volkan screaming

Breakdown: Volkan Oezdemir vs. Anthony Smith

På lördag besöker UFC Avenir Centre i Moncton, New Brunswick i Kanada. Nu undrar ni säkert var fan Moncton ligger och då kan vi berätta att det är en liten stad med drygt 70,000 invånare, belägen nära den kanadensiska atlantkusten. Det usla matchkortet kan sannolikt förklaras av att galan hålls i en liten stad på den kanadensiska glesbygden. För det är ingen höjdargala som väntar oss. Åtminstone inte om man ser till matchkortet. Huvudmatchen är dock någorlunda intressant och den ska vi kika lite närmare på nedan.

205 lbs. Volkan Oezdemir vs. Anthony Smith

Volkan Oezdemir (15-2 MMA, 3-1 UFC)

Ålder: 29 år
Längd: 188 cm
Räckvidd: 190,5 cm
Stance: ortodox

Oezdemir har tidigare tävlat i kickboxning, på såväl amatör- som proffsnivå. Hans styrka är tveklöst hans striking och i synnerhet hans slagstyrka. Han gjorde professionell mma-debut 2010 och har sedan dess hunnit avsluta 12 av sina 15 vinster – 11 KO och 1 submission. Samtliga avslut har dessutom kommit i första ronden. Han debuterade i UFC på kort varsel i februari 2017. Efter tre imponerande vinster – mot Ovince St. Preux, Misha Cirkunov och Jimi Manuwa seglade han upp som en titelkandidat. Han fick chansen i en titelfight mot Daniel Cormier i januari 2018. Där tog vinstsviten slut och han blev dominerad av mästaren.

Styrkor:
+ KO-kraft
+ stark kickboxning
+ utpräglad avslutare
+ avslappnad i oktagonen

Svagheter:
– erfarenhet
– brottning/markgame

volkan oezdemir i oktagonen med garden uppe

Anthony Smith (30-13)

Ålder: 30 år
Längd: 193 cm
Reach: 193 cm
Stance: ortodox

Smith tränade brottning i sin barndom men slutade med det när han hoppade av high school i de sena tonåren. Senare började han träna mma istället. Han är mycket erfaren med hela 43 matcher på sitt record. Han debuterade professionellt 2008 och har tidigare bl.a tävlat i Strikeforce och Bellator. Han har ett UFC-record på 6-3 och i sin senaste match besegrade han brassen Mauricio Rua via KO. Han är aggressiv och en farlig striker. Av hans 30 vinster har 27 kommit via avslut – 16 KO och 11 submissions. Av hans 13 förluster har hela 12 stycken kommit via avslut – 7 via KO. Han är alltså en avslutare som tar en del risker i sina matcher.

Styrkor:
+ KO-kraft
+ striking
+ farliga submissions
+ stark i clinch

Svagheter:
– tveksam haka
– defensiva brister

anthony-smith-seger

Matchning

Nummer #2 ställs mot nummer #10 i denna match. Det är två aggressiva och underhållande avslutare som ställs mot varandra. Smith har verkligen imponerat sedan han tog klivet upp till lätt tungvikt. Han är dessutom den betydligt mer erfarne av dessa herrar. Han besegrade senast den till åren komna Shogun Rua. Nu ställs han mot betydligt tuffare motstånd. Frågan är hur den tuffe amerikanens haka (som har sviktat) ska klara av de missiler Oezdemir avlossar.

Volkan Oezdemir är först och främst en giftig striker. Han har sin kampsportsbakgrund inom kickboxning och är en explosiv powerpuncher. Han är en pressfighter som gillar att ta kommandot i sina matcher och tvinga motståndaren bakåt. Det är då han är som farligast. Han har solid teknik och bra balans. Han har dessutom solid defensiv och skyddar sig väl. En ovanlig styrka hos Oezdemir är att han kan generera stor slagkraft även på närdistans och i clinch, vilket gör honom farligare än många andra strikers som behöver utrymme och tid för sina slag.

Anthony Smith är inte i samma liga som DC

Schweizaren har ett hyfsat nedtagningsförsvar vilket gör att han kan fokusera på att använda sin fina striking. Vi har inte sett särskilt mycket av det i UFC men han har tidigare i karriären visat upp ett okej markgame. Förlusten mot Cormier är inget bra riktmärke då D.C. har ett toppgame i yttersta världsklass. Anthony Smith är inte i samma liga som mästaren när det kommer till brottning och grappling. Därför kommer Oezdemir sannolikt att klara sig bra med sin ganska skapliga bjj.

Smiths jabb är alltid med hård kraft

Anthony Smith är primärt en striker och han har Muay Thai-stil. Han gillar att pressa sina motståndare och tvinga dem att fightas baklänges medan han jobbar med hårda tekniker. Han har solid grundteknik och bra kraft i såväl slag som sparkar. Han har en bra jabb men använder inte sin långa reach utan fokuserar mer på att jabba med kraft. Han har ett bra clinchgame med giftiga armbågar och knän. Han har tyvärr en del luckor i defensiven och håller stundtals hakan högt samtidigt som han slarvar med guarden.

Det kan bli kostsamt mot Oezdemir. Smith är brunbälte i bjj och har ett stabilt markgame. Han är duktig från rygg och har en svårforcerad guard. Hans nedtagningsförsvar har en del hål men Oezdemir bör inte ha vad som krävs för att utnyttja dessa. Offensivt är Smiths brottning ganska genomsnittlig och han verkar oftast vara nöjd med att fokusera på sin striking.

Vem har mest ork efter rond tre?

Det kommer att bli spännande att se vem av dessa hårdslående strikers som lyckas sätta sin prägel på fighten. Båda två är aggressiva pressfighters som gillar att stalka sina motståndare. Båda två är utpräglade avslutare och är beredda att ta en del risker för att avsluta sina motståndare. Mycket talar alltså för att detta inte kommer att gå tiden ut. Men man ska aldrig vara för säker. Skulle matchen gå förbi 3 ronder blir det dock intressant att se vem av dem som har bäst ork och uthållighet. I ett sådant scenario har Smith möjligen ett litet övertag tack vare sin stora erfarenhet. Oezdemir är dock en lugn och avslappnad fighter med ekonomisk fightingstil. Slipper han bara jobba från rygg bör hans kondition vara fullt tillräcklig.

Oezdemir är aningen mer teknisk än Smith

Oezdemirs två förluster i karriären har kommit mot riktigt starka brottare. Smith är förvisso inte ofarlig på marken men han är inte någon giftig brottare. Sannolikheten att amerikanen skulle lyckas med upprepade nedtagningar och dessutom hålla kvar fighten på marken är inte särskilt stor. Om Oezdemir kan hålla fighten stående har han sannolikt goda möjligheter att ta hem segern. Han är aningen mer teknisk i sitt stående game och har dessutom våldsam slagkraft. Även om Smith är relativt ung, och är en tuff fighter, så har han hela 43 matcher på sitt record och av dessa är hela 8 stycken förluster via KO. Han måste alltså skydda hakan för att undvika ytterligare en KO-förlust på sitt record.

Smiths imponerande vinstsvit tar slut på lördag.

Oddssättarna håller Oezdemir som relativt klar favorit i denna match. Vi är benägna att instämma i den bedömningen. Schweizarens haka har testats i hård sparring med den brutalt hårdslående Anthony ”Rumble” Johnson – han var ”Rumbles” sparringpartner i flera år – och bör alltså vara bättre än Smiths. Han har dessutom ett tätare försvar än amerikanen och sammantaget talar det för att Smiths imponerande vinstsvit tar slut på lördag. Men han har överraskat tidigare och kanske kan han göra det igen.

_____________________

Kimuraredaktionen

0
Dana Sad
Dana Happy

Video
Donald Cerrone: ”Förhoppningsvis är Conor McGregor min nästa match”

UFC-veteran Donald Cerrone möter en relativt ny UFC-fighter i form av Alexander Hernandez på underkortet nu i helgen. Det var inte alls den motståndaren som Cerrone hade hoppats på och säger till media att fem stycken fighters hade tackat nej till att möta honom.

Matchen han verkligen vill ha härnäst är mot den forne fjäder- och lättviktsmästaren Conor McGregor. Cerrone berättar att de jobbar på att få matchen klar men säger också att det är irländaren som dikterar om den blir av eller inte.

Cerrone gick sin senaste match mot Mike Perry och kunde vinna genom armbar i den första ronden. Han har ett MMA-facit på 34–11 (1) och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 9 genom knockout, 17 genom submission samt 8 vinster genom domslut.

Läs mer
+5
Dana Sad
Dana Happy

Video
Kimuras läsare hyllar Zebaztian Kadestam: ”En förebild för unga MMA-fighters”

ONE Championships welterviktsmästare Zebaztian Kadestam gästade Kimura-studion under måndagen och blev hyllad av er läsare, Kimuras Izabelle Kostic och chefredaktör Jaser Davari.

Den 17 november ställdes svensken mot den tuffa brottaren Tyler McGuire under ’One Championship – Warrior’s Dream’. Det var en match om det vakanta welterviktsbältet och Kadestam kunde på ett imponerande sätt och stort hjärta, avsluta matchen i den femte ronden(!) genom ett välplacerat knä på marken. Det är den en av de största, om inte den största bedriften en svensk MMA-fighter har åstadkommit på den stora MMA-scenen.

Lyssna på hela Kadestams segment under måndagens MMA-panel i videon ovan.

Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
dan hooker bestulen

UFC-fighter Dan Hooker rånad – bjuder in boven till sitt MMA-gym

UFC-fighter Dan Hooker har blivit bestulen på sin plånbok. Detta skriver han om genom sin egen Instagram.

Boven stal hans plånbok när han sett den liggandes i UFC-fighterns bil, sedan tog tjuven ut pengar i en bankomat (inte allt för klipsk) och visar bland annat sina tatueringar han har på armarna. I ett första skede erbjöd Hooker pengar till den som hittade boven, men nu väljer han istället att erbjuda den kriminelle en plats i sitt MMA-gym.

Genom Instagram skrev han följande.

AUCKLAND SHARE! This low life stole my wallet from my truck Saturday night. Genius then used my card to withdraw coins (just after midnight at washworld in Greenlane). He has some very distinctive tattoos on his right arm (swipe right). I would like to have a word with this man. Cash reward for who ever gets me his name.

I’m going to turn the other cheek and give him a free membership to my gym. Martial Arts will teach him self respect and discipline so he doesn’t go around stealing from hardworking Kiwis. I just need to track him down to extend the olive branch. #notatrap

Träningskamrat till Adesanya

Hooker har tävlat i UFC sedan 2014 och har hunnit med att gå elva matcher. Hooker hade tidigare fyra raka segrar under UFC-fanan, men i sin senaste match blev han stoppad av Edson Barboza genom knockout under ’UFC on Fox: Lee vs. Iaquinta 2’. En intressant notis är att Hooker tränar tillsammans med framtidslöftet Israel ”The Last Stylebender” Adesanya på City Kickboxing, Nya Zeeland Israel.

Läs mer
+4
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Brooklyn: TJ Dillashaw – ”Jag vill bli ansedd som GOAT”

Bantamviktsmästaren har ett mål i sikte, och det är att bli erkänd som den bästa genom alla tider. Nu i helgen har han chans att vinna ett bälte till och bli dubbelmästare. Han möter flugviktsmästaren Henry Cejudo och kan bli den fjärde mästaren att ha två bälten samtidigt. De som redan har åstadkommit bedriften är Conor McGregor (forne lätt- och fjäderviktsmästare), Daniel Cormier (tungviktsmästare och forne lätt-tungviktsmästare) samt Amanda Nunes (bantamviktsmästare och fjäderviktsmästare).

Läs mer
+2
Dana Sad
Dana Happy

Video
UFC Brooklyn: Open workouts – TJ Dillashaw ser energifull ut

I helgen smäller det. Bantamviktsmästaren TJ Dillashaw tar sig an flugviktsmästaren Henry Cejudo i en titelmatch om flugviktsbältet. I sedvanlig ordning anordnar UFC en öppen träning för allmänheten att ta del av.

Ett stort frågetecken under de senaste veckorna har varit TJ Dillashaws viktnedgång och hur mycket han har kvar att gå ned. Förra veckan hade han ca. sex kilo kvar att gå ned. Av videon ovan och under att döma verkar han åtminstonde vara full av energi.

UFC Brooklyn (UFC Fight Night on ESPN+1) äger rumm nu i helgen på Barclays Center. Huvudmatchen är mellan TJ Dillashaw vs. Henry Cejudo.

Matchkort

HUVUDKORT

 • Tungvikt: Greg Hardy vs. Allen Crowder
 • Lättvikt: Gregor Gillespie vs. Yancy Medeiros
 • Flugvikt: Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz
 • Flugvikt: Paige VanZant vs. Rachael Ostovich
 • Lätt-tungvikt: Glover Teixeira vs. Karl Roberson

UNDERKORT (ESPN)

 • Lättvikt: Donald Cerrone vs. Alexander Hernandez
 • Flugvikt: Joanne Calderwood vs. Ariane Lipski
 • Lätt-tungvikt: Alonzo Menifield vs. Vinicius Moreira
 • Bantamwvikt: Mario Bautista vs. Cory Sandhagen

UNDERKORT (ESPN+)

 • Lättvikt: Dennis Bermudez vs. Te Edwards
 • Weltervikt: Belal Muhammad vs. Geoff Neal
 • Weltervikt: Chance Rencountre vs. Kyle Stewart
Läs mer
+3
Dana Sad
Dana Happy
UFC Fight Night: Cejudo vs. Dillashaw

Kimuras läsare tippar UFC Brooklyn

Uppdaterad match

Glover Teixeira skulle ha ställts mot Ion Cutelaba men Cutelaba drog sig ur matchen. Istället hoppar Karl Roberson in på kort varsel. Längst ned i artikeln kan ni rösta på den matchen om vem ni tror drar det längsta strået.

Den 19:e januari äger UFC Fight Night: Henry Cejudo vs. TJ Dillashaw rum på Barclays Center i New York. Som nytt segment här på Kimura.se vill vi involvera er läsare i vilka ni tror kommer vinna i respektive match. Har ni svårt att bestämma er kan ni alltid se vad våra spelexperter på MMABetz.se tror om galan och vilka ni skall titta närmare på.

På lördag kommer en artikel ut med resultat och procentsats på vilka ni anser har högst chans att vinna samt vilka Kimuras skribenter tror kommer dra det längsta strået.

Förra årets mästare kröntes efter UFC 232 och vinnaren detta året blev Vicktor Winquist som kommer försvara den ärorika titeln mot er läsare och följande skribenter; Jaser Davari, Jonathan Damm, Johan Lorentzon, Tim Tebras och Gustaf Boman

Rösta nedan.

Henry Cejudo vs TJ Dillashaw

Visa resultat


Greg Hardy vs. Allen Crowder

Visa resultat


Gregor Gillespie vs. Yancy Medeiros

Visa resultat


Joseph Benavidez vs. Dustin Ortiz

Visa resultat


Paige VanZant vs. Rachael Ostovich

Visa resultat


Glover Teixeira vs. Karl Roberson

Visa resultat

Läs mer
+11
Dana Sad
Dana Happy

Video
’Alexander Gustafssons vs Jon Jones – lika stort som Sverige i VM-final mot Brasilien’

MMA-panelen är äntligen tillbaka efter ett jul- och nyårsuppehåll. I studion gästades vi av ONE Cs welterviktsmästare Zebaztian Kadestam och vi diskuterade bland annat UFC 232.

Trots att den svenska trefaldige titelutmanaren Alexander Gustafsson förlorade mot den kontroversielle Jon Jons, anser chefredaktör Jaser Davari att det inte är något att skämmas för. Gustafsson fick se sig besegrad i den tredje ronden genom teknisk knockout. Panelen diskuterar Gustafssons insats och vad som är härnäst för svensken. Lyssna på vad de hade att säga om matchen ovan.

Läs mer
-1
Dana Sad
Dana Happy
officiell

UFC London: Gunnar Nelson möter Leon Edwards – blir co-main event

En welterviktsmatch är klar för UFC London. Islänningen #12 Gunnar Nelson möter Leon Edwards som galans co-main event. Detta bekärftar Dana White genom ESPNs Brett Okamoto. UFC bekräftade även matchningen på Twitter.

Gunnar ”Gunni” Nelson har gått elva matcher under UFC-fanan och rekordet för islänningen är fyra raka segrar. Han är en träningskamrat till Conor McGregor men har sitt huvudgym på Island, Mjölnir MMA. Nelson hade inte tävlat sedan 16 juli, 2017. Under ’UFC Fight Night: Nelson vs. Ponzinibbio’ förlorade han mot Santiago Ponzinibbio genom knockout i rond ett. En match som inte var helt utan kontrovers då Nelson blev petad i ögat flertalet gånger. Nelson har även sagt att han vill ha ett returmöte mot argentinaren Ponzinibbio

Förra månaden var Nelson tillbaka och då ställdes han mot #13 rankade Alex Oliveira. Han kunde i den andra ronden under UFC 231 strypa ut brassen genom ett klassiskt rear-naked choke. Vinsten cementerade Nelsons 17 i karriären. Han har ett MMA-facit på 17–3–1 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, 3 vinster genom knockout, 13 vinster genom submission samt 1 vinst genom domslut.

Leon Edwards har tävlat för UFC i fem år. Han fick sitt stora genombrott i sin senaste match där han ställdes mot Donald Cerrone. Det var en match han vann genom enhälligt domslut under ’UFC Fight Night: Cowboy vs. Edwards’. Han har i dags dato sex raka vinster. En intressant notis är att Edwards i sina tio UFC-matcher gått till domslut sju gånger. Han har ett MMA-facit på 16–3 och har besegrat sina motståndare på följande sätt, sex vinster genom knockout, tre vinster genom submission samt sju vinster genom domslut.

UFC London (UFC Fight Night on ESPN+5) äger rum den 16 mars på O2 Arena i London, England. Huvudmatchen är ett möte mellan den forne titelutmanaren i weltervikt, Darren Till och Jorge Masvidal.

Matchkort

 • Weltervikt: Darren Till vs. Jorge Masvidal
 • Weltervikt: Gunnar Nelson vs. Leon Edwards
 • Mellanvikt: Jack Marshman vs. John Phillips
 • Weltervikt: Cláudio Silva vs. Danny Roberts
 • Flugvikt: Molly McCann vs. Priscila Cachoeira
 • Lätt-tungvikt: Gökhan Saki vs. Saparbek Safarov
 • Lätt-tungvikt: Volkan Oezdemir vs. Dominick Reyes
 • Mellanvikt: Cezar Ferreira vs Tom Breese

 

Vem vinner matchen?

Visa resultat

Läs mer
+6
Dana Sad
Dana Happy

UFC London: Darren Till möter Jorge Masvidal som huvudmatch

Dessa båda herrar har redan utmanat varandra på sociala medier. Enligt UFCs VD Dana White är nu denna match officiell och kommer vara huvudmatchen på UFC London som går den 16:e mars.

Jorge Masvidal (32-13 har inte gått match sen november 2017 då han förlorade mot Stephen ”Wonderboy” Thompson. Före det mötte han grapplingfenomenet Demian Maia på UFC 211, en match som han förlorade på delat domslut. Han har även ryktats ska möta Nick Diaz på UFC 235, denna match blev emellertid inte av.

Darren Till (17-1-1) gick match i september. Detta vara en titelchans mot ingen annan än Tyron Woodley på UFC 228 som han dessvärre förlorade på submission i andra ronden. Matchen innan var mot Stephen ”Wonderboy” Thompson och där vann britten på domslut.

UFC London är en ESPN-gala och kommer äga rum på The O2 Arena i London den 16:e mars. Det rådanden matchkortet än så länge är följande.

Läs mer
+12
Dana Sad
Dana Happy
askren hånar gastelum

Kelvin Gastelum fortsätter ordkriget på sociala medier med Ben Askren

Allt började med att Kelvin Gastelum skickade en passning åt UFCs welterviktsmästaren Tyron Woodley för att han funderar på att gå upp en viktklass.

På twitter skrev han följande där han refererade tillbaka till deras match 2015 på UFC 183 som Woodley vann på delat domslut.

“Haha [Tyron Woodley] has never wanted this smoke after we fought the 1st time! He can’t compete at MW,”

Det var här den före detta ONE och Bellator-mästaren Ben Askren la sig i och hånade Gastelum för att ha missat vikten mot Woodley.

“Hey fat boy he beat you with a broken foot and you didn’t come within 10lbs of making weight,”

Gastelum svarade syrligt med att han inte vet vem Ben Askren är och kriget var igång. Här nedan är resten av twitterkriget.

Woodley själv har än inte sagt något än, men han kanske låter dessa två kriga på helt själva?

Fortsättning följer…

Läs mer
0
Dana Sad
Dana Happy