Video
Veckans Fighter: Jack Hermansson

Jaser Davari

Den 19:e november kommer den svenske mellanviktaren Jack Hermansson att gå sin andra match i UFC, där han möter den forne ”TUF Brazil”-vinnaren Cezar Ferreire i Sao Paolo, Brasilien. Trots att Jack varit proffs sedan 2010 och har en vinsvit på 9 matcher, är han fortfarande relativt okänd för de svenska fansen. För att göra fansen mer bekant med Jack åkte vi på Kimura.se till Oslo för att göra Veckans Fighter med vår senaste UFC-svensk. Resultatet kan ni se i videoklippet nedan.

[contentblock id=10 img=html.png]

+1
Dana Sad
Dana Happy

Video
Urijah Faber: Henry Cejudos upptåg i sociala medier är bra för UFC

Ralph Nordahl

Urijah Faber har vunnit många matcher i sin karriär. En gång sågs han som världens kanske främste fjäderviktare och detta flera år innan UFC implementerade viktlassen. När han sedan gjorde sitt inträde i UFC fightades han om bantamviktstiteln tre gånger.

Faber har dock aldrig lyckats vinna UFC-titeln och såg inte ut att göra det efter att han lade handskarna på hyllan i slutet av 2016. I juli gjorde han dock comeback och detta på ett imponerande sätt när han knockade Ricky Simon efter 46 sekunder på hemmaplan i UFC Sacramento.

40-åringen har sedan dess nämnts som en potentiell motståndare för dubbelmästaren Henry Cejudo i dennes försvar av bantamviktstiteln. Faber säger nu vid en presskonferens att han är taggad att möta Cejudo och ser sina möjligheter som goda att besegra OS-vinnaren i fristilsbrottning:

Henry Cejudo’s got the world strap, a couple of them, and an Olympic gold medal, which I actually never set my goals on as a young wrestler. I probably should have. But that’s enticing, to snatch up a couple of belts and a gold medal and silence the cringe, would be a great step in the right direction for me and I think it’s a great matchup.

He’s naturally a ‘25-pounder, I’m a big ‘35-pounder. He’s got the wrestling pedigree, I’ve got better jiu-jitsu. He breaks guys and I don’t break, so I think that’s a good matchup.

Faber är inte den enda legendaren som Cejudo sagt att han vill möta, även Fabers gamle rival Dominick Cruz har blivit utmanad. Cejudo har även valt att oseriöst utmana stråvikt och flugviktsmästarinnorna Weili Zhang respektive Valentina Shevchenko. Faber anser dock att Cejudos infall och upptåg i sociala medier är bra för UFC:

I’ve known Henry for a long time. I think it’s kind of smart what he’s doing actually. Henry is trying to do something that’s important to me, which is re-establish the 125-pound weight class. I don’t think it was fair for him to put blame on (former UFC flyweight champion) Demetrious (Johnson), one of the best champions of all-time for not holding it down, but he’s getting a bunch of people to talk about him.

Right after my fight, my comeback fight, I mentioned his name. He’s got Dominick Cruz, one of the best fighters in the history of the division, of all-time, speaking about him. He’s got the girls speaking about him for all the wrong reasons, which we knew that was gonna happen. He’s trying to get some clout, get some recognition, and he’s going to get himself beat up most likely. He called me out, one week later I answered the call, and then he starts calling out girls and looking at birds and everything else, so if he wants it, he can get it.

Ni kan se presskonferensen med Urijah Faber nedan:

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy

Krönika: Min första match

Simon Alvhed

Så, jag hade min första MMA-match förra helgen. Jag förlorade, det var inte min plan men jag köper det. Min motståndare var helt klart värd sin vinst och jag lärde mig mycket av förlusten. Om något så är jag mer hungrig efter förlusten.

Att gå en MMA-match är massor av saker och i denna krönika tänkte jag dela med mig av mina intryck, känslor och upplevelser.

Lite diet

Ca 8 veckor innan förra lördagen beslutade jag mig tillsammans med mina coacher att det var dags att stiga in i buren. Jag hade givetvis haft det i sikte länge men det var då vi spikade den sjunde september. Vi gjorde även en plan på att jag skulle prova på flugvikt (- 56,7 kg). När allt var sagt och gjort så blev det inte så då det inte fanns någon motståndare i flugvikt, så jag sa jag körde istället i bantamvikt (-61,2 kg). För att komma ned till flugvikt så var jag tvungen att dieta en del. Bara detta var den första utmaningen då jag är en glad amatörkock tillika matentusiast. Hur som haver, en diet och ett träningsschema tog form och i början var det väldigt taggande.

Det här med nervositet

Jag tränade på som vanligt och helt plötsligt var det nästan dags. Jag hade funderat mycket över hur nervös jag skulle vara och var nästan nervös över att bli nervös. Vad som förvånade mig var dock att jag aldrig blev nervös, varken en vecka eller en timme innan matchen. Det är förmodligen olika från person till person och från match till match men jag är tacksam att jag slapp nervositeten iallafall.

Oväntade faktorer

Saker som jag inte hade räknat med började dyka upp ju närmare matchdagen kom, t.ex. nervositet och/eller oro från nära och kära. Jag var inte beredd på att till exempel min mamma skulle bli väldigt orolig för i mitt huvud så är det ingen fara. Så som jag tänkte var ungefär “Jag tränar ju detta varje dag, vad har de att vara oroliga för?”. Det man glömmer, eller iallafall vad jag som är så insyltad i träningen och lever MMA är att tävlingen är de facto två tränade personer som låses in i en bur och ser vem som är bäst på att slåss. För alla oss som lever MMA, tränar varje dag, sparras, coachar osv så är det så naturligt. Man glömmer bort det ganska absurda konceptet som sporten faktiskt egentligen är.

Andras oro var nog egentligen den svåraste delen; jag var bara taggad hela vägen fram till matchen, taggad och sugen. Det var mina nära och kära som bar på oron och helt ärligt irriterade det mig lite även om jag förstod dem.

Överlag gick hela “campet” bra och när det var matchdags kände jag mig redo.

Matchdagen

Att värma upp för en match var spännande. Man har en idé eller koncept på hur man ska reagera och försöker matcha sin uppvärmning med det man ska göra, utan att trötta ut sig men tillräckligt mycket för att bli varm. En intressant upplevelse när man är omgiven av andra fighters med samma nervositet, tagg, förväntningar etc. Det var helt enkelt spännande.

Så själva matchen då?

Tja… jag hade en plan. Jag kommer från karate, jag är en duktig striker och jag hade lite längdövertag. Jag skulle hålla distans, röra mig ungefär som i en poängkaratematch och jobba systematiskt….trodde jag.

Någonting hände i buren, min motståndare var snabb och hade snabba händer och helt plötsligt finner jag mig i att jag kör en massor av takedowns, varför? Ingen aning. Det är inte det att jag inte kan grappla, jag brukar bara aldrig resorta till det frivilligt utan bara se marken som ett ställe att ta mig upp ifrån. Men just denna lördag valde jag av någon anledning att gå tungt på grapplingen. Make no misstake, min motståndare hade koll på sitt groundgame också så det var inte en walk in the park att brottas. Jag blev och är fortfarande bara fascinerad av att min hjärna valde att hantera matchen så.

Det jag vill få fram är att jag hade en plan men allt flög ut genom fönstret i buren. Att stå i buren är inte som att sparras, kroppen reagerar konstigt och jag tror det enda sättet att bli bättre är att tävla mer så man får upp en vana.

Som jag nämnde vann min motståndare på poäng och det var han värd. Jättetrevlig snubbe, vi snackade mycket efter matchen och i framtiden vore det kul att mötas igen.

Samlade intryck

På det hela taget var det bara ren och skär lycka, alltihop. Även om jag förlorade så var jag ändå glad och jag tyckte att själva matchen var så himlarns rolig. Jag fick minst sagt blodad tand och är mer taggad än någonsin på att kliva upp i buren igen. Men först några veckors grind.

Så mitt tips till er som tränar men ännu inte gått match: gör det! Det är så sjukt kul. Jag vet att jag tar upp en del grejer som låter mindre kul men själva matchen gör allt värt det. Så våga testa och gör det för att ha kul!

Om ni tycker att det är intressant med krönikor kopplade lite till skribenternas egna upplevelser så kan ni skriva det i kommentarerna så kanske det kommer fler krönikor som denna.

Tack för mig!

Läs mer
+7
Dana Sad
Dana Happy
Justin Gaethje utmanar Khabib Nurmagomedov

Justin Gaethje: ”Khabib Nurmagomedov besegrar mig förmodligen på pappret”

Jonathan Damm

Efter helgens knockoutvinst över Donald “Cowboy” Cerrone i huvudmatchen på UFC Vancouver valde lättviktaren Justin Gaethje att utmana vinnaren i den eventuellt kommande titelmatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson.

Under en mindre presskonferens efter matchen utvecklade Gaethje hur han tror att en match mot den nuvarande mästaren, Nurmagomedov, faktiskt skulle gå. Han vet inte självklart hur det skulle gå men sade själv att han förmodligen skulle förlora om man enbart ser matchen på pappret. Det som han själv anser gör matchen intressant dock är hans egna slag- och sparkstyrka.

No idea. I don’t know. He probably beats me if you put it on paper, but I hit so hard, I kick so hard and I’m so athletic.

Han berättade även hur han inte tänker försöka undvika Nurmagomedovs brottning utan snarare bemöta den, dels med hjälp av bensparkar.

The way you stop a takedown in wrestling is to meet force with force. You don’t try to go away. I won’t touch the cage. If he’s gonna take me down it’s gonna be in the middle, and he’s gonna get his leg kicked a few times before he even gets a shot off.

När en eventuell match mellan Nurmagomedov och Gaethje faktiskt kan äga rum är i nuläget osäkert då Nurmagomedov nyligen gick match mot Dustin Poirier. Hans nästa motståndare är i visserligen inte klar i nuläget men allt pekar på att det kommer att bli Ferguson i en match som troligtvis inte kommer att äga rum förrän nästa år.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy

Miesha Tate kritiserar UFC för ”BMF”-titeln

Jonathan Damm

För ungefär tre år sedan valde den forna bantamviktsmästarinnan Miesha Tate att lämna MMA och detta gjorde hon med ett matchfacit på 18-7. Sedan dess har hon gått från att gå matcher för UFC till att jobba bakom kulisserna för den asiatiska MMA-organisationen ONE Championship.

När hon nu inte längre är associerad med UFC har hon större utrymme att kritisera organisationen, vilket hon nyligen gjorde. Detta genom att kritisera den “BMF”-titel som kommer att stå på spel i den kommande matchen mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal på UFC 244. Enligt Tate betyder inte titeln någonting och det känns enligt henne meningslöst att sätta titeln på Masvidal elle Diaz då ingen av dessa är bäst. Detta berättade hon under ett medverkande i “MMA Tonight on SiriusXM“.

It really does marry that WWE feeling to the UFC in a way that’s never been done before. If you start putting the belt around people who are not the best, then what does the belt mean, exactly? I’m a huge fan of both I love watching Nate Diaz and Jorge Masvidal fight but to put a belt around one of them, I just think it’s a bit odd.

Matchen mellan Diaz och Masvidal kommer att vara huvudmatch på UFC 244 och “BMF”-titeln kommer, enligt Dana White, enbart att vara en engångsgrej.

Tate gick sin sista match inom MMA under UFC 205 och förlorade då mot Raquel Pennington via submission. Galan ägde rum den 12:e november 2016 i New York City, USA.

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
Georges St-Pierre anser att Tony Ferguson förtjänar nästa titelchans i lättvikt

Jonathan Damm

För två veckor sedan tog den regerande lättviktsmästaren i UFC, Khabib Nurmagomedov, sin senaste vinst. Detta genom att besegra Dustin Poirier via submission i den 3:e ronden.

Efter matchen har det talats om vem som kan blir Nurmagomedovs nästa motståndare. Den som står som mest sannolik är i nuläget Tony Ferguson men även den forne mästaren Conor McGregor har utmanat mästaren. Nurmagomedovs egna manager, Ali Abdelaziz, vill se honom försvara mot den tidigare welterviktsmästaren Georges St-Pierre men St-Pierre vill snarare se matchen mellan Ferguson och Nurmagomedov bli av.

Det var i en intervju med Helen Yee som St-Pierre först besvarade Abdelaziz utmaning med att han i nuläget är pensionerad.

I don’t envy nobody. I’m retired and I retired for a reason. If anything come up UFC know where to find me. Right now I’m good where I am at. I can’t complain, life is beautiful. Because of the fans, I’m very grateful.

På frågan om han istället vill se Nurmagomedov möta Ferguson svarade han med att det absolut är den matchen han vill se bli av.

100%. It’s gonna be a good fight and I’m a big fan. I’m gonna be watching.

GSP ser inte någon solklar vinnare i matchen utan ser det som att den av de två som först får matchen dit de vill ha den som vinnare.

I don’t know it all is going to depend on who is gonna be able to fight their fight. You know Tony likes dirty fight…you know…elbows…knees, that’s his style. Khabib likes to control guys when he is on the floor with his top game. You know, it all depends on how it’s going to go down. Styles makes fights, it’s hard to predict.

GSP gick sin sista match mot Michael Bisping på UFC 217 och lyckades då stå som segrare via submission i 3:e ronden. Galan ägde rum den 4:e november 2017 i Madison Square Garden i New York City, USA.

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
Georges St-Pierre utanför bur i t-shirt

Krönika: Georges St-Pierres Pound for Pound lista

Simon Tingberg

Georges St-Pierre är i mångas ögon GOAT ”The greatest of all time” efter att ha dominerat welterviktsdivisionen under många år med nio titelförsvar för att sedan ta en paus från MMA. En paus på fyra år för att sedan göra comeback och besegra Michael Bisping och vinna dennes mellanviktsbälte under UFC 217, New York november 2017.

Idag är St-Pierre pensionerad från MMA även om det emellanåt ryktas om ett möte mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov. St-Pierre deltog i en special promotion i Las Vegas under helgen, där även en annan legend Anderson Silva deltog. St-Pierre blev där tillfrågad under en intervju med BJPenn.com vilka som han tycker är nutidens främsta pound for pound fighters. Han nämner bland annat lätt tungvikts mästaren Jon Jones, lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov, flug och bantamviktsmästaren Henry Cejudo och kvinnliga bantam och fjäderviktsmästaren Amanda Nunes.

“Khabib Nurmagomedov is there for sure. There’s Jon Jones as well. There’s Henry Cejudo, who I think is very hard to beat. If you look at what he’s accomplished, it’s a lot. So Jon Jones, Henry Cejudo, and Khabib. And let’s not forget about Amanda Nunes. She’s the best female fighter of all time,”

Bildresultat för george st pierre anderson silva 2019

Gillar St-Pierres lista och kan på många sätt hålla med honom. Ville därför gå lite djupare in på hans kandidater.

Jon Jones

Bildresultat för jon jones champion

Är Jon Jones den främste MMA utövaren i världen då? Resultatmässigt finns det inte mycket att diskutera. Han har ett record på 25-1 varav förlusten ens bör räknas som en förlust då Jones blev diskvalificerad efter att ha använt otillåtna armbågar. Motståndaren Matt Hamill bör i alla fall knappast räknas som en vinnare i den fighten i alla fall. Jones blev mästare 2011 efter att ha besegrat legenden och MMA pionjären Mauricio ”Shogun” Rua. Han försvarade sedan titeln framgångsrikt hela åtta gånger, mot Quniton Jackson, Lyoto Machida, Rashad Evans, Vitor Belfort, Chael Sonnen, Alexander Gustafsson, Glover Texeira och Daniel Cormier. Det är vad som händer efter segern mot Cormier som tvivlet på Jones status som den bäste i världen kommer. Fylle och knarkskandaler samt positiva dopingtester har gjort att Jones blev fråntagen sitt mästarbälte och under perioden 2015-2018 fick stå vid sidlinjen och se ärkerivalen Cormier bära hans bälte och vara pound for pound etta. Det är där tvilet på Jones kommer. Var hans framgångar endast baserat på en dopad kropp? Min personliga åsikt är också att en världselit idrottare också utmärker sig av hur denne lever utanför idrotten. Där kommer tvivlet på Jones. Inte på hans talang och fighting IQ. Jones har aldrig i närheten sett ut att bli ordentligt skakad. Visserligen blev han väldigt hårt pressad utav Gustafsson och visade där ett riktigt mästarhjärta vilket utmärker en sann mästare. Och att kunna rida ut en storm under press och ändå komma ut segrande är något vi hitintills inte fått se lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov göra. Jones kom tillbaka 2018 och besegrade Gustafsson igen ”denna gång på ett dominant vis” och vann det vakanta lätt tungvikts bältet. Han har sedan dess försvarat bältet två gånger mot Anthony Smith och Thiago Santos och vunnit båda genom domslut. Trots en jämn fight mot Santos så har inte Jones varit illa ute i någon utav sina tre senaste fighter.  Är Jones överlägsen eller är motståndet för dåligt? Visar oavsett på en dominans från Jones. Frågan hur Jones skulle klara av en utmaning och gå upp till tungvikt är dessutom obesvarad då Jones aldrig tagit steget och gått upp en viktklass. Detta som Henry Cejudo, Amanda Nunes och rivalen Daniel Cormier gjort.

Khabib Nurmagomedov

Bildresultat för khabib nurmagomedov champion

Den ryske lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov är obesegrad i sin karriär med 28-0 varav 12-0 i UFC. Ett record som mycket väll han kan använda för att titulera sig den främste MMA utövaren i världen. Innan Khabib blev mästare så hade kvaliten i hans motstånd diskuterats. Hur skulle Khabib stå sig mot eliten i divisionen? Detta är nu besvarat då Khabib dominerat fighters som Edson Barboza, Conor McGregor och nu senast mot Dustin Poirier. Khabib är inte den mest mångsidige fightern som exempelvis Jon Jones som är bra på allt inom MMA. Khabib är bra på grappling, han slår förvisso hårt och har bra haka men hans stående har vi nästan inte ens fått se. Khabibs styrka som gör honom så överlägsen i divisionen är hans totala dominans inom grapplingen. Alla hans motståndare vet hur bra han är på marken så ingen motståndare vågar knappt komma nära honom pågrund utav fruktan att bli nedtagna. Blir du nedtagen utav Khabib så kommer du inte upp. Khabib har i sina fighter dominerat sina motståndare på marken och till och med haft konversationer med sina motståndare under tiden. Tony Ferguson har i många diskussioner kommit upp som den man som kan besegra Khabib. Denna fråga är dock obesvarad då dom båda hitintills aldrig mötts trots fyra försök. Khabib har precis som Jones aldrig heller gått upp en viktklass för att få en större utmaning. Han har försvarat sitt bälte två gånger med två dominanta vinster. Hur man räknar vem som är pound for pound etta kan diskuteras men i antal titelförsvar så ligger Khabib bakom exempelvis Jon Jones.

Henry Cejudo

Bildresultat för henry cejudo champion

Trots att den tidigare OS vinnaren i brottning Henry Cejudo endast tävlat i professionell MMA sedan 2013 så har han på kort tid tagit sig till världseliten. Cejudo inledde sin UFC karriär i bantamvikt men gick i sin andra fight ner till flugvikt. Där huserade den dominante mästaren Demetrious Johnson som har rekord i antal titelförsvar i UFC 11 stycken. UFC försökte hitta lämpliga utmanare till Johnson och brottaren Cejudo kunde vara en kandidat. Så tycktes inte fallet bli då Cejudo trots en tidig nedtagning utav Johnson kunde se sig besegrad genom TKO i den första ronden. Cejudo förlorade därefter mot Joseph Benevidez genom delat domslut. Cejudo kom dock tillbaka. Efter två raka segrar så fick han en ny chans mot Johnson som nu var rekord hållare utav titelförsvar i UFC. Johnson var storfavorit men Cejudo visade ett helt annat fighting iq i denna fight. Med stor press och stort tålamod så gick han tiden ut mot Johnson och tog hem ett delat domslut och var ny flugviktsmästare. Cejudo ville sedan utmana bantamviktsmästaren TJ Dillashaw och bli bantamviktsmästare och så kallad ”double champ”. Cejudo fick ett möte mot Dillashaw även om det blev i flugvikt. Han besegrade Dillashaw genom TKO i den första ronden och räddade därmed flugviktsdivisonen som Dana White tidigare pratat om att lägga ner. Cejudo fick sedan sin önskan att bli ”double champ” uppfylld då han besegrade Marlon Moraes om bantamviktsbältet. Cejudo har inte dominerat sitt motstånd som Jones och Khabib gjort. Men han har ett mästarhjärta utan dess like och har lyckats överbevisa i fighter där han varit nederlagstippad. Mot Moraes såg han ut att vara påväg att förlora men lyckades med sin krigarmentalitet samt förmåga att ändra game plan vända fighten till sin fördel. Han har dessutom lyckats besegra fighters som Johnson och Dillashaw när dom sett oslagbara ut. Cejudo är en vinnare kan han precis som Khabib och Jones fortsätta att vinna gång efter gång. Cejudo har vi tillskillnad från dom sett förlora.

Amanda Nunes

Bildresultat för amanda nunes champion

Drottningen utav MMA heter Amanda Nunes inget snack om saken. Sedan hon besegrade Miesha Tate om det kvinnliga bantamviktsbältet så har hon dominerat viktklassen och försvarat titeln fyra gånger. Detta mot Ronda Rousey, Valentina Shevchenko, Raquel Pennington och Holly Holm samt att hon gick upp till fjädervikt och besegrade Cris Cyborg och blev ”double champ”. Nunes gjorde där precis som Cejudo gjorde mot Johnson. Besegrade en fighter som ingen trodde det gick att besegra då Cyborg såg ut att vara oövervinnlig. Detta gjordes dessutom på ett brutalt och övertygande sätt. Precis som Jones och Khabib så har hon dominerat sin viktklass. Man har sett henne förlora”totalt fyra gånger” och senaste gången var mot Cat Zingano under 2014. Kan inte riktigt se något som talar emot Nunes status som den främste pound for pound fightern med undantag att Cejudo, Khabib och Jones kanske är mer förtjänta utav den statusen?

Georges St-Pierre

Bildresultat för george st pierre champion¨

Detta var då alltså Georges St-Pierres åsikt om dom främsta MMA utövarna i världen. Kan starkt hålla med honom om att någon utav dessa fyra bör vara pound for pound etta i dagens MMA. På olika sätt finns det för och nackdelar för respektive fighter.

St-Pierre är själv inte längre aktiv men varje gång jag hör hans namn så dyker ett annat ord upp och det är GOAT ”The Greatest Off All Time”. St-Pierre dominerade både generationen innan honom samt generationen efter honom. Han lämnade MMA och kom tillbaka och tog sig an den större fightern i Bisping och vann guld. St-Pierre var dessutom alltid respektfull och visade statsmannaskap vilket utmärker en världelit idrottare. St-Pierre var en sann pound for pound etta när han var aktiv.

 

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy
Donald Cerrone invägning

Donald Cerrone har inga ursäkter till förlusten – Vill fightas så snart som möjligt

Simon Tingberg

Donald ”Cowboy” Cerrone förlorade under natten mot Justin Gaethje genom knockout i den första ronden. Lättviktsmötet som var huvudmatch på UFC Vancouver var laddad med respekt mellan båda fighters. Efter att Cerrone fallit så visade Gaethje tydligt att han ville att domaren skulle bryta. Dom båda omfamnade varandra i oktagon intervjun och Gaethje sa bland annat att han aldrig vill fightas mot sin vän Cerrone igen.

Cerrone intervjuades utav flera reportrar efter fighten bland annat från MMAJunkie där han berättade att han inte har några ursäkter för förlusten.

“I’m not making any excuses. The ref clearly thought I couldn’t continue.

“That’s the way this game is. Sometimes, you get the ref that lets you get pounded in. Sometimes, the one that won’t. I got the one that wouldn’t. So maybe it’s better for the longevity for me and my boy here. Maybe he didn’t beat me retarded, so that’s good.”

Trots att Cerrone är 36 år och råkade på sin andra raka förlust så är det inte över för Cerrone som vill komma upp till 50 vinster.

“Fifty is the number I want, so I’ve got new for my coaches and corners: There’s going to be a lot more ups and downs and sideways-es. When you’re winning, everyone wants to know, ‘What are you doing so special that you win?’ And then when you lose, everyone’s like, ‘What didn’t you do?’ Nothing, man. I trained hard. I trained my ass off. It just didn’t work out.”

Inför fighten mot Gaethje så hade Cerrone sikte på att få gå en femte fight under 2019 och siktade på att få fightas igen i december. Trots förlusten mot Gaethje så har inte Cerrones planer om en femte fight under 2019 inte ändrats.

“Tomorrow, I’m going to get on the airplane and call Dana and say, ‘What’s next. And they’re gonna say, ‘You got knocked out, I think you have a medical suspension.’ (And I’ll say), ‘Yeah, but after that, what can we do?’

“I would love to fight next weekend, but I don’t know how long of a suspension I got. I don’t know what getting your ass knocked out in 30 seconds looks like on paper, but I think it’s pretty long.”

Ska vinna bältet

Trots att Cerrone nu förlorat två fighter på raken så är han inte orolig att förlora igen. Han har tidigare när han tävlade i weltervikt under 2017 haft tre förluster på raken mot Jorge Masvidal, Robbie Lawler och Darren Till. Han medger dock att inte gillar att förlora framförallt ur ett ekonomiskt perspektiv samt att han fortfarande siktar på att vinna bältet.

“Yeah, next fight, hopefully I don’t go three in a row again. That really hurts the bank account. At the rate I spend my money, I need those wins just to sustain life, guys.

“I’m going to get the belt. It’s going to happen. I guess I just slid down the rung a little bit, but I’m going to come back, I’m going to train hard, and I’m going to get it. It’s the last thing I’ve got to do with my legacy.”

Trots att fighten mot Gaethje inte blev som han hoppats så kommer inte Cerrone sluta självmant förrän han nått sina mål att nå femtio vinster och bli mästare. Och misslyckas han vill han i alla fall bli ihågkommen för att han försökte.

“I tried,” he said. “It’s something I can teach my boy. I gave it hell.”

 

Läs mer
+11
Dana Sad
Dana Happy
Dustin Poirier vs Justin Gaethje UFC

Video
Dustin Poirier vill möta Justin Gaethje i en rematch

Ralph Nordahl

Vi skulle kunna bjudas på en rematch mellan nattens segrare Justin Gaethje och den nylige titelutmanaren, tillika interim-mästaren, Dustin Poirier. Detta efter att Gaethje inatt besegrat Donald ’Cowboy’ Cerrone via TKO i första ronden.

Gaethje berättade direkt efter matchen att han inte är intresserad av att möta Conor McGregor härnäst trots att det är en match många fans skulle vilja se och varit aktuell tidigare. Gaethje vill istället möta vinnaren mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson.

Det kan dock ta ett långt tag innan Gaethje får sin chans på titeln och han kan istället vara intresserad av att revanschera sig mot Poirier som besegrade honom via TKO i fjärde ronden i april förra året.

Poirier meddelade efter matchen via Twitter att han nu är intresserad av att möta Gaethje härnäst:

Dustin Poirier förlorade förra helgen titelmatchen mot Nurmagomedov via submission (rear-naked-choke) i tredje ronden.

Nedan kan ni se post-fight intervjuerna med Justin Gaethje och de andra fighters från nattens gala:

 

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
justin gaethje bur

UFC on ESPN+ 16: Bonusar – Justin Gaethje får Performance of the Night-bonusen

Ralph Nordahl

Nattens huvudmatch mellan Donald ’Cowboy’ Cerrone och Justin Gaethje levde upp till förväntningarna då avslutsmaskinen Gaethje återigen lyckades avsluta sin motståndare i första ronden. Herrarna möttes vid UFC-galan i Vancouver, Kanada där tre prestationsbonusar delades ut varav Justin Gaethje fick ta emot en för nattens prestation.

Utöver Gaethjes tredje raka KO/TKO-seger lyckades även letten Misha Cirkunov avsluta sin motståndare, den obesegrade Jimmy Crute, i första ronden genom en sällsynt submission; Peruvian necktie.  Cirkunov fick för detta ta emot nattens andra Performance of the Night-bonus.

UFC delade inatt också ut en bonus för Fight of the Night. Både kanadensaren Tristan Connelly och hans besegrade motståndare (enhälligt domslut) Michel Pereira fick precis som Gaethje och Cirkunov ta emot 50 000 dollar (480 000 kr) vardera för deras insatser. Pereira missade dock vikten inför galan och fick därför ge 960 000 kr av sin lön till Connelly.

Nedan kan ni se listan för nattens 50 000 dollars bonusar:

Fight of the Night: Tristan Connelly vs. Michel Pereira ($100K to Connelly after Pereira missed weight)

Performance of the Night: Justin Gaethje

Performance of the Night: Misha Cirkunov

Läs mer
+1
Dana Sad
Dana Happy
Justin Gaethje media

MMA-världen hyllar Justin Gaethje för nattens avslut

Ralph Nordahl

Justin Gaethje visade inatt återigen att han har krut i nävarna. Den topprankade lättviktaren ställdes mot sin gode vän Donald ’Cowboy’ Cerrone och precis som i hans två tidigare matcher tog det inte lång tid för Gaethje att avsluta sin motståndare. Denna gång skedde avslutet efter 4.18 minuter via teknisk knockout.

Efter matchen fick Gaethje ta emot ideligen hyllningar via sociala medier av flertalet kända MMA-profiler vilket ni kan se nedan:

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy