Nyheter

Wasiu Adeshina efter segern på FCR 15 – ”Jag är mer än one punch power”

Av

Simon Tingberg

26/02/2023
Wasiu Idowu

Under gårdagen så besökte Fight Club Rush Stockholm för andra gången. På huvudkortet så levererade fjäderviktaren Wasiu Adeshina med besked i sin seger mot Glenn McVeigh. Fjäderviktaren berättade sedan för Kimura att nu siktar han på att tjäna stora pengar.

Wasiu Adeshina – ”Jag är mer än one punch power”

Stockholmsbaserade Wasiu Adeshina (4-2) stod för fjärde raka segern då han besegrade irländaren Glen McVeigh (2-4-1) genom enhälligt domslut på FCR 15. The Nigerian Jaguar som vann fjolårets Kimura Awards för bästa svenska match stod för en dominant insats. En insats där han visade ett brett MMA register och kunde bevisa sina tvivlare berättade han efteråt i en intervju med Kimura.

Det kändes bra men det är inte över. Imorgon blir det att återgå till träningen igen. Slipa på lite grejer. Det kändes bra men jag är långt ifrån färdig och kan mycket mer. Han är en bra fighter men han hade ingenting att sätta emot. Han blev dominerd. Jag visade att jag är så mycket mer än bara en fighter med one punch power.

”Jag vill bli bättre och bättre för varje match”

I tidigare intervjuer så har fjäderviktaren pratat om att han siktar på att tjäna stora pengar på sin fighting. På frågan om han siktar på att bli den bäste fightern eller den rikaste så är det både och menar han.

Både och. Jag springer inte efter något bälte eller att vara världens bäste. Utan att bli bättre för varje gång jag kliver in i buren. Med det sagt på köpet får jag då med mig segern, toppranking och förmodligen på sikt ett mästarbälte och the big money. Men det jag strävar efter är att bli bättre och då kommer också allt det där.

Utesluter ett möte mot Alexander Lööf men kan tänka sig ett svenskt stormöte

En annan svensk fjädervviktare som gick segrande på kortet var Alexander Lööf (5-0). Wasiu utesluter dock ett framtida möte mot denne då han betraktar Lööf som en vän

Jag kommer aldrig möta Alexander Lööf han är någon jag känner och respekterar som en vän. Det hade säkert varit en bra match men nej. Men det finns andra motståndare där ute lika bra som Lööf, kanske till och med bättre. Även bättre än mig. Om dom vill mötas så är jag redo.

Många svenska fjäderviktare som Samuel Bark (8-2) och Tobias Harila (11-3) tävlar nu utomlands. Om Wasius nästa match blir ettt svenskmöte på svensk mark så finns mediaprofilen och publikfavoriten Simon Sköld (9-8). Ett möte med Sköld skulle intressera honom om pengarna finns berättar han.

Respekt till legenden Simon Sköld. Om han vill köra och det betalar så är jag på.

Simon Sköld på SPR Athlete Factory

 

Relaterade Artiklar

Din önskelista

My wishlist

    Din önskelista är för närvarande tom. Lägg till något och kom tillbaka igen.

Sök