Okategoriserad

VIDEO: Chris Weidman vann via dubbel ögonpetning – motståndaren rasande

chris weidman ögonpetning mot bruno silva

Ännu en skandalomsusad match blev det när Chris Weidman besegrade Bruno Silva under nattens UFC.

Brutala ögonpetningar gav Chris Weidman vinsten

Direkt efter den kontroversiella matchen mellan Nursulton Ruziboev och Sedriques Dumas, där den sistnämnde signalerade ögonpetning utan att få gehör från domaren, kom samma sak att upprepas. Denna gången ännu tydligare. Ett regelbrott, missat av domaren, som direkt leder till ett avslut.

Chris Weidman, 39 år gammal, klev in i buren för att möta en annan veteran i Bruno Silva. Mycket av matchen hölls stående. Weidman hade övertaget med fin distanshantering och mycket sparkar. In i den tredje och sista ronden hade han ett förmodat överta på 2-0. Men det som kunde blivit en välbehövlig vinst på CV:et kom istället att bli en ifrågasatt sådan.

De båda hade under matchens gång blivit varnade då de tenderade att hålla ut sina fingrar, något som i andra ronden resulterade i ett kort avbrott. Weidman tog inte till sig av varningarna och mot matchens slut satte han inte bara en, utan två gånger sina fingrar i ögonen på Silva. Silva föll till marken hållandes för sina ögon, men domaren lät det fortgå och Weidman blev tilldelad en TKO efter att ha följt upp med ground and pound.

Twitter rasande

Efter matchen påstod Weidman att Silva inte borde ha kastat sig mot marken ifall han blivit petad i ögat, utan att han borde visat det på ett annat sätt. Detta ledde till mycket kritik från tittare världen över.

Med två exempel på ögonpetningar under samma kväll, hur tycker du att UFC bör göra för att motverka liknande händelser i framtiden?

Föregående artikel

Manon Fiorot mot Erin Blanchfield går till domslut – dominans från början till slut

Nästa artikel

VIDEO: UFC-fighterns avslut debatteras – domaren kritiseras

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök