Video Uzbekisk MMA-fighter avliden efter match

Jonathan Damm

Under måndagen meddelades en tragisk nyhet från MMA-världen, nämligen att den uzbekiske MMA-fightern Bekzod Nurmatov avlidit under måndagsmorgonen.

Nyheten om Nurmatovs död kommer kommer endast 3 dagar efter det att han fördes till sjukhus efter sin match mot Beslan Isaev på ACB 100. Direkt efter matchen drabbades Nurmatov av en stroke och fördes till sjukhus där han hamnade i koma. Nyheten meddelades till den ryska nyhetsbyrån TASS av Nurmatovs familj.

Den 27-åriga Nurmatov gick karriärens 13:e match på ACB 100, som ägde rum den 4:e oktober, och matchen mot Isaev slutade i en förlust via delat domslut för Nurmatov. I och med förlusten hade Nurmatov ett slutgiltligt matchfacit på 11-2 då han avled. Av de 11 segrarna skedde 6 via submission, 3 via domslut och 2 via knockout. Innan vad som kom att bli karriärens sista förlust stod Nurmatov med 10 raka segrar. Under sin karriär tävlade Nurmatov huvudsakligen i weltervikt.

Det är inte första gången i år som dödsfall rapporteras i nära anslutning till kampsportsgalor då den ryska boxaren Maxim Dadashev avled i samband med de skador han erfor under en boxningsgala i USA. Även i Brasilien avled tidigare i år en MMA-fighter till följd av de skador han erfor i en match.

-5
Dana Sad
Dana Happy
Jack Hermansson UFC invägning
UFC Orlando: Jack Hermansson väger in sig sist – klarar vikten precis
kimura
Hett
Paddy Pimblett Conor McGregor
Paddy Pimblett: Min match mot Conor McGregor hade sålt mest i UFC:s historia
kimura
Hett
Israel Adesanya och Alex Pereira
Israel Adesanya om ”poesin” i rivaliteten mot Alex Pereira – ”It just adds to the story”
kimura
Hett
Henry Cejudo Aljamain Sterling
Aljamain Sterling kan möta Henry Cejudo i Mars – ”This fight is going to happen.”
kimura
Hett
Alex-Pereira-Israel-Adesanya-Khamzat-Chimaev
Glover Teixeira vill se Alex Pereira möta Israel Adesanya – inte Khamzat Chimaev
kimura
Hett