MMA - 320x320 - SE

Vitor Belfort lägger handskarna på hyllan efter UFC Fight Night 124

Vitor-Belfort-1025x640-PH-03

En sann MMA-veteran lägger handskarna på hyllan efter helgens gala som äger rum nu i helgen. Det handlar om den forne lätta-tungviktsmästaren i UFC, Vitor Belfort. Belfort har tävlat på professionell nivå sedan 1996, han har ett fighterfacit på 26–13 (1) och har vunnit sina matcher på följande sätt, 18 genom knockout, 3 genom submission samt 5 domslut. Genom podden ‘UFC Unfiltered’ sade MMA-veteranen att det här blir hans sista match i karriären.

This is my retirement fight. After that I’m going to put my body to rest. This is it. Breaking news.

Belfort har fått nog av den hårda träningen för en MMA-atlet och känner att sin kropp behöver vila.

I think you know and life is about season you know. That’s what I like and I wish Brazil, even Florida where I live we have seasons. Summer, winter. I think I did more than enough. Just to think back, sometimes I flashback just like Matt said, and I’m like ‘Wow, I’m still doing this, wow man, this is crazy. I’m very thankful, but I think my body need to rest. I have other things, I have a business of my own, I developed have a system, I developed a group class training system that we’re going to franchise. I just want to leave to help the sport in a way, work with the sport and help and do other things. We got to know the time to start and I think we need to know the time to end and it’s about time.

You cannot tell me that the 40-year-old has a fresh body. Of course, it’s not the same. I’m very fortunate that I knew how to, I had a lot of experience and I had the chance to work with the best coaches and fitness products in the world, so I knew how to take care of my body, but I think it’s time you know. I’ve got kids and I want to be able to, I think I donate a lot of time in a lot of stuff to the sport and I think it’s time. I see the sport is growing and there are great talents.

I’m just leaving the sport where guys in my era are never expected to still be fighting and still be relevant. I think I need to walk away and that was my journey. I accomplished a lot of great things and I want to do all the great things. I’m about to start on my second journey of life and I’m happy.

Belfort går sin sista match i karriären mot Uriah Hall. Han ställs mot Hall under UFC Fight Night 124 nu i helgen.

Registrera dig på Unibet och få 200% och 50 free spins

Vitor Belfort Highlight-video

Det här inlägget postades i Nyheter, Videor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.
 • Picknickname

  Kan inte vara lika kul nu när man inte kan dopa sig längre? Han är verkligen en av dom man sett mest förändring på både kroppsligt och prestationsmässigt sedan USADA kom in i bilden på allvar. Glad för hans skull att han lägger av.

  • Fotboll_trashboy

   Du glömde hendricks !

   • Picknickname

    Ja det gjorde jag! För en gångs skull har Du helt rätt. ;-)

 • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

  Doping eller inte det är ändå en fighter som i världens farligaste combatsport hållit sig i topp 5 i 19 år och i topp 10 i 20 år. Att under en sådan lång tid hålla en sådan hög nivå förtjänar respekt.

  • Picknickname

   Doping eller inte??? Hur tänker Du nu? Nu försvarar Du helt plötsligt doping. Det är ju just det som gör den stora skillnaden… Han har varit där just för att han dopat sig.. Eller är det så här? Dopad eller inte så slog Jon Jones både Daniel Cormier, Alex och är där med den bättre fightern? Dopad eller inte så slog Brock Mark och är därmed bättre. And so on and so on…

   • W0t

    Du måste förstå att doping inte är allt. Hur många av Vitors motståndare tror du varit rena? Vitor är en legend som definitivt förtjänar respekt. Jag försvarar inte doping men jag är övertygad om att de allra flesta ufc fighters brukar doping på ett eller annat sätt, med eller utan USADA.

    • E

     Om man dopar sig får man ju massvis av andra ”sidoeffekter” utöver de fysiska. Man kanske får lättare att hålla psyket uppe (trots att man egentligen är en feg skit) just för att man vet att man har fördelar pga doping. De kan träna mer intensivt än andra osv….

     Nej all doping, oavsett om det är gräs, steroider, hormoner eller what ever, är enbart piss och de som stoppar i sig skiten är inte annat än bajskorvar.

    • Picknickname

     Jag förstår mycket väl att man inte kan bli världsmästare genom att dopa sig. Självklart är han även en grym talang och lika självklart är det att många av Vitors motståndare även varit dopade. Anderson Silvia är ju ett bra exempel. Men bara för att många fuskar så gör det inte saken med fusk mer rätt. Han är långt ifrån ensam men trots allt är han en fuskare… Det kan nog varken Du, jag eller någon annan argumentera emot!? Sedan om man ändå respekterar honom som den fuskare han är så är det ju helt individuellt. Jag personligen gillade hans fighter! Hade jag gjort det om han var ren? Vem vet!?

     • W0t

      Jag håller med men tycker det blir lite mer rättfärdigat med vetskapen om att han tävlat/ade mot fighters på samma premisser. Lance armstrong tex, – visst kan man säga att han bara var en fuskare men när sedan hela eliten träder fram och erkänner att de också fuskat på exakt samma sätt så tycker jag det blir annorlunda då de tävlat på samma villkor.
      Sen är det som du säger, 2 fel blir inte ett rätt.

     • Picknickname

      Förstår hur Du menar och köper Ditt resonemang… Jag skulle inte säga något om vi leker med tanken att en organisation sa ”ta vad ni vill, det är Era kroppar och vi vill bara ha bra fighter”. Alla är införstådda och villkoren är dom samma. Sedan alla bieffekter utanför fightingen är ju en annan femma. :-)

     • Hendricks

      Grejen är att alla inte slåss under samma villkor inte det största problemet med doping. Om man hade gjort det lagligt så hade man mer eller mindre tvingat alla fighters att trappa upp till extrema doser bara för att vara i bättre skick än sina motståndare och det är då doping ger allvarliga men.

      Är även större risk för permanenta skador då man förmodligen ”klarar av” mer stryk samt att sina motståndare har en mycket vassare styrka i slagen.

     • Picknickname

      Instämmer till fullo!

     • Picknickname

      Editerade mitt svar under tiden som Du likade… Kan ju vara rättvist att påpeka! :-)

     • Hendricks

      Haha då är jag med!
      Tänker att risken är mycket större för permanenta skador så som hjärnskador som inte riktigt återhämtar sig på samma sätt som ett brutet ben eller dylikt.

      Har faktiskt ingen koll på hur steroider påverkar själva slagkraften men jag tror dock att skillnaden på att kunna ta och ge stryk är väldigt stor med steroider. Tycker att steroider är ett bra hjälpmedel inom rehabilitering men det blir tyvärr för flummigt om man skulle acceptera det och alla hade utnyttjat detta.

     • Picknickname

      Vi spelar så att säga på samma planhalva Du och jag! Givetvis instämmer jag i det Du säger. Du har sunda tankar kring detta enligt mig.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    När Vitor var dopad då va alla dopade. När USADA kom in i bilden så var Vitor ändå med i toppen i några år.

    Jones har alltid varit dopad, både före och efter och i skrivande stund. Stor skillnad.

    • Hendricks

     Tyckte du inte att alla Jones vinster i ufc skulle strykas? Många av hans vinster är ju ifrån tiden innan de började ta dopingtest på allvar.

     Vart kan man läsa om att Jones alltid har varit dopad? Måste ha missat det helt.

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Jones torskade två gånger under hans prime för doping i en tid då nästan ingen är dopad. Därför borde allt han gjort strykas för om han torskar nu då kan man vara helt säker på att han dopat sig ännu värre då när kontrollerna va minst sagt mildare.

     • Hendricks

      Han åkte ju dit för doping första gången ungefär samtidigt som alla andra fuskare så förstår inte varför du tycker att Vitor ska bemötas med andra villkor än Jones.
      Förstår inte heller vad du menar med att han med säkerhet varit värre dopad innan hans prime. Borde det inte tyda på det motsatta om han presterade sämre innan han åkte fast?

     • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

      Han åkte fast två gånger under sin absoluta prime för doping och under tiderna då kontrollerna var som hårdast och då alla slutat med doping.

      Vitor höll på med det när alla gjorde det sen slutade han när alla slutade. Så han har inte direkt tagit mer fördelar än någon annan.

      Om Jones torskade nu när kontrollerna är som värst då kan man bara tänka sig vad han gjort innan.

  • E

   Nej, fuskare som Belfort förtjänar ingens respekt. Har du sett hans första match i UFC som 19-åring? Se den och återkom om du tycker att det ser ut som att han skaffat sig den kroppen och kraften genom att käka rent mjöl. Hela Cheators karriär bygger på fusk så att han slutar är bara bra.

   Hoppas iom ovan sagda han torskar benhårt, trots att jag avskyr Hall.

   • Fotboll_Mer_Än_En_Sport!

    Alla fuskade på den tiden. Så det är på lika villkor.

   • howling dog

    … det är rätt. Hata alla!

 • vattenn

  väldigt positiv fighter, speciellt då 2012-2014

  • Hoobabalooba

   http://i.imgur.com/1VRKpWr.gif

   Speciellt i början av hans karriär menar du. Vitor i slutet av 90 talet var gigantisk och dopad över öronen. Var iofs alla då men men ;)

 • Krille Krokodil

  Roided jesus

 • Kimura guest

  Härom dagen meddelade Nate Marquardt att han ska sluta för att ägna sig åt att sprida herrens budskap.

  Nu slutar en annan kristen fanatiker , ytterligare en veteran med gediget rykte som dopinganvändare och fuskare. Kanske ska han oxå sprida the gospel.

  • Picknickname

   Hahaha! Skenhelighet när den är som bäst. :-)

 • Stolpskott

  Hoppas han håller det. Skenheliga jävel.

 • Gunnar Gråskägg

  About fu***ng time!

 • dfhdhdsfh

  Synd hade velat se honom köra sin sista match mot Anderson Silva,(gärna att båda kör sin sista match mot varandra).

 • jari edvardson

  kunde dom inte göra matchen till en avskedsföreställning i ren vänskap,,där vinnaren får hela potten pengar…..

  • Picknickname

   Jaaaa! Dom kan sitta bredvid varandra i rondvilan. Och så kan vinnaren få ett presentkort också till någon bra restaurang eller så. Och en stor buckla! Förloraren kan få en sån där fin liten mindre buckla och kanske ett presentkort på hälften så mycket… Mer sånt i UFC. ;-)

Fler Nyheter: