980x240-ohmbet

UFC utvecklar ett realtidsstatistik system för livesändningar

Dana White UFC 72

UFC tänker uppgradera sina livesändningar till nästa nivå med ett nytt sätt att samla in statistik från matcherna i realtid. Hur systemet kommer att utformas följer det format som Major League Baseball tillämpat.  UFC hoppas presentera den nya systemet inom 6 månader.

Vid Cannes Lions marketing-event denna helg så uppgav UFC:s VD Dana White och UFC-delägaren Ari Emanuel att systemet kommer att sättas igång ”inom en snar framtid”

Enligt två UFC-representanter, som uttalade sig via The New York Post, så kommer man att placera sensorer i handskar, shorts och även i arenorna så att man på så sätt kan samla in informationen i realtid som kommer användas i sändningarna.

Några exempel på statistiken kommer vara att räkna antalet slag från respektive fighter och att mäta hastigheten av enskilda slag. Siffrorna kommer att visas för tittarna samtidigt som reprisbilderna av matchsekvenser. Fox Sports rapporterar att White kommenterade systemet som följande vi marketing-eventet:

We’re working on a lot of stats. We want to see the best knock out — it’s perfect for social media

Systemet kommer även att innefatta liknande statistik som insamlats från respektive fighters träningar som UFC hoppas kunna använda som promotion-material i uppladdningarna inför kommande matcher. Dessa siffror kommer i så fall att publiceras i sociala medier. Ari Emmanel kommenterade detta till den samlade pressen som följande vid eventet:

We’re going to start creating videos from it that will be shareable with emojis,. We’re about six months away from that.

Det nya systemet kommer sannerligen göra sändningarna till en än mer rikare upplevelse.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Ric _Ohet

  Hoppas de utnyttjar detta på rätt sätt och inte bara i promotion-syfte, isåfall kan det bli cool. Men Ska de använda detta på samma sätt som deras rankingsystem, bara för att sälja mer kan de stoppa upp detta i……… i soptunnan – direkt!

  Time Will Tell

 • Richierichierich

  Spännande och futuristiskt. I like it. Som när Alex mötte Jones ändrades livestatistiken efter ett tag. Me no like.

  • TwoTouch

   kommer ihåg det o vart hysterisk

Fler Nyheter: