980x240-ohmbet

Valentina Shevchenko är frustrerad över domslutet

Valentina Shevchenko

Under natten försvarade Amanda Nunes hennes bantamviktstitel på UFC 215 mot Valentina Shevchenko via ett delat domslut.

Shevchenko var uppenbart irriterad och förvånad över domslutet.  När Joe Rogan intervjuade henne i buren direkt efter matchen så sa hon bland annat att hon menar att Nunes inte landade några signifikanta slag:

I really don’t understand why the victory goes to the other side. For two takedowns in five rounds? She didn’t hit me with one punch. Nothing significant. Look at her face. Her nose is red from my punches. Why she is still (champion), I don’t understand.

Even when I was on the ground, I kicked very hard from the ground position and I really don’t understand why (Nunes won).

Shevchenko fortsatte intervjun med att säga att hon menar att hon vann detta möte och att hon kommer att vinna nästa match mot Nunes. Shevchenko fortsatte sedan att uttrycka sitt missnöje över domslutet under presskonferensen som efterföljde UFC 215. Shevchenko sa initialt att hon upplevde att hon vann de tre första ronderna av matchen, men att den första ronden var ganska jämn.

Shevchenko blev sedan tillfrågad om att ge hennes åsikt om hur matchen borde ha dömts:

After the first round it was pretty close. Second, third and fourth it was mine. And fifth…all the rounds it was mine. Just one takedown, I think about this, the judge gave one to the other side.

Even this takedown, it was only a control position and I was landing more punches from being on the ground.

Matchen mellan Shevchenko och Nunes var oavsett segrare en väldigt jämn match. Detta var deras andra möte, Nunes segrade även via domslut i deras första match som gick av stapeln på UFC 196. Framtiden får utvisa om ett eventuellt tredje möte kommer att ske mellan dessa två damer.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins
Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • Macroscope

  ”Her nose was red”? Ja och det var också allt efter att du stått och väntat på att få kontra i 25min.

  • Richierichierich

   Tänkte också på det, är det hennes ambition att göra näsan röd liksom.

 • HerrObjektiv

  Stå inte o glo första 3 ronderna då. Nunes är mästarinna och har octagoncontrol nästan matchen igenom utan att det händer särskilt mycket, hur fan kan Shevchenkos tränare inte pusha henne tillräckligt till att bli mer aktiv, särskilt när det var så tydligt att hon fick ut mest av de få slagväxlingar som skedde.

  • NikLuk

   Håller med. Det var en jämn match och Valentina var allt för avvaktande.

   • disqus_rkLZcBRRIA

    Nunes gjorde inget häpnadsväckande i matchen. Valentina vann , men gjorde inte tillräckligt för att ta bältet. Konstig logik?!

    • NikLuk

     Tydligen så var Amanda lite mindre passiv än Valentina enligt statistiken.
     Om ens hela strategi är att kontra då får man allt ha en taktik som även skapar kontringssituationer. Wonderboy hade ju samma problem i sina möten med Tyron.

     Efter allt snack från Valentina inför detta möte så hoppades iaf jag på mer. Hon hade alla möjligheter i världen att göra mer av den här matchen.

  • Stone

   Sant, Nunes hade mer kontroll och var den som gick framåt. Shevchenko var alltför avvaktande, thats it.

 • Styrbjörn

  Det är Fayterz också

 • Pilat

  När Joe Rogan intervjuade henne i octagonen direkt efter matchen och hon blev ganska arg och frustrerad, ifall man kommar bakom henne så ser man hennes tränare och en till brud,som kanske är hennes träningskompis?…iallafall…de stod och gjorde motstånd i att inte skratta..haha de såg ut som om de tvingade sig att inte skratta…de höll sig völdigt hårt…lite kul att kolla på detta från min sida(en åskådare)..men jävligt synd om henne att hennes tränare/träningspartner skrattar åt henne när hon verkligen trodde att hon vann… Jag personligen tycker att matchen var väldigt jämn men tycker att Valentina skulle ha vunnit.

 • Val Venis

  Är inget fan av Nunes men tyckte att hon tog 3 av 5 ronder. Visst, sedan var det många jämna ronder men tycker inte att Valentina gjorde tillräckligt för att vinna.

 • BenRangel

  Det mest frustrerande är ju att domarna inte kommer överrens för fem öre.
  Första ronden var alla på banan med att Nunes vann, sen spretar det åt olika håll varenda jävla rond.

  Rond 2 – Alla utom Therien tycker Shevchenko vann
  Rond 3 – Alla utom D’Amato tycker Shevchenko vann
  Rond 4 – Alla utom Weeks tycker Shevchenko vann.
  Rond 5 – Alla utom Weeks tycker Nunes vann.

  Hela tiden en ny domare som inte är överrens med de andra två.
  Hur fan kan det tillåtas vara så inkonsekvent?
  Man borde tvinga poängdomarna att ha en post-fight show där de förklarar hur de tänker, för uppenbarligen har de helt olika idéer om hur man ska dela ut poäng.

  • Macroscope

   Väldigt bra poäng även om det fel blev rätt i justdenna match (enligt mig).
   Fattar inte heller hur dom kan tillåtas tolka det så olika

  • micsjo

   Domarna ser inte samma sak, de ser från olika vinklar. Därför domarna sitter på olika ställen runt om annats hade man kunnat nöja sig med en poängdomare.

 • Rizin forever

  Rizin är svaret på alla problem med UFC, gula kort om man gör ingenting och att matchen döms i helhet och inte efter poäng.

  Fattar inte med UFC hysterin, det genomskådas rejält att organisationen på sikt kommer att falla ju fler matcher om ställs in och ju fler som går över till Bellator.

  Innan 2020 ligger UFC i konkurs och alla kommer att gå över till Rizin.

  För exakt 15 år sedan gick de bästa till Japan (K-1 och Pride)

  • Nivetingenting

   Faktiskt, det finns inga fighting organisationer inom eller utanför MMA där matcher ställs in lika ofta som i UFC

   • Eric

    För att det är ansett som organisationen dit alla vill och organisationen där din karriär står på spel. Men det kan såklart ändras.

    • Nivetingenting

     Men hur målas UFC fighters upp då tycker du? Är dom verkligen lika tuffa som resten? Kolla in Zach Bunnells brännskador samt stortå kort innan han gick sin Glory debut mot en mycket mer erfaren fighter. Han döljde sina skador så gott han kunde och visade det först efteråt, notera också att brännskadorna låg på benet och det var en Glory match.

     • Eric

      Tror du eliten inom MMA för det för att bevisa tuffhet? De har kommit till en plats få fighters gör där de kan ha det som ett jobb, många är därför rädda att riskera det genom att tävla när de inte känner sig hundra eller mot någon de tror blir en svår matchning. När du försöker klättra och bygga en karriär tar du alla chanser du kan, skadad eller ej. Sen finns det såklart många i UFC som tar matcher skadade med, men anledningen till att många drar sig ur på högsta nivån tycker jag är ganska tydlig. Du ser det förövrigt i små organisationer och hos amatörer med regelbundet men det blir mer påtagligt i UFC som alla tittar på, som har väldigt många matcher per gala (early prelims, prelims och main) och som har galor nästan varje vecka nu.

     • Nivetingenting

      Dom gör bort sig är vad jag tror, resten skiter jag i, och det gör miljontals andra också och därmed har jag precis som en jävla massa andra börjat tröttna mer och mer på den här jävla dokusåpa talkshow organisationen

     • Eric

      Återigen, det är inte organisationen det är fighters som försöker behålla sina karriärer. Med det sagt, UFC gör mycket idiotiskt som försämrar deras rykte och skapar omotiverade fighters.

   • Macroscope

    Fast hur många galor har det antal matcher och antal fighters i sitt stall? Procentuellt är det nog relativt lika.

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Tyvärr så vann Nunes. Valentina gjorde inte tillräckligt. Men men viktigt att framrutan är större än backspegeln. Live to fight another day.

  • Pancho Villa

   Brett Okamoto:
   ”Shevchenko landed 104 total strikes to 85 for Nunes.”

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Som svenska kommentatorerna sade. Det va inga riktiga träffar och sen backade hon hela fighten och Amanda styrde fighten. Octagon controll.

    • Lynx

     Octagon control ska bedömas i andra hand. Nya regler.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Ok. Intressant. Då kanske man kan kolla på fighten från en annan synvinkel.

     • jari edvardson

      aha då räcker det med en träff,,å sen hålla sig undan resten av fighten

     • Lynx

      Nu gör du dig dummare än vad du är. Striking och grappling är prio ett i en match. Skulle det vara stone cold even där går man till nästa steg – aggression. Skulle man bedöma det i den här matchen skulle, i mitt tycke, de första tre ronderna gå till Nunes. Jag somnade i fjärde men femte kan nog vara Shevchenkos. Först därefter, OM det är helt jämnt i aggression också, går man till octagon control. Frågor på det Jari?

     • John

      är det inte typ 5e hand?

 • Pancho Villa

  Regelverket gott folk!

  Många i kommentarsfälten som anser att Nunes vann matchen tämligen övertygande bl.a. på grund av octagon control och ”agression”, dvs att hon gick framåt.

  Till och med personer som hävdar att Nunes vann med 50-45.

  Enligt de nya reglerna är ”effective striking and grappling” de primära kriterierna vid poängsättning.

  Det innebär (något förenklat) att om Valentina landar 2-3 fler rena träffar under en rond – samtidigt som hon går bakåt genom hela ronden, så ska hon bedömas som vinnare enligt reglerna.

  Det är om – och enbart OM – man inte kan skilja fighters åt, med avseende på striking och grappling, som kriterierna octagon control och agression blir tillämpliga.

  Om vi nu bedömer matchen med detta – det aktuella regelverket i åtanke – så kan vi (om vi har mer än ledsyn) konstatera att Valentina vann ronder. Därom råder det ingen tvekan.
  - Hon vann definitivt 2-3 ronder.

  Jag lutar åt att hon vann rond 2, 3 och 4. Men det var en mycket jämn match och således inte något ”galet” domslut.

  • Jonas Andersson

   Enligt statistiken så landade Valentina färre slag än Nunes i alla ronderna.

   https://www.kimura.se/ufc-215-resultat-och-statistik

  • John

   Verkligen jämn match, den avgjordes nog sista 3 minutrarna. Klart att Valentina vann ronder. Precis som du säger, minst 2 stycken kanske fler.. Rond 5 var också jämn till nertagningen. Trist dock att Nunes blir varnad 4(!) gånger utan att tappa en poäng. Blir Holm- JDR all over. Ett poängavdrag och det hade varit en klar seger för Valentina.

 • Macroscope

  Fast nåt som verkar glömmas bort är alla Nunes ögonpetningar, skulle hon få avdrag hade hon torskat för det var en jävla massa.

 • jari edvardson

  nunes hade bra kondis hela matchen,,och följde en enkel samurai maxim.

  ,,,gör inte det som din motståndare förväntar sig,,, …en liten poängseger är åxå en seger…….och att inte backa är en merit i sig.

 • Coyote

  Tråkigt, detta var ett event och en fight jag såg fram emot… Varken Nunes eller Valentina kändes som vinnare, tyvärr.. Jag höll på Valentina och trodde hon skulle kunna knipa skärpet

 • jari edvardson

  jämn match,,men nunes gjorde det lilla mer som behövde i 5 ronder.
  personligen anser jag det är svårare än en tidig chansknock eller rundspark,,som de flesta fighters klarar av med lite flyt..hon har jobbat bort dålig kondis och det gav beviserligen resultat.

 • Styrbjörn

  Fråga: Är matchen värd att se eller är det samma ”ge mig mina 25 minuter tillbaka”-känsla man fick när man kollade på Woodley vs Wonderboy 2?

 • Jonas Andersson

  Sett den tråkiga matchen typ sex gånger nu. Problemet är att Valentina inte egentligen vinner någon rond. 4 ronden som är Valentinas bästa landar hon typ en bra vänster, några low kick och ett knä i skrevet. Nunes har inte bara oktagon kontrollen utan styr distansen totalt under hela matchen. Valentina slår helt enkelt i luften eller på armarna hela tiden för att sedan bli straffad med en spark. Domarna som sitter några meter bort ser helt enkelt inte detta utan räknar mer träffar till Valentina än hon ska ha vilket också statistiken visar.

Fler Nyheter: