Spel och casino jämförelse

Vilka är de bäst rankade UFC-fighters i 2024?

UFC som står för Ultimate Fighting Championship är den ledande mixed martial arts organisationen i världen. UFC har sina rötter i antikens olympiska kampsporten pankration och organiserar turneringar i olika kampsporter, bland annat boxning, karate och brasiliansk jiu-jitsu. Organisationens framgång är så stor att dess namn har kommit att bli en synonym för sporten MMA i sin helhet. Den första galan hölls 1993 i Denver, Colorado, USA, men snabbt blev galorna till ett globalt fenomen – nu för tiden sänds de i över 130 länder, på 20 olika språk.

Nästan alla har hört om UFC, men få vet vad Ultimate Fighting Championship egentligen är, hur UFC:s rankingar fungerar, hur kämparna rankas i de olika viktklasserna eller även vad som skiljer UFC från MMA. I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på allt du behöver veta om den största MMA-organisationen i världen, nämligen Ultimate Fighting Championship!

Översikt över UFC Fighter Rankings

Hur fungerar UFC:s rankningar? Organisationen använder regelverket Unified Rules of Mixed Martial Arts och har därför åtta viktklasser. Dessa rankingar är noggrant sammanställda över de olika viktklasserna för att skapa rättvisa och säkra matcher mellan kämpar med liknande kroppsmassa och storlek. De varierar från flugvikt till tungvikt för män, och från stråvikt till fjädervikt för damer.

Vilka viktklasser finns det i UFC precis? Nedan ser du på vilket sätt avgörs en fighters tillhörighet till en viss viktklass:

Män:

Flugvikt – 125 pund/ 56,7 kg
Bantamvikt – 135 pund/ 61,2 kg
Fjädervikt – 145 pund/ 65,8 kg
Lättvikt – 155 pund/ 70,3 kg
Weltervikt – 170 pund/ 77,1 kg
Mellanvikt – 185 pund/ 83,9 kg
Lätt tungvikt – 205 pund/ 93 kg
Tungvikt – 265 pund/ 120,2 kg

Kvinnor:

Stråvikt – 115 pund/ 52,2 kg
Flugvikt – 125 pund/ 56,7 kg
Bantamvikt – 135 pund/ 61,2 kg
Fjädervikt – 145 pund/ 65,8 kg

Nu vet du vad de olika viktklasserna i UFC och i MMA är. Men vad är de högst rankade UFC-fighters i varje kategori år 2024?

Bäst rankade UFC-fighters i 2024

I 2024 fortsätter Ultimate Fighting Championship att dominera världen av MMA, där de bästa fajterna i världen tävlar. Nedan följer en översikt över de högst rankade kämparna inom olika viktklasser, med fokus på deras karriärhöjldpunkter, betydelsefulla vinster och vad som gör dem framstående i sina respektive rankingar:

  • Bantamvikt: Sean O’Malley är en amerikansk MMA-utövare som är den nuvarande mästaren i UFC:s bantamviktsdivisionen. Med sin tekniska precision och kreativitet har han förtjänat sjunde plats i UFC:s pound-for-pound ranking. Varje match med honom blir till ett måste-se-evenamang, och som sitt första titelförsvar ska O’Malley möta Marlon Vera 9:e mars 2024 (04:00 CET) på UFC 299. Han är favoriter att vinna denna matchen, och för de som vill satsa kan du betta på Expekt där oddsen är till hans fördel.
  • Fjädervikt: Alexander Volkanovski från Australien tävlar i UFC sedan 2016, och har etablerat sig som en av de mest dominerande fjäderviktsmästerna i organisationens historia. Sedan 2019 är han UFC:s regerande champion i fjäderviktsdivisionen.
  • Lättvikt: Den ryska MMA-utövaren Islam Makhachev tävlar i UFC sedan 2015, och han är den nuvarande mästare i organisationens lättviktsdivisionen. Han har verkligen stigit till toppen av inte bara sin respektive division, utan hela sporten. Från och med den 7:e november 2023 är han i första plats i UFC:s pound-for-pound ranking för herrar.
  • Weltervikt: Leon Edwards har med sin tekniska förmåga och med sin djupa förståelse för sporten inspirerat många. Tack vare sitt hårt arbete och determination är han UFC:s nuvarande welterviktsmästare.
  • Mellanvikt: Tack vare Dricus Du Plessis’ aggressiva fightingstil lyckas han med att avsluta matcher ganska snabbt. Hans förmåga för sporten är imponerande och har gett honom titeln mellanviktschampion.
  • Lätt tungvikt: Alex Pereiras övergång från kickboxing till MMA har definitivt varit framgångsrik. Han är en av bara nio fighters i UFC:s historia som blivit mästare i två olika viktklasser – i mellanvikt och i lätt tungvikt, där han är fortfarande den regerande championen.
  • Tungvikt: Jon Jones är en legend inom sporten, en av de största genom tiderna. Redan när han var 23 blev han den yngste championen i UFC:s historia med sin vinst över Maurício Rua. Sedan dess har han förblivit i toppen av rankningarna och är fortfarande den regerande tungviktsmästaren i UFC.
  • Kvinnors flugvikt: Alexa Grasso är en MMA-legend inte bara eftersom hon är Ultimate Fighting Championships fluviktsmästaren för kvinnor, men hon är också den högst rankade damen i organisationens pound-to-pound ranking.

I den här artikeln har vi utforskat den spännande världen av Ultimate Fighting Championship, och lyfter fram de topprankade UFC-fighters 2024. Från Sean O’Malley som dominerar bantamviktsdivisionen till Alexa Grasso som leder kategorin flugvikt för kvinnor, vi har utrustat dig med expertkunskap om sporten. Nu kan du dela dina insikter och förutsägelser med vänner och familj, vilket förbättrar din upplevelse under nästa kampkväll!

Föregående artikel

Tyron Woodley sågar Manny Pacquiao

Nästa artikel

KSI hånar Jake Paul inför fajten mot Mike Tyson

Skriven av

kimura

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök