Nyheter

VIDEO: Brian Ortega tillbaka i vinstkolumnen – vände tuff start

Av

Hugo Lindström

25/02/2024
Yair Rodriguez och Brian Ortega

Efter en tuff öppning kunde Brian Ortega vända och vinna mot Yair Rodriguez under UFC Mexiko.

Brian Ortega vs. Yair Rodriguez

Rond 1

Yair får på direkten iväg en höger, Ortega svarar med en snabb kombination. Yair går först mot kroppen och sedan huvudet, följer upp med en huvudspark. En ren träff med vänstern får Ortega att reagera. Han dyker men lyckas inte ta matchen till backen. Istället reser han sig upp och utbyter slag med Yair. Ortega med en snärtig träff som skadar Yairs näsa, däreter följer han upp med flera tunga kroppslag. Yair avslutar ronden med en huvudspark följt av en höger. Ortega blöder rejält från näsan. Kroppsspark från Ortega. Han hoppar till guard och Yair följer med honom och straffar beslutet med massa ground and pound.

Rond 2

De utbyter jabbar tidigt i ronden. Ortega går sedan in för clinch, får upp Yair mot buren. Yair tar sig därifrån och hittar in med en rejält vänster. Ortega försöker med en nedtagning men stoppas. De hamnar dock mot väggen ändå och Yair försöker koppla en giljotin, men Ortega tar sig loss från greppet med relativ enkelhet. ORtega passerar till halvguard, börjar skicka slag, blandar upp med tunga armbågar. Yair har fått ett stort jack under vänstra ögat. Ortega fortsätter med sin ground and pound och Yair tar mycket stryk just nu.

Rond 3

Yair öppnar ronden med en snabb ett-tvåa, men försöker håll distansen förgäves då Ortega direkt hittar in till nära distans för att brottas. Han får det till marken med en fin benkrok. Väl på marken kopplar han en armtriangel som han börjar jobba in. Han rör sig över till sidan och drar åt strypet. Yair klappar.

Resultat

Brian Ortega besegrar Yair Rodriguez via submission (armtriangel) i rond 3.

Fullständiga resultat från galan finner ni här.

Skribentens kontakt

Relaterade Artiklar

Din önskelista

[nsm_wishlist_content_shortcode]

Sök