UFC

Vem vinner? Khamzat Chimaev mot tidigare UFC-mästaren Robert Whittaker

Khamzat Chimaev Robert Whittaker UFC Saudiarabien

Khamzat Chimaev kommer ta sig an Robert Whittaker i samband med UFC:s första besök till Saudiarabien. Nu är oddsen här.

Khamzat Chimaev möter Robert Whittaker på UFC Saudiarabien

Till sist stod det klar att Chimaev kommer återvända till buren i juni, senare i år. UFC:s tidigare mellanviktsmästare Whittaker kommer stå för motståndet. Den förstnämnda är för närvarande rankad som nummer elva i organisationens officiella ranking för mellanviktsklassen. Whittaker återfinns på placering nummer tre. Endast mästaren Dricus du Plessis och de tidigare bälteshållarna Sean Strickland och Israel Adesanya befinner sig högre upp på rankingen.

29-åriga ”Borz” är fortsatt obesegrad i så väl UFC som i sin professionella karriär. 13 raka vinster har det blivit, varav sju har ägt rum under UFC:s flagg. Senast kommer Chimaev från en vinst via majoritetdomslut mot den tidigare welterviktsmästaren Kamaru Usman. Fajten ägde dock rum i mellanviktsdivisionen. Whittaker har gått 2-2-0, sett till sina fyra senaste matcher. Han kommer senast från en vinst via domslut mot Brasiliens Paulo Costa. 33-åriga Whittaker står med ett totalt matchfacit som lyder 25-7-0.

Under den föregående veckan släpptes de initiala oddsen inför den ovannämnda drabbningen rum. Om oddsen håller i sig kommer ”Borz” kliva in i buren som favorit ännu en gång. Enligt Fight Odds ger ett rakt vinnarspel på Chimaev 1.63 gånger insatsen tillbaka. Ett motsvarande spel på Whittaker ger 2.4 gånger pengarna tillbaka.

Galan går av stapeln lördagen den 22:e juni på Kingdom Arena i Saudiaraben.  Läsaren kan ta del av mer information om eventet här.

UFC Saudiarabien: Preliminärt matchkort

  • Khamzat Chimaev vs. Robert Whittaker
  • Sergei Pavlovich vs. Alexander Volkov
  • Kelvin Gastelum vs. Daniel Rodriguez
  • Volkan Oezdemir vs. Johnny Walker
  • Shara Magomedov vs. Ihor Potieria
Föregående artikel

Trailer inför UFC 300 visar matchen som aldrig blev av

Nästa artikel

Georges St-Pierre rankar Jon Jones

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök