Nyheter

Rykte: Datum och motståndare för Valetina Schevchenkos titelförsvar

dana white bekräftar

Enligt rapporter från ESPN kommer den underhållande flugviktsmästarinnan Valentina Shevchenko (16-3) förvara sin titel mot UFC-veteranen Jessica Eye (14-6) den 9 juni i år på  PPV-galan UFC 238. Sommareventet kommer äga rum i Chicago, Illinois. Arenan för galan är  United Center med kapacitet för runt 20 000 åskådare. I skrivandets stund har inga andra matchningar för galan rapporterats. 

Har dominerat i flugvikt

Blir matchen av så är det den åttonde gången Shevchenko äntrar oktogonen medan Eye skulle göra sina tionde match inom organisationen. Shevchenkos enda förluster i UFC har kommit genom två domslut mot den nuvarande dubbelmästaren inom bantamvikt och fjädervikt – Amanda Nunes (17-4). En av dessa matcher var såpass jämn att den slutade i ett delat domslut till Nunes fördel. Eye har något mer blandade resultat inom organisationen med fyra vinster, fem förluster och en NC (no contest). De senaste matcherna har däremot varit till Eyes fördel då hon har radat upp tre raka domslutsvinster. Något som nu verkar ge henne en chans på titeln!

Första systerduon i UFC

Shevchenkos befann sig tidigare i UFCs bantamviktsdivision och det är även där hon har fått sina båda förluster. I den nystartade flugviktsdivisionen har hon dominerat stort med övertygande vinster mot Priscilla Cahoeira (8-1) och den tidigare stråviktsmästarinnan Joanna Jedrzejczyk. (15-3). En intressant kuriosa om Shevchenko är att hon utgör den ena halvan av den enda systerduon i UFCs historia, sedan hennes syster Antonia Shevchenko (7-0) debuterade för organisationen den 30 november 2018.

Vad tror ni, har Jessica Eye någon chans mot Valentina Shevchenko i sommar? Kommentera nedan!

 

Föregående artikel

Conor McGregor har avslutat sin samhällstjänst

Nästa artikel

UFC Wichita: Kimuras läsare och redaktion tippar JDS vs Derrick Lewis

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök