Okategoriserad

Vi listar världens 24 främsta MMA-fajters någonsin – Lucka 9

Världens 24 främsta MMA-fajters någonsin

Fram till den 24 december kommer Kimura räkna ner till den främsta MMA-utövaren någonsin. Kolla in vem som gömmer sig bakom lucka 9 i artikeln nedan.

Lucka 9 – Henry Cejudo

Att vinna olympiskt guld och att bli dubbel bälteshållare inom UFC är ingen enkelt uppgift. Faktum är att det endast finns en fajter som har klarat av kombinationen. USA:s Henry Cejudo.

Amerikanen bärgade hem ett olympiskt guld i samband med spelen i Peking, Kina, 2008. Cejudo tävlade i fristilsbrottning och tog hem medaljen i 55 kg.

Den professionella MMA-debuten ägde rum 2013 och mindre än ett år senare hade han radat upp ett obesegrat matchfacit med sex raka vinster. UFC visade, föga förvånande, intresse för amerikanen och debuten för organisationen ägde rum i december, 2014. Debuten gick av stapeln i bantamviktsklassen och även där blev det en vinst för den olympiska guldmedaljören.

Efter debuten blev det återigen flugvikt som gällde för amerikanen och efter tre raka vinster erbjöds han sin första chans på en titel i organisationen. Den dåvarande och dominanta mästaren Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson stod för motståndet. I samband med fajten åkte Cejudo på karriärens första förlust och avslut. Via knän mot sitt torso i drabbningens första rond. I matchen därpå föll han i en mycket jämn domslutsförlust mot Joseph Benavidez. Cejudo fick ett poängavdrag efter upprepade träffar mot motståndarens skrev.

Tiden som UFC-mästare

Cejudo kunde studsa tillbaka efter förlusterna och efter två raka vinster erbjöds han en ny chans på flugviktsdivisionens bälte. I en returmatch mot den ovannämnda ”Mighty Mouse”, som ägde rum under UFC 227, kunde den olympiska guldmedaljören ta hem segern via delat domslut. Han genomförde därefter ett lyckat titelförsvar mot T.J. Dillashaw.

I juni, 2019, flyttade han upp till bantamviktsklassen. Under UFC 238 besegrade han Marlon Moraes för divisionens vakanta bälte. Han följde upp ett titelförsvar och en vinst mot Dominick Cruz.

Efter segern över Cruz valde Cejudo att lägga handskarna på kanvasen. Så som det ofta blir inom MMA valde han att återvända till sporten. I maj, tidigare i år, gick han förlorande ur en match för bantamviktsbältet mot den dåvarande mästaren Aljamain Sterling.

Cejudo står med ett totalt matchfacit som lyder 16-3-0.

Henry Cejudo

Kimuras julkalender

Föregående artikel

VIDEO: Tjuvslag leder till massivt bråk inne i buren

Nästa artikel

Sändningstider & matchkort inför Devin Haney mot Regis Prograis

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök