UFC

UFC:s officiella sportdryck PRIME får kritik

Dana White PRIME Logan Paul KSI

UFC:s officiella sportdryck PRIME som tagits fram genom ett samarbete mellan Logan Paul och KSI kommer att utredas av USA:s livsmedels och läkemedelsmyndighet FDA. Detta då den misstänks innehålla för höga mängder koffein.

Har mer koffein än två Red Bulls

Energidrycken PRIME som har blivit en viral sensation bland barn kommer att utredas av lagstiftare och hälsoexperter på grund av dess potentiellt farliga nivåer av koffein.

I söndags valde den amerikanska senatens ledare Chuck Schumer att ålägga livsmedelsmyndigheten FDA att undersöka drycken som blivit otroligt populär bland Logan Paul och KSI:s unga följarskaror.

Schumer uttalade sig som följande om det han ansåg ha blivit sommarens främsta statussymbol bland ungdomarna:

One of the summer´s hottest status symbols for kids is not an outfit, or a toy-it´s a beverage. But buyer and parents beware because it´s a serious health concern for the kids it so feverishly targets.

PRIME har marknadsförts som sockerfri och vegansk och är en flera allt mer konsumerade energidrycker med alarmerande nivåer av koffein. I PRIME:s fall rör det sig om 200 milligram vilket är detsamma som flertalet burkar Coca Cola eller två Red Bulls.

Har förbjudits av flera skolor

Den höga halten koffein har fått flera skolor i Storbritannien och Australien där flera pediatriska specialister har varnat för möjliga negativa hälsoeffekter på unga barn med hjärtproblem, ångest och matsmältningsproblem.

PRIME:s representanter har dock försvarat sig med att produkten tydligt har markerats med att den inte rekommenderas för personer under 18 års ålder. En annan sportdryck PRIME Hydration säljs även av företaget vilken är helt koffeinfri.

I sitt brev till FDA menade dock Schumer att det rådde få olikheter mellan hur det två dryckerna marknadsförs online vilket fått många föräldrar att tro att de köpte en slags saft till sina barn som egentligen var en ”kittel med koffein”:

A simple search on social media for Prime will generate an eye-popping amount of sponsored content, which is advertising,’ he wrote.

This content and the claims made should be investigated, along with the ingredients and the caffeine content in the Prime energy drink.

Utöver UFC har även fotbollslaget Arsenal inlett ett partnerskap med PRIME men har dock endast hållit sig till ett avtal med den återfuktande drycken och inte den koffeinfria versionen. Vad anser ni om om produkten?

Föregående artikel

Tidigare UFC-mästaren kommer inte kunna möta Islam Makhachev i höst

Nästa artikel

Det avgör Stipe Miocic vs. Jon Jones enligt Daniel Cormier

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök