UFC

Uppgifter: Därför får Khamzat Chimaev inte resa in till USA

Khamzat Chimaev Kamaru Usman UFC 294

Khamzat Chimaev kan vara nära en titelmatch i UFC. Han har dock inte tävlat på amerikansk mark sedan 2022. MMA-journalisten Karim Zidan påstår sig veta varför.

Khamzat Chimaev har för nära band till Ramzan Kadyrov

Enligt den grävande journalisten Zidan, som skriver för The Guardian och Bloody Elbow, har ”Borz” inte tillåtelse att beträda amerikansk mark på grund av sin koppling till Tjetjeniens auktoritära ledare Ramzan Kadyrov. Via Zidans substack.

Multiple sources familiar with the matter, speaking to Sports Politika on the condition of anonymity, suggested that the UFC fighter’s visa troubles stem, at least partially, from his association with the dictator,

Chimaev har ofta synts till med Kadyrov och den sistnämndas sönder. Enligt Kadyrov själv var det han som övertalade ”Borz” att fortsätta tävla inom MMA efter att den obesegrade fajtern pensionerade sig från sporten i mars, 2021.

I juni, förra året, intervjuades ”Borz” av Expressen och berättade då med sina egna ord om kopplingen till Kadyrov.

Han är president i mitt land. Det finns kungen i Sverige, eller hur? Om kungen säger till mig att jag ska komma och käka med honom så kommer jag att göra det. Jag kommer att respektera kungen. Han (Kadyrov) är president i mitt land och jag respekterar honom. När han kallar mig till att äta middag, så äter jag middag med honom. Om jag åker till USA, och presidenten kallar mig dit, så kommer jag att gå dit och käka med honom.

Under 2023 emigrerade Chimaev från Sverige och representerar numera Förenade Arabemiraten inne i buren.

Dana White sköt ner ryktet om match mot Israel Adesanya

Enligt uppgifter från Ariel Helwani hade UFC siktet inställt på att Chimaev skulle gå huvudmatch i samband med UFC 300. Antingen mot den regerande welterviktsmästaren Leon Edwards eller den regerande mellanviktsmästaren Dricus du Plessis. Chimaev själv har berättat att han tackat nej till UFC 300 på grund av att galan infaller strax efter den religiösa högtiden Ramadan. Årets Ramadan pågår från söndagen den 10:e mars till måndagen den 8:e april.  UFC 300 går av stapeln den 13:e april och fastan hade gjort det svårt för ”Borz” att genomföra ett fullständigt fight camp.

UFC har inte kommenterat huruvida ”Borz” blev tillfrågad att gå huvudmatch på UFC 300, men presidenten Dana White har klargjort att Edwards tackat ja till tre olika potentiella motståndare.

Under gårdagen kom uppgiften om att Chimaev skulle ställas mot Israel Adesanya under UFC Saudiarabien. Den nyheten sköts dock snabbt ner av den ovannämnda White.

Föregående artikel

PFL namnger fajter som Francis Ngannou kan möta inom MMA

Nästa artikel

Jamahal Hill svarar på kritiken mot UFC 300

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök