Nyheter Resultat

Leon Edwards vs. Belal Muhammad slutar i No Contest efter ögonpetning

Leon Edwards och ögonpetningen på Belal Muhammad

I huvudmatchen under helgens gala UFC Vegas 21 möttes Leon Edwards och Belal Muhammad i en welterviktskamp. Matchen slutade i en No-Contest efter en oavsiktlig ögonpetning från Edwards.

Leon Edwards och Belal Muhammad blir No-Contest

Engelsmannen Leon ”Rocky” Edwards (18-3, 1NC) och amerikanen Belal ”Remember The Name” Muhammad (18-3, 1NC) stred sig fram till en No-Contest i huvudmatchen under helgens UFC-gala i Las Vegas. Det var en ögonpetning från Edwards, den andra för matchen, som resulterade i det snöpliga resultatet. De två kom in i mötet med en nummer 3 respektive nummer 13 rankning i welterviktsdivisionen, placeringar som tros hålla sig med tanke på den olyckliga utgången av kampen.

Matchen

Rond 1

Den rutinerade Herb Dean står som domare under galans huvudmatch. Edwards och Muhammad kommer ut för den första ronden av fem, som inleds med ett slag från ”Remember The Name”. Inget tar initialt kommandot av fighten, där de två står mitt emot varandra med fötterna planterade på canvasen. En fin tvåslags-kombination från Edwards leder till en klinch mot buren, med engelsmannen i kontroll. Snart kan dock Muhammad separera, och kampen återgår till slagutväxlingar.

En tung huvudspark från ”Rocky” som delvis blockeras av Muhammad tvingar amerikanen tillbaka mot buren. Edwards följer efter och svingar rappa, tunga slag som dock saknar precision. Belal tar tillvara på de missade slagen, och initierar en klinch. Det läget varar dock inte länge, och de två welterviktarna kan snart separera och återgå till att skicka iväg hårda slag mot varandra.

En ögonpetning från Edwards ger en kort paus till bataljen, och ett varningens ord utdelas från domare Dean. Det skulle dock visa sig vara en återkommande, och förödande händelse för matchbilden. När striden återupptar fortsätter de två att engagera i våldsamma slagutväxlingar, och ronden avslutas i mitten av oktogonen.

Rond 2

Rond två drar igång och Muhammad kommer ut med en god rörlighet på fötterna. Ännu en ögonpetning följer dock snart på amerikanen, som slänger sig ner på canvasen, bestört av smärtan. I nästan ett paniktillstånd rinner tårarna från Muhammad, som inte ger några tecken på att kunna fortsätta kampen. Dean stoppar följaktligen matchen, som buren av Edwards fingertoppar går en tragisk ände till mötes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dana White (@danawhite)

Föregående artikel

UFC Vegas 21 resultat: Edwards vs. Muhammad slutar i No Contest

Nästa artikel

UFC Vegas 21: Ryan Spann besegrar Misha Cirkunov via TKO

Skriven av

Anton

Relaterade Artiklar

Sök