Ohmbet Stipe

MMA - 320x320 - SE

Veckans Fighter: Emad Omran

VF Emad

Vårt omtyckta segment Veckans Fighter återvänder för en ny säsong och den första kampsportaren vi får följa är den svenske BJJ-talangen Emad Omran. Trots att han endast är 19-år har Emad gjort sig ett namn på BJJ-scenen i Europa.


Det här inlägget postades i Nyheter, Veckans Fighter, Videor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.
 • Stenansiktet

  En pizzabagare! Den här snubben gillar jag redan.

  Vem är egentligen ”bäst” inom grappling i Sverige? Tor Troeng tycker jag är mycket skicklig inom MMA-grapplingen.

  • Brocowich

   Lär ju vara någon av bröderna som tränar i England, vad dom nu heter.

  • Alexander Thor

   Jag skulle säga att Mats Nilsson har något att säga till om där

   • Peter Fridell

    Exakt. subwrestling världsmästare och försvarade året på. Så han är med i toppen.

  • dannemupp

   tycker niklas bäckström är riktigt duktig på marken, han såg jäkligt bekväm ut på marken mot noad lahat som har svart bälte i bjj hade honom i body triangle och var nära att avsluta honom.

 • yoyo

  Kommer nog gå bra för den här killen målmedveten och ödmjuk! Men är de bara jag som anser att en BJJ-kille inte är en ”fighter”? Räknas bjj som en fullkontakt sport..

  • Rick

   BJJ är väl fullkontaktsport av någon kampsport… Fullt ös från sekund 1 till sista. Medans stående fighters står och fjantar sig på mittsar allt för länge! UFC 1,2 och 3 bevisar en hel del vad BJJ är kapabelt till. Oftast så har även en BJJ-fighter en grundkunskap att försvara sig mot stående, men vise versa så är det allt som oftast inte så!
   Utan BJJ hade mma fortfarande varit i stadiet där 2 anabola-trycka amerikaner står och vevar mot varandra!
   Lite respekt mot den kampsports-grenen som är grunden för dagens mma! ;)

   • DannyBoy

    Grunden? Lägg ner, det skulle väl vara brottning i så fall.

    Finns hur många brottare som helst som haft världsmästarbälten. Men väldigt få BJJ killar… Wonder why.

    • Rick

     Kommer inte ens ge replik på en sån kommentar från en ovetandes valp med noll koll. :)

     • DannyBoy

      Berätta gärna vilka mma utövare som har sin grund i bjj som haft titlar i ufc och jämför med brottning. Utklassning. Sen är jag nog både större och äldre än dig.

     • Oreem

      Werdum, Aldo och Rafael Dos A. Resten är brottning men Robbie L (Karate) Som det ser ut nu. Men historiskt sätt så har UFC haft fler brottare som champs. Dock ha du 2 av dem bästa i historien (Anderson och BJ) inte det. Alla brottare som är champs är otroligt bra grapplare. Det vill säga att de var tvungna att lära säg submissions skills innan det började med mma.
      Jämför man bara ren brottning och boj så tar en boj kille 99/100 gånger en brottare. Titta bara på ADCC. En brottare är bara bra på top medan en bjj kille är bra på både top och botten.

      Så där av köper jag ej ditt resonemang.

     • Rick

      Att sitta och räkna upp massa olika fighters känns ganska onödigt… Du har uppenbarligen inte varit med speciellt länge i mma-världen, för du pratar ren skitsnack. Som Oreem skriver, så är brottare omskolade till BJJ mer eller mindre, givetvis har de en fördel av sin brottning där etc… Och som han säger, en bjj-snubbe tar en brottare 99/100 gånger i en fight om de ställs mot varandra!
      Och börja mäta penis över nätet, ”äldre och större” bla bla bla…zzzzzzz. Men visst, 96 kilo, 30 år och tävlar i bjj men också lite stående för skojs skull. Så du är välkommen! =)

     • DannyBoy

      Vad snackar du för goja? Brottning tar bjj 7 dagar i veckan. Bevisligen varit med längre än du.

      98 kilo, 35 år, svensk mästare i en standup kampsport. Jämför ingenting. Det var du som tog upp att jag inte varit med speciellt länge.
      Bara räkna. Brottning jag så oerhört mycket fler titlar i ufc än bjj.

     • Rick

      Din logik är verkligen noll! En med brottningsbakgrund är i stort sett omskolad till bjj/sw… Utan bjj/sw så hade de inte haft en chans. Dock så har ju en brottare en viss fördel med just sin brottning. Däremot så lär sig inte en bjj-snubbe speciellt mycket brottning, mer än nedtagningsförsvar . Ren brottning mot ren bjj, så vinner bjj 99% av gångerna. Så enkelt är det… 98 kilo i stående fighting, o svensk mästare. Mjaaa, hur många var ni som tävlade? 4 st? =)

 • Marsman

  Behövs flera som honom, tummen upp

 • Marsman

  Har FinFou också lämnat ”Allstars”

  • DannyBoy

   Yes… Han kör på Prana. Så allstars har ingen vettig bjj kille längre

   • peller

    Finfou håller i grapplingen för MMA-utövarna. Men han håller inte i några BJJ-pass där.

 • P aom

  Sympatisk kille. Hoppas det går bra för han.

 • Svart Bjj

  Generellt är alla i BJJ bra som sina bälten. De bästa har svart = sveriges bästa har svart! Sedan har vi tävlingsmomenten – turnering, dagsform, man kan diskutera viktklasser p4p open weight etc. Mánga unga utövare är hungriga och kan vinna över ett svartbälte pá drivet osv men generellt speglar bältet niván. Generellt är utövarna i UFC inte pá hög nivá mot bjj niván. Vi kan dock se supertalanger som presterar över normal nivá för sitt bälte men som behöver fá in större känslan innan de ska graderas upp. Killar som Albazi är exempel.
  Sveriges bästa grapplers – SW, Bjj, MMA? om vi skippar old-school som är mer lärare och mentorer nu och bara fokuserar pá tävling blir det lättare men dessa killar fár nog klappa dá och dá för sina lärare ännu.
  förslag?
  Sebastian Brosche
  Bielkheden (oldschool men aktiv)
  Vad säger ni som tränar i Sverige, hur bra är erat toppskikt?

  • DannyBoy

   Bielkheden bland de bästa i Sverige i grappling? Killen som blev mountad av diego sanchez på typ 20 sek…

   • Svart Bjj

    Diego är bra, har rullat ngr gngr (gamla pannkakan och Hilti) men missat med David. Min uppfattning är att David är bättre i ren sw och bjj. Har jag fel? Sen vann väl David den matchen i mma utan kontrovers eller?
    För att få bättre uppfattning om dina åsikter, tränar du själv-vad, eller är du ett fan?
    Menar inte att snacka skit – det är ju tjusningen med sporten, man vet om man rullar, jag har hållt på för länge för att tjafsa.

    • DannyBoy

     Om David vann? Nej han gjorde något jag typ aldrig sett förut. Han tappade till slag från mount. Kunde inte bli av med Diego. Rätt pinsamt att tappa för det… Inte kört någon grappling direkt. Bara stående mma.

     • Svart Bjj

      Ok sorry, trodde du menade Diego Gonzales, nu är jag med – Diego Sanchez, och hans grappling är ju mycket mycket bra även om det inte hade sá mkt med matchen mot David att göra.. Diegos record är inte illa om man ser till hans motstándare, Nick Diaz vinst m.m. sen har han ju vart med i ADCC, och vunnit grapplers quest massa gánger (7?), svart bälte bjj och ingen man skulle skämmas över att jämföras med imo ;)

     • DannyBoy

      Här kan du se hela matchen…
      http://mmanytt.se/galor/ufc/david-bielkheden-vs-diego-sanchez-video/

      Jag har nog aldrig sett någon som är så dålig på att komma ur full mount förut (speciellt en med svart bälte). och vilket bristande takedown defence.

      Men visst, diego var helt ok på den tiden. Nu för tiden är han dock ingen speciell, då det inte räcker att ha ett psyke och vilja av stål. Man måste ha lite teknik stående också.

 • Rawa Rawasson

  Äckligt duktig kille. Sett honom på flera tävlingar.

Fler Nyheter: