20 June, 2024
Nyheter

UPPGIFTER: Henry Cejudo tackade nej till huvudmatch

Av

Hugo Lindström

28/05/2024

Efter förlusten mot Merab Dvalishvilli blev Henry Cejudo erbjuden en huvudmatch mot elfterankade fightern.

Henry Cejudo har två raka förluster

Senast vi såg honom i buren var den 17:e februari i början av året. Då åkte han på en domslutsförlust mot Merab Dvalishvili, detta efter att han fick en jobbig start på återkomsten i och med nederlaget mot Aljamain Sterling. Efter dessa två framträdanden har ”Triple C” uttryckt tveksamhet inför framtiden.

Han är i dagsläget 37 år gammal och har inte riktigt fått det att lossna mot den absoluta toppen.

Ifall karriären är av fortsatt intresse föreslogs en något lägre rankad motståndare för Cejudo. Detta erbjudande ska han även ha fått, iallafall om man frågar Tim Welch.

Erbjöds 28-åriga fightern

Welch är främst känd för att vara Sean O’Malleys huvudtränare. Men under sin vinge har han även den lovande Kyler Phillips. Det var just Phillips som var tilltänkt att möta Henry, men enligt Welch tackade den sistnämnde nej.

Phillips är rankad elva i viktklassen och har mindre erfarenhet än de två senaste Cejudo mött. Kanske en möjlighet att mäta nivån Henry är på idag?

Cejudo har inte själv uttalat sig om uppgifterna. Heller har ingen officiell källa varken bekräftat eller dementerat matchningen. Men med relativ tystnad från Henry har fansen blivit osäkra på om karriären har nått sig ett slut.

Under sin tid i buren lyckades han plocka bälten i två olika viktklasser. Detta gav honom, med sin OS-medalj medräknat, smeknamnet ”Triple C”.

Tror ni vi har sett honom i buren för sista gången? Vilket är ert bästa minne med honom?

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök