20 June, 2024
Nyheter

UFC-veteranen och trebarnsmamman i koma efter operation

Av

Alexander Clausson

17/04/2019

Den tidigare UFC-fightern och stråviktaren Angela Magana (11-10-0) befinner sig just nu i ett komatillstånd. Det bekräftade hennes tränare Bariel Lamastus under onsdagen för MMA Junkie.

Skadades efter nedtagning

Magana är numera bosatt i Puerto Rico och är inskriven på University Hospital i San Juan. I tisdags tvingades hon genomgå en akut operation. På grund av komplikationer i samband med operationen föll den tidigare UFC-fightern i koma och personalen på sjukhuset har inte lyckats väcka henne.

Lamastus berättar för MMA Junkie att Magana under den senaste tiden upplevt ryggsmärtor i samband med sina förberedelser inför nästa match (i organisationen Combat Americas). Den 7 april skadades hon i samband med en nedtagning under ett träningspass och gjorde därefter en magnetröntgen. Bilderna från röntgensessionen avslöjade ett diskbråck. Fast besluten om att gå den planerade matchen på Combat Americas fortsatte Magana sin träning efter beskedet, men smärtan blev för mycket att hantera och hon hamnade istället på operationsbordet.

”Det känns som att jag kommer dö”

I en video som Magana publicerade på sociala medier under tisdagen berättade hon om sin oroa inför operationen.

I feel like I’m gonna not wake up and die after this.

Magana gick tre matcher I UFC och fick lämna organisationen efter att samtliga tre matcher slutade i förlust för amerikanskan. Sin senaste MMA-match gick hon i Rizin FF och i den fighten blev hon utstrypt av sin motståndare i andra ronden. I skrivandes stund har Maganas team inte gjort några ytterligare uttalanden angående UFC-veteranens hälsa.

 

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök