Nyheter

UPPGIFTER: UFC försökte köpa BKFC

dana white och mike perry

Forne UFC-fightern Mike Perry påstår att UFC lagt ”skambud” på BKFC.

Dana White och Bare Knuckle boxning

Fenomenet Bare Knuckle boxning har snabbt stigit i tittarsiffror samt plockat åt sig ett flertal meriterade fighters. Reglerna är snarlika vanlig boxning, men med twisten att de som slåss inte har handskar. Tidigare UFC-fighters, proffsboxare och comebacksugna veteraner är några av de som letat sig till sporten. Mer specifikt till den ledande organisationen Bare Knuckle Fighting Championship.

De har blivit särskilt uppmärksammade för sina påstått höga löner. Många som tidigare tillhört större organisationer har vittnat om en markant ökning i betalning. Några exempel är Chad Mendes och Mike Perry, båda med ett förflutet i UFC.

Samtidigt som den kontroversiella sporten växer har Dana White tagit en tydlig ställning i opposition. Han ifrågasätter BKFC’s säkerhetskontroller och refererade under en presskonferens till Justin Thornton, en fighter som gick bort i samband med skador han fått under en match på BKFC 20, 2019.

First of all, is anybody shocked? I mean, in bare-knuckle fighting? I’m not a big fan. And I get, I guess I would call it concerned when I see some of our people when they leave here and go there. It’s like, oh my God. When you look at this, we’ve been putting on fights for 25 years. I’ve done over 7,000 fights with no serious injuries in the UFC.

Han pekar även på de många bilder som cirkulerat på fighters ansikten efter matcherna. Här finns en stor diskussion då saknaden av handskar leder till mycket mer blod. Knogarna är mindre täckta och den ojämna ytan leder till bra mycket mer jack och sprickor i hyn. Däremot menar somliga att trots de ytliga skadorna så är sporten mer skonsam för huvudet än den traditionella boxningen. Detta då nävarna blir fysiskt lättare och därmed tar bort en del kraft i slagen, samt att matcherna är kortare. Med en maxlängd på fem ronder.

UFC påstås ha budat på BKFC

Under en intervju med Kanpai Media berättade BKFC’s Mike Perry att han hört uppgifter om att UC lagt ett ”skambud” på BKFC. Något som dock nekades av organisationens VD David Feldman.

You want to know what I heard about the meeting with [David] Feldman and Dana? I didn’t hear this from a most reliable source, but there was a drunk guy, and he said he was talking to somebody credible, and he said something about there was an offer being made to purchase BKFC. I think it was, you know, a lowball offer, $200 million for the BKFC and Feldman said no.

Perry medger att informationen inte kom från den mest pålitliga källan. Utan att det var en berusad man som gett honom uppgifterna.

Föregående artikel

Aitana Álvarez klar för match i OKTAGON MMA

Nästa artikel

Jon Jones tackade nej till match på UFC 300

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Sök