17 juli, 2024
Days
Hours
Minutes
Seconds
Nyheter

VIDEO: Galet krig mellan Nate Diaz och Jorge Masvidal!

Av

Hugo Lindström

07/07/2024
nate diaz och jorge masvidal

Det bjöds på krig inatt när Nate Diaz och Jorge Masvidal mötte varandra för andra gången.

Nate Diaz vs. Jorge Masvidal 2

Rond 1

Bra start från Nate, utnyttjar sin längd med att stå på utsidan och skicka raka slag. Masvidal är som känt den mer hårdslående, men Nate lyckas ganska bra med att rulla med slagen, låter axlarna absorbera mycket av kraften.


Rond 2

Bättre rond från Masvidal som nu lyckas sätta ihop sina slag, skapar serier snarare än hårda ettor. Men Nate ligger på sitt patenterade sätt, volym, udda vinklar och aviga slag som han kan använda till sin fördel. Nate går in, något vårdslös och blir träffad med en rejäl kontring. Diaz går mot kroppen.

Rond 3

Masvidal tar över lite, återigen med hjälp av längre kombinationer. Nate’s största styrka är hans kondition, att han aldrig verkar bli trött, men kan man själv etablera sin volym får man bra förutsättningar för att plocka poäng i samband med något mer kraft, t.ex. den Masvidal besitter. Diaz backar inte undan, men Masvidal skär vinklar och hittar ofta in med kontringar.


Rond 4

Matchbilden är sig lik, men Nate’s fys börjar visa sin vikt i matchen. Trots framgång för Masvidal har Nate exakt samma tempo som tidigare. Dock är det inte mycket som träffar rent, trots hög volym från stocktonsonen. De hårda slagen kommer från Jorge.

Rond 5

Relativt ensidig matchbild nu. Masvidal står för kraft och minst lika mycket volym som Diaz. Men faran i att räkna ut en Diaz gör sig påmind. Han får in några snygga jabbar mot en sakteligen mattande Jorge.  Båda utbyter slag i ringens mitt.


Rond 6

Nu är det Diaz som håller i taktpinnen! Det går lite långsammare för båda två men Diaz står för flest träffar. Får in både raka slag och krokar. De får in varsin höger. Tung vänster från MAsvidal som ser ut att skaka Nate lite. Stenhård vänster igen från Masvidal!

Rond 7

Långa kombinationer från Nate. Jorge ser väldigt trött ut, prickar med ensamma slag då och då men det är tydligt vem den fräschare fajtern är. Tungt kroppslag från Jorge, men Diaz ligger på och växlar snyggt mellan huvud och kropp.


Rond 8

Nate Diaz har fortsatt kontroll på tempot. Han ligger ständigt på, helt utan avbrott, med slag efter slag. En oädnlig kombination som Masvidal försöker slå sig ur. Med blandat resultat. Ibland får han ihop en serie som ger tillfälligt avbrott men inget som håller Diaz borta en längre period.

Rond 9

Experterna är oense om poängen. Vissa har övertag Diaz, andra Masvidal. Det enda som står klart är att matchen är vädligt jän. De två sista ronderna kommer att vara avgörande. Det är verkligen en fråga om vad domarna värderar. Diaz har markant mer träffar, men Masvidal står för kraften.


Rond 10

Intensivt in i det sista. De båda krigar helt besinningslöst. Vilda svingar från båda, Diaz smäller till, Masvidal svarar. Tekniken tog semester och våldet checkade in.

Resultat

Nate Diaz besegrar Jorge Masvidal via majoritetsdomslut (95-95, 97-93, 98-92)


Fullständiga resultat från galan finner ni här.

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Dustin Poirier pensionering
Dustin Poirier ger besked om framtiden i UFC
🥊 ”100 procent, garanterat”
Jake Paul Mike Perry(3)
Jake Paul ger kaxigt uttalande om Mike Perry
🥊 ”Skulle vilja ha hans attityd”
Georges St Pierre Nick Diaz
Georges St-Pierre ger besked efter inställda comebacken
🥊 ”En del av mig återvände i höstas”
Freddy Castro gör MMA-debut på Superior Academy – Motståndaren mötte tidigare Liam Pitts
🥊 Hypade thaiboxaren har gått flera matcher i Thailand och Kambodja
Jake Paul Mike Tyson
Team Jake Paul: Stjärnan rasande över Mike Tyson:s återhämtning
🥊 Legendaren har börjat träna igen
Khamzat Chimaev UFC-titlar
Khamzat Chimaev: Där och då återvänder jag – vill gå titelmatch
🥊 ”Finns ingen med mitt record som inte fått titelmatch”

Här kan du söka!

Search