25 juli, 2024
UFC

VIDEO: Max Holloway KNOCKAR Justin Gaethje med 1 sekund kvar!

Av

Hugo Lindström

14/04/2024
max holloway knockar justin gaethje

Max Holloway briljerade mot Justin Gaethje för att vinna BMF-bältet. Avslutet kom så sent som i den sista sekunden av drabbningens femte och sista rond.

Max Holloway vs. Justin Gaethje

Rond 1

Gaethje vrider in en hård benspark. Då Holloway står ganska tung på sitt främre ben kan detta komma att bli en stor faktor senare i matchen Holloway med en snygg ett-tvåa. Ännu en benspark från Gaethje, Holloway snubblar till. Max med en höger. Gaethje med en hård kombination, Holloway hinner delvis skydda sig med axeln. En hård vänsterkrok från Holloway, den ser ut att ta lite på Gaethje. Gaethje svingar, Max rör sig undan. Uppercut från Holloway, rör sig sedan undan. I helhet ett fint fotarbete från Max, lyckas hålla sig ur farozonen ofta. Det som dock skär är bensparkarna, de kan Gaethje ligga på utsidan med. Holloway med ännu en uppercut som sitter mitt i prick. Gaethje halkar till, Max kapitaliserar med en rak höger. Holloway skickar en hopp snurrspark, den sitter i ansiktet och Gaethje håller på att ramla bakåt.


Rond 2

Gaethje ser ut att gå in i andra ronden med en bruten näsa. De visar på reprisen och det är från snurrsparken som näsan gick. Det blöder rejält från Gaethje. Holloway står inte lite tungt på frambenet längre, studsar mer och lycka checka bensparkarna bättre. Kroppsspark från Max. Slagväxling, Gaethje håller sig för ögat. Reprisen visar en ögonpetning. Varsin kroppsspark. Holloway dubblar upp mot kroppen, först slag sedan spark. Något mer stillastående rond. Gaethje är betydligt mer avvaktande än i första. Ännu en ögonpetning från Max. Stenhård benspark från Gaethje, kom som följd av ett jabbförsök från Max. Gaethje springer nästan in i en huvudspark, ser ut att absorbera en del kraft med axeln.

Rond 3

Gaethje missar precis med en hård huvudspark, får en mot kroppen tillbaka. Rejäl vänsterkrok från Justin. Snyggt rak slag från Max, Gaethje ser lite skakad ut. De två utbyter slag, Gaethje faller snabbt till mattan. Osäkert om det var från ett slag eller om han la för mycket kraft i ett eget slag. Snurrsparken kommer igen från Max, Gaethje dyker ner i den men hinner gardera sig. Holloway dikterar boxningen, men Justin har fortfarande bensparkarna för att hålla honom kvar i matchen.


Rond 4

Max mot kroppen. Gaethje får in en ett-tvåa, delvis garderad av Max. Ännu en kombo från Gaethje, sitter rent. Holloway skruvar upp tempot. Först en fin kombo mot huvudet, sen ett stenhårt mot kroppen som fick Gaethje att vika sig. Holloway släpper sina händer och påminner Gaethje ständigt om hans skadade näsa. Fin jabb från Justin, följer upp med en högerkrok som snuddar. Uppercut från Max. Knä från Holloway. Max med en mot kroppen, sen högt mot huvudet. Gaethje med en stenhård höger och Max faller till mattan. Han är på fötter igen men käkar ännu ett hårt slag.

Rond 5

Max med en spark mot kroppen. Gaethje svingar men blir kontrad med en höger. Snurrsparken igen och den ser ut att ta hårt i kroppen. Justin har dock hittat sin väg in i matchen, han skickar högerkroken som sänkte Max i förra ronden. Den är ofta nära då Max tenderar att lämna just den sidan något öppen när han lämnar en slagväxling. Klockren höger från Holloway och Gaethje blir rejält skakad. Justin kryper ihop mot buren, käkar en massa slag, sen en snurrspark i kroppen. Jabb från Max. Ännu en fin slagkombo från Max, den raka högern hittar ofta in. Max är snabb, påkopplad med fotarbetet. Snabbt in och ut, slag från olika vinklar. Snurrsparken från Max igen, sitter i kroppen. Hårt kroppslag från Max. Rolling Thunder (Kaiten geri för finsmakarna). De två bryter ut i ett vilt slagsmål i mitten. Max får in en klockren höger och Justin faller helt medvetslös till mattan! Matchdomaren bryter med 1(!) sekund kvar av drabbningen.


Kolla in avslutet här

Kolla in hur det såg ut när Gaethje föll till kanvasen i klippet nedan.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av UFC Europe (@ufceurope)


Resultat

Max Holloway besegrar Justin Gaethje via KO, 4:59 – rond 5.

Den 32-åriga amerikanen står nu med ett totalt matchfacit som lyder 26-7-0. Det återstår att se om det väntar fler drabbningar i lättvikt härnäst, eller om den tidigare fjäderviktsmästaren vill återvända till sin tidigare viktklass.

Populära Ämnen

Senaste nyheterna

leon edwards och belal muhammad
Allt inför UFC 304 med Leon Edwards och Paddy Pimblett
🥊 Matchkort, tider och odds
Manny Pacquiao
Manny Pacquiao är tillbaka – möter forne världsmästaren
🥊 45-åringen klar för ny match
MTFL 9.0 huvudmatch
MTFL offentliggör huvudmatch för kommande event – Jonatan Larsson går match på hemmaplan
🥊 ”Har varit på varandras radar länge”
Alex Pereira - Photo Per Haljestam 01
Alex Pereira delar kryptiskt inlägg – i samtal med Dana White
🥊 ”Att ringa eller att inte ringa?”
Leon Edwards och Belal Muhammad
VIDEO: Se omtalade mötet mellan Leon Edwards och Belal Muhammad
🥊 Se rivalernas interaktion!
Tom Aspinall sågar UFC:s P4P-lista
🥊

Här kan du söka!

Search