980x240-ohmbet

UFC uttalar sig om Mark Hunt

Mark-Hunt-1025x640-PH

Mark Hunt var planerad att möta Marcin Tybura i Australien under UFC Fight Night 121 som galans huvudmatch. Hunt blev dock bortplockad från sin match då UFC uttryckt oro över Hunts hälsa. Hunt hade i tidigare uttalanden sagt att han börjat sluddra på orden och tappat minnet. Något UFC såg väldigt allvarligt på. Hunt reagerade starkt och riktade hård kritik mot UFCs VD, Dana White. Hunt sade följande om situationen.

I’m disappointed that I have been withdrawn from the fight, I have passed all medicals 2 days ago. And spent 100,000 on camp. The truth is the legal case I have filed has caused me to be withdrawn. The interview has been taken out of context and want to reassure all my fans, I slur my words only when I have a drink I’m fit and healthy, and would have understood if the UFC requested a medical to ensure my safety, however this is total bullshit f—k you Dana, you’ve always hated me you dog”

I spent hours the other day with the doctors I was cleared to fight the interview I did with players voice was misquoted I don’t slur my words and is a is a running joke between my wife and me my memory isn’t that great but who remembers shit they dont want to not good

Nu har UFC sagt sitt i ett uttalande där de är oroliga för Hunts hälsa.

Following a recent first-person article published by heavyweight Mark Hunt, the UFC has taken the precautionary steps of removing Hunt from a previously announced bout in Sydney, Australia. The health-related statements made by Hunt in the article represent the first time UFC was made aware of these claims. Athlete health and safety is of the utmost importance to the organisation and it would never knowingly schedule an athlete complaining of health issues for a fight. The organisation will require that Hunt undergo further testing and evaluations prior to competing in any future UFC bout.

Hunt gick sin senaste match mot Derrick Lewis. En match Hunt vann genom teknisk knockout i rond fyra.
Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Vem har rätt och vem har fel? Kanske Mark Hunt snackade för mycket och blev straffad för det.

 • jonzyjonzy

  UFC agerar riktigt. UFC visar inga känslor, de står Hunt för, men sätter säkerheten först. Personligen tycker jag Mr Hunt borde söka sig en annan karriär innan det är alltför sent, för sitt eget bästa. Är däremot inte helt säker på att han har den självbevarelsedriften.

  • Styrbjörn

   Frågan är vad han kan ha för annan sorts karriär? Han är ju en fighter men mer än så har jag svårt att se honom som.

   • jonzyjonzy

    Ah, shit va svårt Styrbjörn, men vi har ju sett pensionerade fighters göra karriär som ståuppkomiker.

    Misstänker Hunt är den starkaste, men inte vassaste kniven i lådan. Han kunde söka sig till Sverige och kvittera ut bidrag (33.000/mån) för resten av sitt liv.

    • Styrbjörn

     Jag skulle kunna se Hunt som IT-support i telefon.

     • jonzyjonzy

      Ha, erehh, va, öööh?

  • Eric

   Jag tycker absolut att han borde hitta ny karriär, men samtidigt tror jag inte någonstans detta handlar om att UFC är måna om hans hälsa med tanke på hur de hetsat fighters att tävla när de varit sjuka och skadade förr. Tror helt klart det handlar om hans stämning och kritik mot UFC.

   • Styrbjörn

    Fast det är ju inte direkt som att han inte har gått match sedan stämningen och kritiken, du tror verkligen det är där skon klämmer? Troligare att det är det som Pancho Villa var inne på tidigare att de öppnar upp sig för juridiska konsekvenser om de medvetet låter någon gå match när de har det hälsotillståndet som Hunt har.

    Hunt har väl mött både Overeem och Lewis efter stämningen om jag inte minns fel. Minst 1 match har han gått efteråt i alla fall. Och UFC sa ingenting om det då. Vad jag vet så har inget märkvärdigt hänt med stämningen heller så det är inte som att det har triggats av någon händelse med stämningen heller.

    • Eric

     Förvisso, men jag tror ändå det är där skon klämmer. Innan har de inte haft någon legitim anledning att inte tillåta honom att tävla och att inte ge honom matcher skulle vara kontraktsbrott. Nu har de något att luta sig mot juridiskt. Ser inte att de skulle få juridiska konsekvenser efter det uttalandet om flera läkare har godkänt honom, det är på dom ansvaret bör ligga isf, inte UFC. UFC har aldrig känts som ett företag som bryr sig nämnvärt om fighters hälsa eller välmående, de vill ha pengar och de (Dana) är som långsinta små barn.

  • JP

   Ha ha du kan inte tro på att UFC bryr sig det minsta om sina utövares hälsa.. Om de brydde om det skulle hälften av tungviktarna bli behandlade på samma sätt….Arlovski, dos Santos, Reem etc. Alla har motoriska störningar och sluddrar betänkligt.. Säger bara BJ, Nightmare Sanchez, Edgar….alla visar tydliga tecken på att fått en smäll för mkt mot huvudet. UFC är förbannade på att Hunt driver sin stämning mot bolaget och såg en enkel väg att straffa Hunt.
   Tror jag i alla fall..

   • jonzyjonzy

    Man bör, eller måste omfamna konsekvenserna att en olycka kunde inträffa, liksom UFCs egna säkerhetsföreskrifter och ja, att dra bort honom från main event kanske faktiskt var en ”lätt” lavett (med handske) i Hunts ansikte.

    Men kontemplera Mark Hunts egna ord: “I’ve still got my senses about me and I know what’s right and wrong,
    which is the main thing. Sometimes I don’t sleep well. You can hear me
    starting to stutter and slur my words. My memory is not that good
    anymore. I’ll forget something I did yesterday but I can remember the
    sh*t I did years and years ago.”

  • Mikael Johansson

   sry men wtf jonzy din dumma idiot fan att man kan vara så lättlurad och hjärntvättad. pallar inte!! Jag kan bara inte fatta hur en person som gillar mma kan gå på UFC sida istället för en riktig fighter. Det är ORIMLIGT! som kirsti säger

   • jonzyjonzy

    Ja Michael Johansson, who ever you are? Du kommenterar inte särskilt nyanserat och framförallt inte sakligt. Fyllt med känslor.

    Moron, who?

    • Mikael Johansson

     Ja ok du har rätt, för mycket känslor. Men det ända Mark Hunt sa typ var ju att hans minne inte är lika bra längre och det är priset man får ta som en fighter, ett argument han använder mot UFC i sin stämning, och det använder nu UFC emot honom. Jag är arg på UFC och att ej få se mark hunt i nästa match för att jag är ett stort fan av honom. sry
     =)

     • jonzyjonzy

      Jag är också en stoort fan av Hunt, men tror i fallet att UFC använder sig av sin förmåga att manipulera att enkelt tillrättavisa Hunt, men samtidigt tycker jag att säkerhetsföreskrifterna inte är dåliga. Uppenbart är Hunt skadad genom år av smällar mot huvudet. (Se inlägg till JP ovan.)

      Vidare är Hunt en riktig gaphals och skjuter från höften åt alla håll.

 • Pancho Villa

  Cain Velasquez blev bortplockad från en planerad fight efter att ha varit lite för ärlig i media angående sina hälsoproblem. Således är det inte första gången det inträffar.
  - Caine har nog aldrig sagt ett ont ord om ufc så att det skulle ha varit någon form av bestraffning vore otroligt långsökt.

  Risken att bli stämda på stora pengar inverkar givetvis på ufc’s beslut. Så det är nog inte enbart av omtanke om fighters hälsa.

 • Viktor Drevenlid

  Ja för de brydde sig jättemycket om Antonio Bigfoot Silva när han blev knockad gång på gång och fick nya matcher hela tiden.. Tror detta är bullshit och UFC som är försöker förstöra för Hunt.

Fler Nyheter: