Nyheter

Den hajpade svenska MMA-galan är inställd

Av

Alexander Clausson

14/05/2024
Superior Challenge bur på Cirkus

Efter ett bakslag under den föregående veckan verkar problemen fördjupas för den etablerade svenska MMA-organisationen. Enligt uppgifter är hela galan inställd.

Galan sköts fram – nu är den inställd!

Den ursprungliga tanken var att Superior Challenge 27 skulle äga rum den 16:e mars, tidigare i år. Istället fick eventet ett nytt datum i form av den 25:e maj. Anledningen till att skjuta upp galan var att ’säkerställa den exceptionella upplevelsen’ som organisationen vill förmedla till publiken.

Under den föregående veckan började det cirkulera uppgifter om att krisande bolaget Viaplay har slopat organisationens galor från och med det tilltänkta eventet Superior Challenge 27.

Enligt flera oberoende källor till Kimura verkar det nu som att hela galan har ställts in. Organisationen själva har dock inte gått ut med någon information angående detta och i skrivandes stund går det fortfarande att köpa biljetter till eventet. I nuläget finns ingen information huruvida galan kommer äga rum någon gång framöver eller ej. Kimura har sökt organisationen för en kommentar och vi kommer återkomma i frågan vid respons.

Edit: 22:00 under tisdagskvällen skickade Superior Challenge ut ett pressmeddelande där man förklarade situationen.

Viktig information om Superior Challenge 27 den 25 maj

Det är med stor sorg vi måste meddela att Superior Challenge 27 som var planerad att gå av stapeln den 25 maj kommer att ställas in. 
Bakgrunden är den allvarliga situation som Viaplay befinner sig i och som resulterar i att de väljer att inte sända Superior Challenge efter 11 års samarbete. Beslutet kom oväntat och påverkar många organisationer och evenemang och inte bara Superior Challenge.

Under dessa 11 år har vi haft ett fantastiskt samarbete med sändningar på TV10, TV6 och Viaplay där Superior Challenge har slagit tittarrekord och konkurrerat med stora traditionella sportsändningar.

Det är dock ett hårt slag mot Superior som organisation men framför allt drabbar det de som är viktigast för oss, våra atleter, som under lång tid förberett sig för match.

Vår främsta prioritet är nu att stödja dem och hitta alternativa matcher åt dem i andra organisationer.

Det är även tråkigt för arenabesökare och publiken hemma i TV-sofforna som hade sett fram emot högkvalitativ MMA-underhållning med Nordens MMA-elit.

En stark mediepartner är en förutsättning för att kunna genomföra ett event på internationell nivå och ge våra atleter och partners bästa tänkbara exponering. Vi ser fram emot att återvända starkare och bättre än någonsin under hösten med nya sändningspartners och nya evenemang. Nya spännande matcher och MMA i världsklass samt att fortsätta arbetet med att skapa förutsättningar för nordiska atleter på deras väg mot väldens största MMA-organisationer

Vi vill tacka alla våra fans, atleter, managers, domare, och partners som Betsafe, Jalla! Casino, Stockholm Live m.fl. för ert fortsatta stöd och förståelse.

Galan var inbokad att äga rum Annexet i Stockholm. Det var tänkt att en veteranfajt mellan den tidigare UFC-fajtern Papy Abedi och K1-legendaren Rickard Nordstrand skulle toppa galan. Även organisationens profiler Bartosz Wojcikiewics och Robin Roos var inbokade för varsin match under kvällen.

Superior Challenge 27: Tilltänkt matchkort

  • Papy Abedi vs Rochard Nordstrand
  • Bartosz Wojcikiewics vs Vinicius
  • Robin Roos vs Jonas Boene
  • Ceclie Bolander vs TBA
  • Mohamed Zaray vs Craig Edwards
  • Christopher Bajo vs Joachim Tollefsen
  • Nermin Hajdarpasic vs Joffie Houlton
  • Sebastian Gonzalez vs Karvann Ahmadi
  • Enes Kolari vs Courtney Henville

Skribentens kontakt

alexander.clausson@kimura.se

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök