Nyheter

UFC Vegas 12: Uriah Hall besegrar Anderson Silva via TKO

I huvudmatchen under helgens UFC-gala i Las Vegas besegrade Uriah Hall sin motståndare Anderson Silva i en mellanviktskamp. Hall fann segern via TKO i fjärde ronden och har därmed vunnit fyra av sina senaste fem matcher i organisationen.

Hall besegrar Silva

Uriah ”Primetime” Hall (17-9) tog under lördagsnattens UFC Vegas 12 sin tredje seger på raken när han i huvudmatchen bemästrade forne mellanviktsmästaren Anderson ”The Spider” Silva (34-11, 1 NC)! Hall segrade via TKO 1 minut och 24 sekunder in i den fjärde ronden, och har nu vunnit fyra av sina senaste fem matcher i organisationen.

Silva, som förväntandes göra sitt sista framträdande i UFC med helgens match, står nu med enbart en seger på sina nio senaste matcher i organisationen. Även om ingen pensionering från Silva blev officiellt, så vandrar den 45-årige forne mellanviktsmästaren ovsett ut i Nevada-natten med ett arv som legend inom sporten.

Matchen

Rond 1

Den tredje mannen i buren under lördagsnattens huvudmatch är den rutinerade domaren Herb Dean. De två mellanviktarna kommer ut och möts i mitten av oktogonen, där kampen inleds med en avvaktande inställning från de båda. Första slaget landar först efter en och en halv minut in i matchen, då Silva landar en benspark.

Sakta men säkert börjar de två närma sig varandra, dock är slagen få till antalet. Med två minuter kvar i ronden börjar Silva pressa framåt och landar ett antal goda slag på sin motståndare, som backar upp med hög garde.

En spinning back heel från ”The Spider landar i benvecket på Hall, som hittills inte har haft mycket till en offensiv i matchen. En kroppspark från brasilianaren svaras upp med en rak höger från Hall, och första ronden avslutas i mitten av oktogonen.

Rond 2

Rond två och Silva kommer ut med en god studs i benen. En sidospark från 45-åringen landar mot Halls kropp. Med ryck och finter visar Silva upp en fantastisk form, och speglar åldern till trots sina forna glansdagar i oktogonen.

Hall verkar spänd i nerverna och är relativt inaktiv hittills i matchen. Enstaka smällar från amerikanen flyger över canvasen, dock utgör de inget större hot mot en rörlig Silva. Hall börjar följa efter ”The Spider” i oktogonen, men har ingen högre frekvens i sina attacker.

Dock landar han en fin spinning back heel mot Silvas kropp i slutminuten av andra ronden. Gonggongen ljuder, och ronden avslutas relativt händelselöst.

Rond 3

Den tredje ronden drar igång, och Hall kommer ut mer aggressivt än de tidigare ronderna. Silva är dock mycket bekväm i att låta sin motståndare följa efter honom, och med sin excentriska kampstill ställer han till problem för amerikanen, som fortfarande visar på en viss tveksamhet inne i oktogonen.

En tung spark från Hall blockeras med armarna från Silva, som svarar upp med två konsekutiva bensparkar. De två börjar öka frekvensen i slagen, dock består variationen i deras attacker. Spinning kicks, hammerfists, jabbar och krokar. För den som uppskattar högklassig striking, är matchen ett smörgåsbord av underhållande våld.

I slutsekunderna av den tredje ronden får Hall in en riktigt god högerkrok som sänker Silva till canvasen, där en våldsam ground ’n’ pound från amerikanen följer. Dock hinner gonggongen gå innan matchen stoppas, och de två återvänder till sina respektive hörnor.

Rond 4

Rond fyra inleds med en smärre slagutväxling. Silva visar inga tecken på att vara omskakad av den förra rondens slutsekunder. Dock rusar han oförsiktigt fram och träffas av ett hårt kontringsslag med högern från Hall, som på nytt får ner Silva på canvasen. Väl där kan amerikanen avsluta matchen med en effektiv ground ’n’ pound, som tvingar domare Herb Dean till att kliva in och stoppa matchen.

Föregående artikel

UFC Vegas 12 resultat: Hall och Mitchell segrar i Nevada

Nästa artikel

UFC Vegas 12: Post-fight presskonferensen (Startar kl. 03:15)

Skriven av

Anton

Relaterade Artiklar

Sök