Nyheter

VIDEO: Fighter får hår avslitet under försvar av armlås

fighters hår fastnar i armlås

En udda företeelse stal showen under Zaruba Fight Night i Dubai förra helgen.

Zaruba Fight Night – regelbrott eller inte?

Det flera former av otillåtna tekniker i verkan när två fighters möts i buren under en MMA-match. Självklara saker som sparkar mot skrevet, ögonpetningar och skallningar exponeras vi tittare ofta för. Detta då de verkar vara de som enklast sker av misstag. Två motståndare går för clinch och krockar ihop samtidigt. En spark mot benet glider upp och träffar fel. En reflex skjuter fram en hand för att stoppa en motståndare som närmar sig. Dessa misstag är förståeliga, men straffas ofta med åtminstone en varning.

Ett lika förbjudet men bra mycket mer sällsynt regelbrott är det att dra i någons hår. Däremot finns det lägen när domaren ställs inför en gråzon. Just detta fick vi se under en upplaga av Zaruba Fight Night i Dubai.

Kopplade armlås – håret följde mig

När Robbie Scott ställdes mot Ahmed Mohamed Sobhy kopplade den förstnämnde ett armlås. Sobhy fastnade men inte bara med armen. Hans långa hår trasslade sig fast mellan de två. Ingen klapp kom och Scott fortsatte dra åt sin submission, vilket även resulterade i ett allt hårdare slit på håret.

Bitar hår började lossna och föll ner på mattan. Oklart om det var hans riktiga hår eller någon form av förlängningar, med tanke på hur lätt det lossnade. Fortfarande kom ingen klapp från Sobhy, men domaren bröt ändå. Detta kan ha varit till följd av en verbal submission, alltså att han muntligt gav upp eller gav ifrån sig skrik av smärta.

Men trots det skulle det inte bli någon vinst på CV:et för Scott. Efter flera repriser av avslutet blev matchen slutligen dömd som en no contest. Se hela incidenten nedanför.

Vad tycker ni? Är no contest korrekt beslut?

Föregående artikel

UFC 298: Resultat från invägningen – samtliga klarar vikten

Nästa artikel

VIDEO: Hasbulla vs. Alex Pereira?! – se de två bråka i ny sketch

Hugo Lindström
Skriven av

Hugo Lindström

Hugo Lindström är verksam i Göteborg. Pluggar film till vardags men är även en av våra skribenter. Ni ser honom springandes med kamera på MMA-galor runt om i landet.

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök