Nyheter

Waldo Zapata har gått bort i cancer

Av

Daniel Schälander

04/11/2022
Waldo Zapata visar teknik på Ralf Carneborn

MMA-pionjären Waldo Zapata gick igår kväll bort efter en längre tids kamp mot cancer.

Waldo Zapata har avlidit i cancer

Efter flera års kamp mot cancer avled MMA-pionjären Waldo Zapata igår kväll. Waldo fick diagnosen om cancer i gallgången i juli 2020 och har sedan dess kämpat mot sjukdomen där han bland annat genomgått både operation samt en avancerad strålbehandling och riktade cellgifter i Tyskland. Trots en relativt lyckad operation inledningsvis kom cancern tillbaka.

Waldo Zapata och Usama Aziz

”Jag lägger mig inte gratis”

Inledningsvis fick Waldo beskedet att han hade fem procents chans att leva i mer än tre år och mot det har Waldo kämpat in i det sista. Han lämnar sin fru Lousie och två döttrar efter sig.

Igår kväll, torsdag 3 november kl 19.35 tog Waldo sitt sista andetag. Min älskade man.
Precis som du önskade, så fick du dö hemma, där vi delat vårt liv och vår vardag i så många år. Hemma hos mig och tjejerna och närmsta familjen. Omgiven av kärlek och värme.
Trots att du fajtades med varenda atom i din kropp, från första stund då du fick cancerdiagnosen i juli 2020, kunde du tillslut släppa taget och få vila från det konstanta kämpandet.

Så många läkare och sköterskor vi mött under allt det här, som varit blown away över din styrka, envishet, kroppskontroll och näst intill oövervinnerliga psyke. Som inte trott sina ögon när du efter att fått stryk rond efter rond, ställt dig upp rakryggat igen för att fortsätta kliva rätt på och fightas vidare. Även när du visste att du skulle förlora. ”jag lägger mig inte gratis” sa du ofta.
Och frasen ”Prefiero morir de pie que vivir de rodillas” (jag dör hellre stående än lever på knä) har du tatuerat över hela bröstet. Det levde du verkligen efter och aldrig älskling, har du levt det här livet på knä, inte för en sekund.
Jag är så fruktansvärt stolt över dig och så tacksam över våra 14 år tillsammans. Och att du lever kvar med sån kraft i våra döttrar. Och i mitt hjärta. För alltid.

Tack Anna, Helena, Mira och all fantastisk personal från ASIH Ersta som varit otroliga med Waldo och vår familj under det senaste året. Sån medmänsklighet, vördnad och respekt har jag sällan tidigare stött på.

Och Tack Waldo. För allt. ❤️

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök