Nyheter

UFC Vegas 11: Donald Cerrone och Niko Price slutar oavgjord

Av

Anton

20/09/2020
Donald Cerrone vs Niko Price

Co-main matchen under UFC Vegas 11 denna lördagsnatten slutade oavgjort mellan Donald Cerrone och Niko Price i en welterviktskamp. Resultatet kom efter en god strid i buren, där ögonpetningar spelade en stor roll i resultatet.

Majority draw

Det blev en oavgjord tillställning mellan Donald ”Cowboy” Cerrone (36-16, 1 NC) och Niko ”The Hybrid” Price (15-4, 1 NC) under lördagsnattens UFC-gala! Med siffrorna 29-27, 28-28, 28-28 fick ingen av de två welterviktarna se sin hand höjd i oktagonen i co-main matchen under UFC Vegas 11! Cerrone, som kom in i matchen med fyra raka förluster i ryggen, fick inte uppleva en välbehövlig seger under lördagsnatten.

Matchen

Rond 1

Jason Herzog står som tredje man i buren under galans co-main match. De två welterviktarna möts i mitten av oktagonen, där Price är den som tar initiativet. Ett antal hårda slag från ”The Hybrid” tvingar Cerrone upp mot buren, där mer våld brukas mot den 37-årige veteranen. Varje slag som spark som skickas iväg från Price är med god kraft, och Cowboy visar inte mycket till en defensiv. Låsta i en klinch arbetar de båda med knäna, vilket leder till en kamp upp mot buren. Vid separationen skickar Cerrone iväg en huvudspark som delvis blockas av hans motståndare. Kort därefter petas Cowboy i ögat, och matchen pausas kort. När kampen återupptar, fortsätter Price att avancera med kraft i slagen. En hård Jabb från Price besvaras av en huvudspark från Cerrone, som ännu en gång blockeras väl av ”The Hybrid”. En andra ögonpetning från Price pausar matchen på nytt, och den här gången resulterar regelöverträdelsen i ett poängavdrag. Första ronden avslutas relativt händelselöst.

Rond 2

Rond två inleds med En benspark följd av en kort slagkombination från Price. Tempot har avtagit något, när de två welterviktarna står framför varandra och utväxlar slag. Sakta men säkert börjar Cerrone arbeta sig in i matchen, och blir mer offensiv ju längre ronden lider. Ett par fina kombinationer mot kroppen på Price följs upp av en spinning front kick som inte landar från Cowboy. Gång på gång roterar sig Cerrone ut från sin motståndares anfallsvinkel, och landar slag i rörelsen. En hård armbåge från Cowboy landar väl, dock tycks Price relativt oberörd. Andra ronden avslutas med en kroppsspark från Price.

Rond 3

De två klappar om varandra inför den tredje och sista ronden. Välviljan bryts dock snart upp av mer våld i oktagonen, där Price nu tar tag i taktpinnen när han driver framåt, Ett misslyckat nertagningsförsök från Cerrone stoppas lätt upp av Price. Cowboy har ännu inte anpassat sin defensiv utefter den slagrike kampen, då han saknar någon form av huvudrörelser i slagutväxlingarna. En tredje ögonpetning äger rum, denna gången på båda welterviktarna. De tar dock ingen tid att återhämta sig, då matchen snabbt drar igång igen. Cowboy slänger sig in på en nertagning, som leder till att han får rygg på sin stående motståndare. Efter en liten stund av den här bisarra föreställningen lyckas Price skaka sig av veteranen, och de två återvänder en stående kamp. Hårda slagutväxlingar äger rum i oktagonen, där Cerrone visar på en god kampvilja. Ronden som matchen avslutas med en rekorderlig ”slug fest” i mitten av oktagonen.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök