17 June, 2024
Nyheter

VIDEO: Francis Ngannou träffad av Tyson Furys armbåge

Av

Alexander Clausson

31/10/2023
Francis Ngannou Tyson Fury amrbåge

UFCs tidigare tungviktsmästare Francis Ngannou gick under den gångna helgen en jämn match mot Tyson Fury. Nu visar det sig att engelsmannen använde sig av en otillåten teknik.

Francis Ngannou – ”Det här var otillåtet”

Ngannou stod för matchens enda knockdown i en drabbning som skulle sluta i ett delat domslut till Furys fördel. Efter drabbningens slut har det debatterats vem som egentligen vann. Oavsett så imponeras majoriteten av Ngannous vinst. MMA-fajtern klev in i buren som en kraftig underdog och var uträknad av de flesta innan matchen drog igång. Ngannou gick trots allt sin första professionella boxningsmatch någonsin mot en av, om inte den, främsta aktiva tungviktaren i världen.

Nyligen delade Ngannou med sig av en sekvens från drabbningen. I klippet ser man hur Fury träffar sin motståndare med en armbåge. En teknik som är otillåten inom boxning. Ngannou skrev med ett meddelande till videon. Tungviktaren refererade till sin egen superman punch som han skickade väg mot engelsmannen. Via afrikanens Instagram-konto.

Unlike the superman punch, this was f**king illegal 🙄

Ta del av händelsen i klippet nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Francis Ngannou (@francisngannou)

Det är oklart vad som väntar härnäst för Ngannou. Nyligen berättade han att han har för avsikt att fortsätta tävla inom både boxning och MMA. UFCs tidigare tungviktsmästare är under kontrakt med PFL MMA och har tidigare sagt att han ska gå sin första match för organisationen under 2024. Fury i sin tur förväntas möta Oleksandr Usyk härnäst. Drabbningen var inbokad för 15 december innan den gångna helgens match.

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök