Nyheter

WBC berättar om Francis Ngannou kan vinna bältet

MMA-panelen Francis Ngannou möter Derrick Lewis UFC

Tyson Fury och Francis Ngannou kommer inte att fightas om en titel den 28 oktober i Saudiarabien men resultatet av matchen kommer att synas på deras professionella record.

Francis Ngannou kommer inte fightas om en titel mot Tyson Fury

Igår bekräftade WBC-representanter för MMA Fighting att matchen mellan MMA-stjärnan och boxningslegenden kommer att vara en professionell match men Furys titel kommer inte stå på spel. Matchen kommer gå under sedvanliga boxningsregler. Detta då Ngannou är orankad och därför inte kan gå en titelmatch.

Fighten, som kommer att vara Ngannous första officiella boxningsmatch, blev officiell för endast ett par dagar sedan och den tidigare UFC-tungviktsmästaren säkrade då den största matchen i sin karriär.

När matchen annonserades uppgavs bara ett antal detaljer där det uppgavs att matchen antingen skulle bli professionell eller en uppvisning. Det saknas fortfarande detaljer som hur många ronder matchen kommer bli och storleken på handskarna som Fury och Ngannou kommer bära. Det har dock ryktats om att det kommer bli 10 treminutersronder.

Fury är ännu obesegrad

Ngannou siktar, trots att han är en gigantisk underdog, på att stå för en historisk skräll i sin debut mot en av de främsta tungviktarna under de senaste decennierna.

Fury har mäktat med ett perfekt record 33-0-1 vilket inkluderar segrar mot toppnamn som Dillian Whyte, Derek Chisora och Wladimir Klitschko.

När det kommer till Ngannou så kommer han testas i boxning i det som blir hans första match sedan han lämnade UFC för att söka bättre ekonomiska möjligheter efter att kontraktet med MMA:s största organisation gått ut. Ngannou lyckades inte kunna acceptera UFC:s för honom begränsade anbud och valde att lämna ifrån sig tungviktstiteln och sedan skriva på för PFL.

Kameruniern kommer inte återvända till MMA förrän år 2024 då han nu får sin länge jagade möjlighet att gå en stor boxningsmatch. Han hoppas nu bli den förste att besegra Fury i dennes professionella karriär.

Föregående artikel

Ärkerivalen tror inte UFC-ikonen gör comeback

Nästa artikel

Kolla in när Nate Diaz sparras inför matchen mot Jake Paul

Skriven av

Ralph Nordahl

Ralph Nordahl, musiker och kuriosamaskin, gillar att grotta ner sig i nya saker. Har jobbat inom spridda branscher. Gillar helst att skriva, läsa och sjunga. MMA-fan sedan 2017. Har skrivit närmare 4800 artiklar om MMA sedan dess.

Relaterade Artiklar

Sök