UFC

VIDEO: Da’mon Blackshear sätter ovanlig submission i UFC

Twister i UFC

I samband med nattens gala satte Da’mon Blackshear en sumbission som endast två fighter i organisationen har lyckats med tidigare.

Da’mon Blackshear hittade en twister mot Jose Johnson

Blackshear gick sin fjärde match i samband med nattens UFC Vegas 78. Jose Johnson stod för motståndet och den förstnämnda hittade avslutet redan i matchens första rond.

Amerikanen bjöd inte bara på ett snyggt avslut, utan även ett ovanligt sådant. Blackshear satte en twister på sin motståndare. Endast Bryce Mitchell och The Korean Zombie har lyckats med samma teknik under UFCs flagg. Den förstnämndas avslut ägde rum 2019 och The Korean Zombie hittade sin submission redan 2011.

Efter segern berättade Blackshear hur avslutet gick till. Bland annat berättade amerikanen om hur han förstod att han var tvungen att försöka ”bryta motståndarens ryggrad” för att säkra vinsten.

Efter nattens seger har 29-åriga Blackshear gått 2-1-1 i UFC och hans totalt matchfacit lyder 14-5-1. Motståndaren Johnson debuterade för organisationen.

Föregående artikel

UFC Vegas 78: Kolla in alla resultat från nattens event

Nästa artikel

VIDEO: Anthony Joshuas match mot Robert Helenius slutar med brutal knock

Skriven av

Alexander Clausson

Chefredaktör på Kimura och historielärare. Är en MMA-fantast som täcker sporten ur ett fan-perspektiv. Sitter i rankingpanelen för UFC, Bellator MMA och BKFC.

Relaterade Artiklar

Sök