Nyheter

VIDEO: Årets submission?! – går längs buren för att säkra strypet

Av

Hugo Lindström

01/03/2024
bulldog choke ONE Championship

Årets submission? På ONE 166 fick vi se ett sannerligen spektakulärt sätt att använda buren på.

Unik submission ledde till vinst

Genom åren har det gång på gång kommit uppseendeväckande avslut i buren. Inte minst när det kommer till submissions. Alltså stryp och ledlås. ”Korean Zombie” vinner via twister, Nick Diaz sänker in en gogoplata eller Frank Mir som fällde jätten Brock Lesnar genom att koppla ett benlås från liggande position. Det är bara några av de som kommer på tal när man diskuterar denna aspekt av sporten. Nu har ovan nämnda fighters fått sällskap.

På en match i singaporianska ONE kopplade nämligen Keito Yamakita en ”bulldog choke” som han sedan tätade till genom att vandra på burväggen. En stor mängd press hamnar på motståndarenn Jeremy Miado som får hela Yamakitas vikt på sin hals och nacke. Se avslutet nedanför.

För de nyare fansen är bulldog choke förmodligen mest känt från när Ben Askren tog sin kontroversiella vinst mot Robbie Lawler med hjälp av den. För de som varit med länge vandrar kanske tankarna till Carlos Newton som besegrade Pat Miletich med strypet i fråga. Annars är det en relativt obskyr submission som sällan hittar sin väg till buren.

Carlos Newton stryper Pat Miletich. Från en tid innan USADA introducerats till sporten

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök