Nyheter

Uppdatering om Tobias Harilas otäcka skada under Cage Warriors – ”Sövdes ner”

Tobias Harlila mot Rafael Macedo

Under gårdagen gick Tobias Harila sin första huvudmatch under Cage Warriors flagg. Nu kan Kimura berätta om statusen på svenskens skada.

Tobias Harila ställdes mot James Hendin

Harila ställdes mot Tysklands James Hendin och hade en tuff kväll inne i buren. Hendin genomförde en rad kast under matchens gång och i den tredje ronden föll Harila illa när han försökte dämpa ett kast med sin arm. På videon ser man hur armen vreds helt åt ett onaturligt håll. Harila förstod direkt att han inte kunde fortsätta och tvingades klappa ut.

I en kommentar till Kimura har Harilas huvudtränare, Jörgen Hamberg, berättat vad som har hänt sedan dess.

Ja, han skulle behöva en operation. Den var ur led, så läkarna sövde honom och lade tillbaka den rätt. Men var någon benbit som skulle behöva opereras. Vi valde att åka hem och ta den delen på hemmafronten, för annars blir vi kvar i Storbritannien.

Harila klev in i buren med två raka vinster och avslut. Hans står nu med ett totalt matchfacit som lyder 12-4-0.

Läsaren kan ta del av händelsen i klippet nedan. Känsliga läsare varnas.

Även Västerås Alexander Lööf gick match i Manchester under Cage Warriors 160. Han ställdes mot den obesegrade Luke Riley och båda utövarna visade på stort krigarhjärta inne i buren. Fans på sociala medier kallade fighten för en av de bästa någonsin i Cage Warriors. Rileys press blev dock för mycket i den tredje ronden och Lööf föll via TKO. Fighten markerade hans första drabbning i organisationen.

Föregående artikel

ONE Fight Night 14: Resultat från nattens gala med Smilla Sundell

Nästa artikel

PFL köper upp Bellator: ”Affären klar” – avvecklar organisationen inom ett par år

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök