18 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
UFC

UFC Vegas 57: Mateusz Gamrot och Arman Tsarukyan bjöd på en underhållande fight

Av

Alexander Clausson

26/06/2022
Arman Tsarukyan Mateusz Gamrot 2

Under natten till söndag ägde UFC Vegas 57 rum. I huvudmatchen ställdes två hajpade lättviktare mot varandra. Arman Tsarukyan tog sig an Mateusz Gamrot.

Mateusz Gamrot besegrar Arman Tsarukyan

25-åriga Tsarukyan klev in i buren som obesegrad i UFC. 31-åriga Gamrot hade förlorat via delat mot svensk-georgiern Guram Kutateladze. Innan UFC-karriären var Gamrot dubbelmästare i den polska organisationen KSW.

Rond 1


Tsarukyan gick för en nedtagning tidigt. Gamrot försvarade sig väldigt fint. Polacken träffade med en vänster. Tsarukyan svarade med en spark. Tsarukyan genomförde en lyckad nedtagning och Gamrot försökte rulla sig till en bättre position. Polacken tog sig upp och greppade tag om midjan på sin motståndare. Därefter fick vi se prov på kombattanternas stående striking. Ronden avslutades med en scramble. Ingen av utövarna lyckades befästa en dominant position.

Rond 2

Tsarukyan fokuserade på att skicka väg sparkar i samband med den andra rondens inledning. Tsarukyan gick för en single leg och Gamrot visade återigen på ett mycket fint nedtagningsförsvar. Tsarukyan gick för ännu en nedtagning som inte kunde fullföljas. Tsarukyan träffade med en kroppspark som såg ut att ge effekt. Gamrot visade på ett bra försvar under ronden, men polacken lyckades inte producera särskilt mycket offensiv för egen del.

Rond 3


Tsarukyan fortsatte arbeta med sparkar även i den tredje ronden. Gamrot sökte nedtagningen och träffades med ett slag på vägen in. Båda utövarna visade på väldigt bra nedtagningsförsvar och drabbningen övergick mer och mer till en strikingmatch. Gamrot gav dock inte upp brottningen helt och greppade tag om sin motståndares midja. Utövarna tog sig tillbaka till burens mitt. Tsarukyan hade övertaget när det kom till slag och sparkar. Tsarukyan skickade iväg en snurrspark som träffade motståndarens torso. Tsarukyan avslutade ronden med flera rena sparkar.

Rond 4

Drabbningens näst sista rond inleddes i högt tempo och utövarna utbytte slag med varandra. Tsarukyan sänkte Gamrot med en spinning backfist.  Tsarukyan följde efter sin motståndare till kanvasen. Gamrot greppade tog om Tsarukyans midja och ställde sig upp. Kombattanterna separerade. Tsarukyan verkade trött. Den sistnämnda försökte sig på fler snurrtekniker. Dock utan resultat. Tsarukyan träffade med en bra kroppsspark och Gamrot gick direkt för nedtagningen. Polacken tog ryggen på 25-åringen. Gamrot gick för en rear-naked choke och valde därefter att släppa taget om greppet.

Rond 5


Gamrot inledde den femte ronden med ett fint slag mot motståndarens huvud och Tsarukyan gick för en låg spark som fick Gamrot att tappa balansen. Polacken såg väldigt pigg ut för att befinna sig i den femte ronden. Tsarukyan blev nedtagen. Den sistnämnda kunde ta sig upp. Utövarna utbytte slag med varandra. Gamrot sökte en ny nedtagning. Tsarukyan kunde försvara sig. Tsarukyan skickade iväg en hård spark mot Gamrots torso. Ronden och matchen avslutades med en scramble.

Resultat

Mateusz Gamrot besegrade Arman Tsarukyan via enhälligt domslut (48-47, 48-47, 48-47).

Efter drabbningens slut utmanade Gamrot den topprankade lättviktaren Justin Gaethje.


 

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Nina Back har fått motstånd att möta inför Battle of Botnia 11 i Skellefteå
🥊
Jake Paul Oleksandr Usyks
Oleksandr Usyk kan tänka sig möta Jake Paul i MMA – på ett villkor!
🥊 Usyk till MMA?
Merab Dvalishvili har nytt påstående angående fajten mot Sean O’Malley
🥊
Kimura Discord
Kimura skapar Ny community – Discord kanal
🥊 Ny community för alla
Johanna Persson tränar David Lehnberg
Johanna Persson klar för ny match i Stockholm efter världsmästartiteln – Möter historisk svensk fighter
🥊 Två fighters som skrivit historia
Jake Paul mot Mike Perry
Allt inför Jake Paul mot Mike Perry: Tider & matchkort
🥊 Influencer-stjärnan möter bare-knuckle-mästaren

Här kan du söka!

Search