Nyheter

Obesegrade Virna Jandiroba skriver på för UFC

Av

Tim

04/04/2019

2018 var ett bra år för den obesegrade submissionspecialisten, brasilianska Virna ”Carcará” Jandiroba, som efter bara fem år som MMA-fighter plockade hem stråviktstiteln i Invicta, världens största organisation för kvinnlig MMA. Och Jandiroba gjorde det genom att besegra den då regerande mästarinnan Mizuki Inoue via ett delat domslut, som många dock menar borde varit enhälligt, efter en dominant uppvisning.

Hittills bär ”Falken”*, som också har svart bälte i brasiliansk jiu jitsu, alltså ett perfekt facit: 14 segrar och noll förluster. Av de 14 vinsterna har elva bärgats via submission – varav i sin tur sex av elva via rear naked choke – och tre via domslut. Kanske inte så förvånande om man ser till Jandirobas åstadkomster inom BJJ, där hon dubbelt upp har besegrat såväl Claudia Gadelha som den dubbla UFC-mästarinnan (bantamvikt och fjädervikt) Amanda Nunes.

Efter att mer än väl bevisat sina färdigheter i såväl BJJ som MMA, är det alltså dags för 30-åriga Jandiroba att äntra oktagonen. UFC-debuten sker natten mellan 27-28 april, svensk tid, på UFC Fight Night i Fort Lauderdale utanför Miami, Florida. Brasilianska kampsportssajten Combate var först att avslöja nyheten, och Jandiroba bekräftade det senare själv.

I debuten möter hon Carla Esparza, som var den första kvinnan någonsin att bli stråviktsmästare i Invicta – och även först någonsin att bli det i UFC. Esparza kommer till match med två raka förluster i ryggsäcken, och hoppas såklart vända den trenden.

Nedan det rådande matchkortet för UFC Fort Lauderdale:

Mellanvikt: Jacare Souza vs Paulo Costa
Tungvikt: Greg Hardy vs Dmitrij Smoliakov
Lätt tungvikt: Glover Teixeira vs Ion Cuțelaba
Weltervikt: Alex ”Cowboy” Oliveira vs Mike Perry
Stråvikt: Carla Esparza vs Virna Jandiroba
Tungvikt: Andrei Arlovski vs Augusto Sakai
Bantamvikt: John Lineker vs Cory Sandhagen
Lättvikt: Jim Miller vs Jason Gonzalez
Lättvikt: Gilbert Burns vs Eric Wisely
Weltervikt: Court McGee vs Dhiego Lima
Weltervikt: Ben Saunders vs Takashi Sato
Stråvikt: Jessica Penne vs Jodie Esquibel
Lättvikt: Roosevelt Roberts vs Thomas Gifford

* = "Carcará" är en i Brasilien vanligt förekommande fågel i falkfamiljen och har förvisso ett svenskt namn - karakara - men bör snarare översättas till "Falken" eller "Rovfågeln" för att bevara andemeningen i smeknamnet.

(Foto: Invicta FC)

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök