxare men jag är skeptisk till övergången till MMA. Fortfarande väldigt tidigt att säga så klart, han har ju bara en match, men den snubben borde han avslutat fort inte gått till domslut mot. Det var visserligen en ny upplevelse så det kan hända att han ser mycket bättre ut i sin nästa match.

    Oavsett om han kommer bli bra på MMA tror jag han behöver några matcher till om UFC ska ge honom en chans!

  • Mud

   Oliver har fantastisk potential men vet inte om han är redo för UFC

  • Johan

   Hur tänker du angående Bäckström? Han känns betydligt närmare än Kakai t.ex om du frågar mig. Känns som han har betydligt mer potential överlag, då han egentligen bara gjort två dåliga matcher i hela sin karriär och imponerat rejält i många av de andra matcherna.

   • Eric

    Bäckström kanske kan höra hemma i UFC, har inte helt bestämt mig när det kommer till honom, han är mitt ”wildcard” ;) Vill se honom mot mer bra folk. Det är framförallt Tom, Lahat och Corga som jag tycker verkar bäst av hans motståndare. Han vann mot två av dem! Vinsten mot Tom var fin och Corga likaså, men den senare tycker jag inte man kan riktigt säga något om vem av dem som var bäst. Han landade första sparken han slängde typ och den avslutade matchen. Lite som Conor mot Aldo, det säger mig inget mer än att en person vann.

    Hans styrkor tror jag också är hans svagheter. Han är lång, han är avslappnad och han är kreativ. Men ibland lever han för mycket på längden så han slarvar med hakan och guarden. Ibland är han för avslappnad så han slarvar då med. Om folk som är kortare och starkare tar sig in under hans slag och kontrar tror jag det blir farligt på högre nivå. Och det kan faktiskt bli en nackdel med stort övertag i räckvidden. Dina armar har längre sträckor att färdas för att både träffa motståndaren men framförallt komma tillbaka till din haka. Många kortare fighters med hårda krokar och overhands älskar att möta långa motståndare. Mike Tyson i boxning och t ex Mike Zambidis i kickboxning (båda kallas Iron Mike dessutom) är bra exempel på folk som utnyttjar det bra. Jag vill vara lite längre än min motståndare. Då har jag fördel men vi försöker ändå inte spela helt olika spel. Om den ena absolut måste hålla distans och den andra absolut måste täcka mycket distans för att nå kan det bli svåra matcher om man inte lyckas stoppa den andra på vägen in. Kanske kan lite muskler och en viktklass högre hjälpa.
    Sen är det absolut inte så att hans längd visat sig vara ett stort problem för honom, men jag tror det kan bli värre mot bättre motstånd plus att han ger upp styrka för den fördelen.

    Han får hemskt gärna motbevisa mig och jag tror han är en av de som har störst chans att få prova turen i UFC igen då han radat upp ett gäng vinster sen sist och såg ut som han vann – fram till han förlorade – mot Wilkinson.

  • Slaggan

   Kakai har 3 raka förluster. Han kommer aldrig att få UFC kontrakt …om han inte typ vinner 6-8 matcher irad,vilket jag absolut inte tror han kommer göra tyvärr.

   • Eric

    Du kan ha rätt, men jag ser honom fortfarande som en fighter med potential. Ingen av hans förluster var dominanta och alla var mot väldigt kompetenta fighters. Ena anser nog de flesta t o m att han vann (mot Frankie Saenz) och de andra två matcherna såg han OK ut även om han började för segt mot Taimanglo.

    Han hade nog haft större chans att komma till UFC igen om han tagit matcher i mindre organisationer och radat upp lite vinster. Bellator har tufft motstånd så svårt att bygga långa winning streaks där. Plus att jag tror UFC är lite mer motvilliga att signa folk därifrån om de inte är väldigt stora namn som Eddie.

 • Nicklas

  Enkamp, Bielkheden, Bäckström, C Spång

 • Json

  Finns ju en anledning till att de inte är där. Men röstar på Westin & Spång

 • Abbe

  Carlos Prada!

 • Dykarn

  Vart fan är Daniel Teymur? Vilken generalmiss att inte ha med honom på listan!

 • Jonas Bergqvist

  Stackars stackars vår Moder Svea. Snart finns inga svenskar kvar.

 • Brocowich

  Kunde bara rösta på en så blev Amir Albazi.
  Jycken som har kontrakt hade varit skoj.

 • Cuddlebag

  På tok för få som vill se Sadibou Sy i UFC. I min mening den mest intressanta fightern på listan.

 • Lynx

  Helt klart Daniel ”Pitbull” Teymur. Har sett väldigt övertygande ut. Westin också då han behöver få möta bättre motstånd. Galet med tryck i den kroppen!

 • Slaggan

  Haha någon som verkligen vill att Guram Kutateladze ska vara etta på listan. Igår så fanns det ungefär 600 röster och då var Guram Kutateladze inte ens med i toppen. Idag så har rösterna uppe i nästan 1500 och så leder Guram Kutateladze från ingenstans XD haha. Någon går igenom så mycket kraft och energi för att byta Ip så många gånger och gå in på kimura för att rösta på Guram Kutateladze om och om igen tills han blir etta XD haha

  • Sisu

   Kanske nån som vill va I UFC, who can blame you

 • MZA

  Finnsingen som förtjänar det lika mycket som David Bjelkheden!

 • Jonathan

  Jonathan Westin har endast förlorat på knock och vunnit nästan alla matcher I första ronden. Han har bra attityd och jag tror han har störst potential I UFC

 • Tomander

  Herdem är intressant. Lite tidigt kanske?

 • Cuki Alvarez

  Go Zeb!!

 • Alexander

  Snälla människor, Daniel är överlägsen på den här listan, han har 6-0 och har aldrig gått ronderna ut! Va är de för fightern ni lyfter fram? Vill ni se en ufc gala eller vill ni kolla på en tråkig IRFA gala i solnahallen

 • disqus_SvenskMMA

  Sadibou Sy utan tvekan

Fler Kimura rekommenderar:

5

Söndagskrönikan: Slåss som en kvinna

Veckans söndagskrönika handlar dels om svårigheterna att som tjej slå sig fram i fightbusiness, men även om ljuspunkter i form av de möjligheter som kvinnliga fighters ges i mma:n

7

Söndagskrönikan: Aloha to the Max

Veckans söndagskrönika handlar om hur ett gäng fightande hawaiianer, med fjäderviktsmästaren Max Holloway i fronten, ivrigt försöker att locka UFC ända ut till ögruppen i Stilla Havet