20 June, 2024
Nyheter

Exklusivt: Talangen Stefan Lam inför Westcoast Battle 16

Av

Cornelia Strandberg

23/05/2024
Stefan Lam

På lördag är det dags för Westcoast Battle 16 och Göteborgs Stefan Lam kommer kliva in i ringen. Ta del av Kimuras intervju med talangen här nedan.

Stefan Lam vill leverera under Westcoast Battle 16

Lam kommer ta sig an Edvin Starrèn, från Varbergs Thaiboxningsklubb, under helgens Westcoast Battle 16.

Du ska tävla på en av Sveriges största thaiboxningsgalor – Hur har du förberett dig?

Jag har tränat hårt, så klart, men också inte låtit den mentala biten få under radarn. Många glömmer det. Jag har jobbat med det, så som hanteringen av matchnerver. Tidigare har jag haft svårt att släppa loss. Varje gång jag gjort det så har det blivit en underhållande match se. Jag vet inte varför jag tvekat på mig själv innan, då jag alltid varit atletisk. Jag känner just nu, att varje match jag går, så blir jag fem gånger bättre.

Vilka förväntningar har du på evenemanget?

Så länge musiken sätts på i tid och allt sånt funkar, så är jag nöjd. Jag har inte så mycket förväntningar då det blir min förstagala. Men jag hoppas på att det kommer vara tryck i rummet!

Du är en riktig Bubblare inom svensk thaiboxning – vilka planer har du framöver?

Hahaha! ’Bubblare’ skulle jag nog inte påstå! Jag har vunnit en del matcher, men blir aldrig nöjd. Mina prestationer har inte varit som jag önskat och så länge jag tävlar med skydd, så betyder det ingenting när ringdomaren lyfter min hand. Jag vet dock att skydden kommer tas bort en dag, och då kan jag lova att det blir fyrverkeri-matcher!

På vilket sätt ska du underhålla publiken på lördag?

Både jag och min motståndare är ganska explosiva. Då är det alltid kul att kolla om du vet att matchen kan vända vilken sekund som helst. Det, och våra hårda smällar, kommer bjuda på show!

Vad är det som gör att det blir din hörna som tar hem segern?

Jag vet att jag kan ta mängder av stryk och ge mer tillbaka. Även under högt tryck, trots flås. Jag håller mig lugn och kan justera ganska bra, metodiskt. Detta i kombination med mina coacher, Tommy och Pär, som pushar mig extremt hårt, fysiskt och mentalt. Det skapar en fast grund till min fighting. Sedan har jag ju blivit kallad för ’Bubblare’ nu och måste leva upp till det! Dags att leverera på lördag den 25:e maj!

Kolla in Kimuras intervju med arrangören Pelle Bånghäll här. Helgen blir en fullspäckad sådan när det kommer till kampsport på svensk mark. Trots att MMA-galan Superior Challenge ställdes in med kort varsel kommer flera ytterligare event gå av stapeln. Både K1 galan Parken Fight Night i Skurup och Muay Thai For Life 8.0 från Rondo på Liseberg att äga rum.

Nu har vi ett nyare och bättre system för kommentarer. Skapa ett nytt konto, precis som tidigare, och dela dina tankar!

Populära Ämnen

Skribentens kontakt

Senaste nyheterna

Här kan du söka!

Sök